miercuri, 8 decembrie 2010

Enigma fenomenelor misterioase de lumină din Norvegia (Video)

Oamenii de stiinta europeni, printr-o cooperare internationala, incearca sa dezlege misterul fenomenelor de lumina misterioase, observate in zona Hessdalen.

GEIPAN, un serviciu al Centrului National de Studii Spatiale-CNES, va incerca sa dezlege misterul fenomenelor de lumina ciudate, recurente pentru cel putin un secol, observate pe cerul Norvegiei, scrie publicatia MaxiSciences.

Luminile misterioase apar brusc si dispar dupa cateva secunde sau minute, sunt intr-un numar mai mare sau mai mic, fiind statice sau in miscare, avand dimensiunile de pana la 10 m, sunt observate in mod regulat de zeci de ani in Hessdalen, la 300 km nord de Oslo, Norvegia.

Ipoteza unor sfere de plasma, generate in conditii specifice fiind favorizate si de prezenta minereului in subteran, este luata in considerare, dar nu poate fi acceptata in mod curent.

Fenomenul se doreste a fi explicat si de specialistii de la Universitatea din Oslo, si de Institutul de Radio-astronomie din Bologna, Italia, folosind camere video si tehnologia radar. Si cercetatorii norvegieni de la PAN-Unidentified Aerospace Phenomena, care au colectat ani de zile date si dovezi clare incearca sa explice acest fenomen.

Prin colaborarea internationala, Norvegia-Italia-Franta, oamenii de stiinta europeni, incearca a identifica posibilele perturbatii ale campului electromagnetic de joasa frecventa, sub 40 de Hz, masurand spectrul de frecvente al campului electric intr-o banda mai larga 1 kHz - 5 MHz, studiind in acelasi timp si zgomotul produs de efectele acestor fenomene.

Sursa: ziare.com



Un comentariu:

Anonim spunea...

http://astrologykom.blogspot.com/