miercuri, 22 septembrie 2010

Dovezi ale călătoriei în timp?


Ceas elveţian găsit într-un mormânt vechi de 400 de ani

Arheologii din China au fost absolut uimiţi după ce au găsit un mic ceas elveţian într-un mormânt vechi de 400 ani. Inelul-ceas descoperit a fost subiectul unui documentar făcut de doi jurnalişti din orasul  Shangsi, documentar retras destul de repede de autorităţile chineze .

"Când curăţam pământul din jurul sicriului descoperit, o bucată de piatră s-a desprins şi pe pământ s-a auzit un sunet metalic - spune Jiang Yanyu, fost curator al Muzeului Regiunii Autonome Guangxi. Când am ridicat obiectul, am constatat că era un inel. După curăţarea lui, am fost şocaţi să vedem că este de fapt un ceas, cu timpul oprit la 10:06, iar pe spatele lui gravat cuvântul  Swiss’."

Experţii locali spun că nu ştiu ce să creadă deoarece mormântul, vechi de 400 de ani, din timpul dinastiei Ming, era neumblat. Excavările au fost suspendate până la sosirea unor experţi de la Beijing, în speranţa că aceştia vor aduce lumină în acest caz.

Ce se mai poate spune despre acest ceas-inel? Poate doar faptul că primele modele de inel-ceas au fost fabricate în anii '50 şi sunt ediţii limitate făcute de Le Coultre şi Rolex.

Deşi descoperirea este cel puţin surprinzătoare şi a fost făcută la sfârşitul anului 2008, până în prezent nimeni nu a putut explica ce căuta un inel-ceas elveţian în interiorul mormântului chinez şi, mai mult decât atât, mass-media occidentală a evitat popularizarea acestei stiri. Despre media chineză ce să mai spunem?... A făcut toate eforturile pentru a acoperi acest lucru.


Niciun comentariu: