sâmbătă, 25 septembrie 2010

Începe-ţi ziua, iertând!

“Începe ziua aceasta cu un duh iertător. Iartă-i chiar şi pe cei care nu îţi cer iertare. Poate au fost multe zilele în care ai fiert de mânie din cauza unui cuvânt sau a unei fapte aruncate în viaţa ta de o persoană neatentă sau indiferentă.

Poate ai pierdut multe ore valoroase imaginându-ţi revanşa sau confruntarea… dar acum oferă în tăcere iertarea ta, o dată pentru totdeauna, chiar şi celor care cred că nu au nevoie de ea. 

Prin iertare, nu mai eşti consumat de gânduri nepotrivite. Renunţă la amărăciunea ta. Astfel, vei fi din nou mulţumit în sufletul tău şi util celor din jur. 

Începe ziua aceasta cu o atitudine iertătoare. Iartă-i pe cei care te critică pe nedrept. Nu uita: sclavia de orice natură este rea, iar cel care trăieşte după părerile celorlalţi este un sclav. Tu nu eşti un sclav! Alege-ţi adevăratul Conducător… 

Trebuie să ştii că si critica face parte din preţul plătit pentru curajul de a trece dincolo de mediocritate.

Iartă-te şi pe tine însuţi! Poate, timp de mai mulţi ani, cel mai mare duşman al tău ai fost chiar tu însuţi. Fiecare greşeală, fiecare calcul greşit, fiecare poticnire ai derulat-o de mai multe ori în mintea ta. Fiecare promisiune, fiecare zi risipită, fiecare obiectiv neatins întemeiază dezgustul pe care îl simţi pentru lipsa realizărilor din viaţa ta… Conştientizează azi că este imposibil să lupţi cu un duşman care locuieşte în capul tău. 
     
Dar iertându-te pe tine, elimini toate îndoielile, frica şi frustrarea care ţi-au menţinut trecutul în prezent. Dacă alegi să ai această atitudine iertătoare, de astăzi, istoria personală nu-ţi va mai controla destinul. 

Viaţa ta tocmai acum începe!”

Un comentariu:

Anonim spunea...

iertarea este de trei feluri>
cand ierti pe cel care te/a suparat
cand rogi pe acel pe care tu la-i suparat sa te ierte
cand te ierti pe tine si nu te mai invinovatesti.
Foarte important este sa nu ceri iertarea in felul imperativ.
Cand practici iertarea te schimbi in bine pe toate planurile.