joi, 31 ianuarie 2013

Studiul de paleogenetică care a bulversat România. Nu suntem urmașii Romei! Detalii complete - text și video

Ceea ce a bulversat, probabil, cel mai mult spațiul media românesc în cursul anului 2012, a fost studiul de paleogenetică realizat în Germania de domnul Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de Biologie Umană și Antropologie al Universității din Hamburg, și doamna Dr. Georgeta Cardoș, cercetător științific biolog, specialist în genetică. Potrivit concluziilor acestui studiu, populația actuală a României este clar înrudită cu populațiile care au locuit pe teritoriul României în epoca bronzului și a fierului, adică acum 2.500 - 5.000 de ani, un lucru care pune în evidență continuitatea acestui popor, în pofida tuturor vicisitudinilor istoriei. Înainte de a aduce în discuție și celelalte concluzii uimitoare ale studiului, care răstoarnă teoria romanizării Daciei și a descendeței romane a poporului român, să vedem ce este paleogenetica și ce a presupus această cercetare, realizată în Germania, pentru a fi cu bine dusă la capăt...

Prin urmare, am putea spune că Paleogenetica este o “fereastră“ către trecutul omenirii. Fiind un domeniu de studiu al ADN-ului vechi și degradat, Paleogenetica poate aduce informații importante despre originea și evoluția omului și a genomului uman, migrațiile populațiilor umane, relațiile de înrudire ditre populațiile umane vechi și cele actuale. Așadar, ne poate spune, printre altele, cine ne sunt strămoșii reali. Iar strămoșii noștri reali nu sunt romanii, ci traco-geto-dacii. Cum s-a ajuns la această concluzie și la altele, chiar și mai șocante?

Iată povestea acestui studiu de paleogenetică: în toamna anului 2001, în urma unei discuții purtate între domnul Decan al Facultății de Biologie (Universitatea București), Prof. univ. dr. Călin Tesio și domnul Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald, se naște ideea realizării unui studiu de paleogenetică având ca scop determinarea originii poporului român. Un astfel de demers presupunea compararea genetică a unor rămășițe osoase aparținând populațiilor vechi care au trăit pe teritoriul României cu situația genetică actuală a populației acestei țări, pentru a se verifica gradul de înrudire.



În proiect s-au alăturat, pe parcurs, antropologii Andrei Soficaru și Nicolae Mirițoiu de la Institutul de antropologie Francisc Rainer al Academiei Române, care au oferit cea mai mare parte a materialului osos studiat. O altă cantitate de material osos a fost pusă la dispoziție, pentru studiu, de doamna dr. Alexandra Comșa de la fostul Institut de Tracologie al Academiei Române. În total, studiul a avut la dispoziție material osos din peste 20 de situri din România (bazinul carpato-danubiano-pontic), de la un număr de 50  de indivizi aparținând populațiilor vechi (22 din epoca bronzului, 28 din epoca fierului). În ceea ce privește probele de sânge de la populația actuală a României, acestea au fost obținute prin sprijinul doamnei Prof. dr. Emilia Iancu, Director al Muzeului Omului din Ploiești și al Muzeelor de Științe Naturale din Regiunea Prahova, respectiv prin sprijinul doamnei Dr. Dorina Bănică, de la Institutul Marius Nasta și Clinica de Ftisiologie București.

Și cum o cercetare întinsă pe mai mulți ani (2003-2006) are și cheltuieli importante, precizez faptul că acestea au fost finanțate majoritar din bugetul directorial al Institutului de Biologie Umană și Antropogie al Universității din Hamburg, Germania, prin sprijinul domnului Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald, directorul instituției, de DAAD – Germania și prin Programul Sokrates-Erasmus al Uniunii Europene.

Munca efectivă de cercetare a fost realizată de doamna Dr. Georgeta Cardoș, în cadrul lucrării de doctorat a domniei sale, o muncă dificilă și de lungă durată în care condițiile de securitate ale probelor genetice au fost atât de stricte, pentru a preveni contaminarea, încât până și curățenia din laborator a fost realizată exclusiv de doamna Dr. Georgeta Cardoș.

Având la dispoziție toate aceste informații, putem înțelege foarte ușor complexitatea demersului și prestigiul științific incontestabil al persoanelor și instituțiilor implicate.

Concluziile studiului s-au dovedit, până la urmă, bulversante pentru spațiul românesc deoarece ele răstoarnă principala teză a istoriei României, cea a etnogenezei poporului român. Dar pentru a evalua în ansamblu șocul cultural provocat de prezentarea publică a concluziilor studiului, să le prezentăm:

-          Între actuala populație a României și populațiile care au trăit pe teritoriul acestei țări acum 2.500 – 5.000 de ani există o clară înrudire genetică, ceea ce vorbește despre o continuitate incontestabilă a poporului român pe aceste meleaguri. Chiar dacă există și urme genetice aparținând diverselor populații migratoare care au trecut pe aici, fondul genetic de bază dovedește continuitatea și legătura cu populațiile vechi;
-          Actuala populație a României se înrudește genetic în special cu populațiile Greciei și ale Bulgariei, care s-au dezvoltat într-un spațiu locuit cândva de traci, cu care s-au și amestecat, și doar într-o mică măsură cu populația italiană;
-          S-a mai dovedit, iar aceasta este cea mai șocantă concluzie a studiului, că o parte dintre italieni, în special cei din nord, sunt la rândul lor înrudiți genetic cu populațiile vechi care au trăit în Arcul Carpatic acum 2.500 – 5.000 de ani. De unde concluzia halucinantă că nu noi suntem urmașii Romei, ci o parte dintre italieni sunt urmași ai tracilor.

Totuși, există o aparentă contradicție: dacă noi suntem urmașii traco-geto-dacilor, iar o parte dintre italienii au la rândul lor rădăcini tracice, de ce astăzi românii și italienii se înrudesc genetic atât de puțin?
Explicația pare să fie cât se poate de simplă: la sosirea tracului Enea (considerat de istoricul roman Titus Livius, fondatorul Romei ) în penisula italică, aici trăiau și alte triburi cu rădăcini tracice – venetii și etruscii, aceștia din urmă dând primii regi și alfabetul noului regat, viitoarea Romă Imperială. Totuși, în penisula italică trăiau, în afara populațiilor cu rădăcini tracice, și populații aparținând altor familii etnice – sabinii și samniții. În timp, aceste popualții s-au amestecat între ele. Apoi, Roma Imperială a dus o politică agresivă de amestecare a populațiilor în interiorul Imperiului. Astfel, dacă ne referim doar la capitala Roma, constatăm că avea un număr important de cartiere etnice – cartierul grecesc, evreiesc, hispanic ș.a.m.d.  Nu în ultimul rând, pentru aproape 1.400 de ani, între  476, anul căderii Romei și 1861, anul unificării Italiei, Italia nu a existat ca stat național, această perioadă fiind marcată de o serie de invazii și strămutări de populații… Cu alte cuvinte, istoria penisulei italice este marcată de trei etape esențiale în care populațiile cu rădăcini tracice s-au amestecat cu celelalte, diluându-și semnificativ contribuția etnică în acest spațiu...

Iata că, privind din această perspectivă, orice aparentă contradicție dispare, deoarece putem înțelege de ce, astăzi, deși o parte dintre italieni, în special cei din nord, se mai înrudesc genetic cu populațiile care au locuit în spațiul carpatic acum 2.500 – 5.000 de ani, populațiile României și ale Italiei, în ansamblul lor, se înrudesc genetic foarte puțin.
În concluzie, rezultatele studiilor de paleogenetică sunt intărite de izvoarele istorice iar mesajul final este cât se poate de limpede: nu noi suntem urmașii Romei, ci o parte dintre italieni sunt urmași ai tracilor!

Cu toate că acest studiu de paleogenetică are o importanță uriașă în stabilirea adevărului istoric, cu toate că concluziile lui sunt extrem de folositoare interesului național, istituțiile statului român și forurile academice și universiatare românești care au căderea să îl cerceteze, îl ignoră cu o impardonabilă indiferență!

Fiind curios să aflu dacă autorii studiului au fost contactați de reprezentanții statului român sau de vreo instituție academică ori universitară care să își arate, în mod oficial, intersul pentru acesta, i-am întrebat, atât pe doamna Dr. Georgeta Cardoș, cât și pe domnul Prof. Alexander Rodewald, despre o astfel de posibilitate. Răspunsul a fost NU! A existat o singură situație în care cineva de la Academia Română a dat un telefon vorbind despre o posibilă expunere pe această temă, dar apelantul nu a mai dat niciun semn de viață după aceea... În rest, tăcere maximă. Și atunci apare fireasca întrebare: cui slujesc reprezentanții Statului Român din politică, cercetare sau învățământ?!...

Pentru că sunt trei concluzii mari și late născute din acest studiu de paleogenetică, concluzii care vin în sprijinul păstrării integrității teritoriale a României, în folosul restabilirii adevărului istoric și a recuperării demnității poporului român: 1. Conform rezultatelor studiului de paleogenetică, poporul român se dovedește a fi continuatorul populațiilor de acum 2.500 – 5.000 de ani și locuitorul de drept al acestor melaguri, un lucru extrem de important, astăzi, când pretențiile revizioniste maghiare încep din nou să se amplifice. 2. Faptul că această cercetare confirmă dovezile istorice care ne spun că romanizarea Daciei nu a fost posibilă și nu s-a produs, că suntem un popor mai vechi, continuator al „nemuritorilor” daci, este un motiv de mai mare mândrie națională decât acela de a fi rezultanta unei etnogeneze formate ca urmare a unei presupuse împreunări a femeile dace cu un amestec multietnic de coloniști și soldați ai Imperiului Roman. 3. Nu în ultimul rând, confirmarea surselor istorice care spun că romanii aveau la rândul lor rădăcini tracice, nu face decât să ne mărească și mai mult respectul față de adevăratele nostre rădăcini, cele traco-geto-dacice, să ne redea și mai mult demnitatea națională furată!

De aceea, cred că toți ar trebui să medităm la următoarele întrebări: Îi putem considera loiali României și poporului român pe politicienii, academicienii și istoricii care ignoră sau combat acest studiu (fără ca măcar îl cerceteze!!!), în condițiile în care concluziile lui sunt eminamente benefice pentru noi, românii?! De ce să ignori sau să lupți cu înverșunare împotriva acestor rezultate, dacă iubești România și Românii?!

Daniel Roxin - extras din cartea Spiritul dacic renaște

Cartea Spiritul dacic renaște poate fi comandată aici: Editura Vidia
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

40 de comentarii:

Anonim spunea...

D-le Daniel Roxin,

Avem sufuciente dovezi si date cu care putem iesi in strada sa schimbam actuala conducere a Romaniei; dar, vedeti dvs., exista un dar care a tot crescut in ultimii 23 de ani; un dar oferit, nu poporului roman, ci unora de la conducere pentru a ne vinde pe cat posibil pe nesimtite; cativa stiau de prin anii '90 de mirosul FMI-ului, ademenitor ca al unei otrave frumos colorate; cartile erau facute de atunci intr-o anumita directie si fiti sigur ca exista si un plan B, pe care n-au mai fost nevoiti sa-l foloseasca... si noi incapem sau nu in acesta tara, vom suporta jocurile pana cand vom actiona organizat si cu multa, multa intelegere.....

Unknown spunea...

Îmi exprim recunoştinţa şi respectul faţă de realizatorii acestui studiu, care au confirmat, astfel, convingerile mele mai vechi, expuse de mine şi acad. Berindei, ce se străduia să explice unor istorici, aflaţi la şcoala de vară ţinută în casa lui N.Iorga, cum s-a format poporul român şi limba acestuia, în cca. 165 de ani.
La prima dvs. întrebare răspunsul este nu, iar la a doua răspunsul e ceva mai simplu, pentru că un alt popor doreşte mult să se mute pe teritoriul României, teritoriu şi climă care le place mult.

Unknown spunea...

Comentariul dvs. a fost salvat şi va fi vizibil după ce va fi aprobat de către proprietarul blogului.

VĂ ATRAG ATENŢIA CĂ ACEASTĂ MENŢIUNE ESTE O REMINISCENŢĂ A BESTIALEI DICTATURI COMUNISTE-CRIMINALE, CE DOVEDEŞTE NUMAI CĂ MULŢI ROMÂNI SÎNT ÎNCĂ NIŞTE NOSTALGICI AI VREMURILOR DE TRISTĂ AMINTIRE, INDIFERENŢI ÎNCĂ LA PREVEDERILE SUPREME ŞI OBLIGATORII ALE PÎNGĂRITEI CONSTITUŢII A ROMÂNIEI, PENTRU A NU MAI AMINTI ŞI DESPRE IDEALURILE REVOLUŢIEI ANTICOMUNISTE ROMÂNE DIN ÎNSÎNGERATUL DECEMBRIE 1989, CÎND AU MURIT TINERI PENTRU LIBERTATE, NU PENTRU PERPETUAREA CENZURII, CE ACUM ESTE INTERZISĂ ÎN ROMÂNIA!

Anonim spunea...


Ai locului isi pun vesmante cusute cu insemne foarte stravechi milenarii asi putea spune care putin stiu sa le citeasca , mai stiu ca se cuvine sa le faca in acelasi fel precum si satramosii nostrii, cel mai predominant sunt caciulile de dac care inca se poarta.Mai folosesc leacuri si descantece stravechi pt. durerile de stomac si inca cred ca majoritatea acestor afectiuni nu au de aface cu sanatatea corpului ci cu a sufletului si doar asa se si vindeca; asa cum spunea acel preot dac acum mai bine de doua milenii.Am vazut si carul cu boi inca in folosinta pt ca nu este alt mijloc de a patrunde in creierii muntilor.Pe valea Ariesului mai sunt inca oameni care pot sa unga (ei stiu cu ce)incheietura mainii sau mai des a piciorului daca este deplasata si fara nici un fel de cerinte materiale sa o puna la loc.Si daca intrebi de ce nu cere nimic o sa raspunda ca nare voie si trebuie sa te gandesti tu sa faci cum se cuvine. Si cand se duce unul prin partile locului se cuvine macar a se cobori din masina si in loc sa rada si sa faca poze ca la urs sa dea buna ziua sau sarut mana(cum le place localnicilor).Alt simbol de respect milenar care se foloseste azi si pe la Vatican.
Nici o tara nu se poate mandri cu asa ceva azi si noi ar trebui sa ne mandrim mai mult si sa le cunostem mai bine, sa incercam sa le pastram vii asa cum si ei la randul lor le-au pastrat de milenii, de la daci.
Cred ca am stat cu dacii la masa , ca am vorbit cu ei si mi-au spus toti ca e pacat ca se pierd traditiile, ca stiu ei ca aceste lucrulri sunt importante, poate pentru cei mai multi dintre ei singurul regret din viata.
Stiu ca nu sunt multi, dar ca dacii inca traiesc in Apuseni si ca putin s-au schimbat in toate si ca acesti oameni mari de sufletu au dreptul a stii ca lasa pe maini bune aceste lucruri nepretuite.
Petre

Sabin spunea...

Sa vedeti ce scria cand am deschis pagina pentru comentarii. " Nu exista comentarii inca 1-0 din 0. Hai sa traducem asta. 1-0 pentru neamul dacilor. 1-0 pentru adevar. 1-0 pentru dreptate. 1-0 pentru ceea ce simtim cu adevarat. N-aveam cum sa devenim urmasi ai colinelor Romei, goale la vremea cand civilizatiile anterioare dacilor infloreau in arcul Carpatic. Ce-a fost la inceput oul sau gaina ? Ce-a fost la inceput, stramosii dacilor sau boschetii celor 7 coline ? Adevarat :) Boschetii au fost la inceput. Nu ma luati in seama cititi doar printre randuri :) !

sarmisa turda spunea...

uimitor uluitor miraculos =iata genetica GENETICA -STIINTA STIINTELOR -STIINTA CARE TE-A FACUT CELEBRU ROXI =A CONFIRMAT ADEVARUL DESPRE DACI ==SINTEM DACII DIN DACII NEOCUPATI SINTEM DACI DIN DACII LUI DECEBAL CARE AU INFRUNTAT PE INVADATORII ROMANII====FULMINANTA TA VESTE VA FACE INCONJORL PLANETEI pina la napoleon savescu si la luceafarul daciei eminescu si pina la ultimul nostru din mormint jertfit in fata invadatorilor .uluitor daniele esti primul la toate =ESTI PRIMUL CE VINZI ACEST ADEVAR SACRU NOUA DACILOR=calea noastra e deschisa spre DACIA =DANY ESTI ULUITOR ....iti multumim..no hai mai departe...

Laurentiu Coras spunea...

Sunt placut surprins de acest studiu.

Cipi spunea...

Multumim mult si pt acest articol! De mare importanta este si publicarea rezultatelor acestui studiu in cele mai reprezentative reviste de specialitate din lume: recunoasterea de acolo este o garantie in plus si, daca vreti, un fel de universalizare a acestor adevaruri, indiferent de (non)reactiile oficialitatilor romane.

cristi spunea...

Academia ca si alte institutii de invatamant sunt sub ocupatie. Unii din membrii etnici romani cu curaj ar putea sa demasce aceste lucruri, dar ei sunt in varsta si vor un finish linistit. As putea spune ca este chiar de inteles, dar apoi deodata imi vin in minte eroi ai neamului care au murit/intemnitati in inchisori comuniste sau ucisi de alogeni doar din cauza propriilor pareri proromanesti (si din nou il amintim pe Eminescu) si nu.i mai inteleg deloc. E atat de aproape judecata stramosilor pe lumea cealalta si sa nu faci totusi nimic?!
Raspunsuri: dusmani incrancenati la prima intrebare,nemernici si tadatori la ambele intrebari!
Sa meditam un pic la asemanarile dintre Imperiul roman si cel american. Ciudate sunt caile istoriei.

Lucia spunea...

Buna seara,
Domnule Leon Nica,daca imi permiteți,as dori sa-mi exprim punctul meu de vedere,in legatura cu acea „mențiune”de care vorbiți d-voastra in comentariul al 2-lea,vedeți,aici,pe acest blog,mai citesc si copii de 11 ani,așa cum e Ionuț,cel care a scris un comentariu in urma cu o zi,iar daca se mai afla unii adulți,care folosesc un limbaj indecent,atunci cum ar fi sa apara tot felul de texte,pline de cuvinte nepotrivite?
oare bunul simț ce ne spune sa facem,sa aprobam acel comentariu?si așa,lumea asta e plina de astfel de cuvinte,le auzi oriunde,de vrei sau nu...
Mai demult,intr-un comentariu,scriam lui Daniel ca ma poate cenzura daca dorește,dar noi mai și glumim,așa ca intre prieteni...
Eu vad acest spațiu, creat de acest Om minunat,Daniel Roxin,ca pe un loc sublim,unde Sufletul sau se intalnește cu alte mii de Suflete;exista un schimb subtil la nivel energetic,intre cei care lasa un comentariu și cei care il citesc,mulți stiu la ce ma refer cand scriu asta,dar,mai sunt inca persoane care nu-și dau seama...
Mulțumesc Daniel pentru ca ai creat acest blog minunat,altfel,oare cum s-ar fi intalnit Sufletele noastre?
O seara frumoasa!

Anonim spunea...

Trebuie sa luam atitudine!
Noi suntem tara, nu ei!
Daca ei nu ne reprezinta nu au ce sa caute acolo unde sunt!
Trebuie sa luam atitudine!
Sa nu uitam cine suntem.

Anonim spunea...

Singura colaborare (PubMed) a Prof. Rodewald cu un grup evident romanesc este

J Forensic Sci. 2004 Jul;49(4):865.
Distribution of D1S80 alleles and their Tsp509I subtypes in Romanian population.
Ceacareanu AC, Ceacareanu B, Ofiteru A, Rodewald A, Szegli G.

In ce jurnal au fost publicate datele?
Va multumesc.

Ion spunea...

La noi la Blaj, bătrânii (daci or romani, n-are a face) aveau o vorbă mare: "mă Ioane, tu cată să înveți carte ca să nu fii mai prost ca moșii tăi, ca cei crupi (cartofi), că numa la crumpi, ce-i mai bun îi sub pământ". Tare mi-o fost drag de vorba asta, că tare lesnă le vine la români, operați pe creier de Ceaușescu, să se gândescă la rădăcini când le e foame, în loc să pună mâna pe o carte, sau pe sapă...

lupu ioan[dac] spunea...

marasmul cu revolutia e o vrajeala ..au murit omeni nevinovati din cauzaa manipularilor din dimpul ev. dec.89 [in fapt lov.tokes-nu era prost nea nicu cind zicea de agenturili straine-vz.leg.lui toke cu kanada-vz.de ce vor sa pona kanadienii mina pe aurul dacik-vz.soros]]]]==apropo de manipulare ca e rev.vz.morti nevinovati la m. a. p.[chiar la minister aparare uni iau chemat si apoi sa tras inei -vz,otopeni]=pe fondultradarilor in lant -ficare tradator avea misiunea lui -vz. impuscarea lui milea de catre pircalabescu -pe atunci seful garzilor patriotice pe tara--il impusc in birou si svoneste gen.milea sa impuscat-vz.rolu incineratului in ev din dec.89-vz.dosarul ffff mare citi oameni a omorit cu mina lui in rev....vz.autintit.COMISARUL-SI MINJIT MIINILE SE STIA CU CINE -VZ.ROLU ILIEV.-ROMAN CU muncitorii adusi la ultimul miting IA MANIPULAT..vz.tradare lui pacepa si org de sec.-vz. inpusc. lui nea nicu in sf.zi a cracinului ....ev .din dec. in locul driz.rosii neau adus oriz.gri==gaura in tricolor tricolor inversat imn haios ca sa nu spun hidos ..desteaptate romane...crezi ca e adresat noua [vz.uimitare dovada a institutului din hamburg-SINTEM DACII-nu romani]se adresa lui iliev si neamului sau iar acum urmasului sau vz,tv.pontiste si desfriul sexual pe care il propavaduiesc.....ne a adus jaful si furaciunile ..si o autointit. etnie romii care nu au olg.data pt.etnii si nici istorii care sa arate cine si in ce inprejurari a venit pe plaiurile mioritice....ultumul cartus asta era sa ne fure identitatea ....multumim in genunchi-institutului din hamburg si doamnei CORDOS- acum nu sau desteptt omenii Daci ca erau desteptii de 5 milenii dar s or trezi ca s or hodinit nitel crezind ca avem omeni de bine ..va multumesc DANI ...DACA VA APARE COMENTARIU ....voi revenii

marstef spunea...

Va urmaresc munca si va felicit pentru consecventa. Sper sa rezistati presiunilor si tradarilor. Sa va faceti un obicei din a privi peste umar si din a "pune un picut de sare" pe tot ce primiti, chiar si de la prietenii dvs. Vorba ceea: "fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani..."
Ceea ce am vrut eu sa spun aici e ca nu ar fi rau sa extindeti studiile si asupra populatiei traitoare in Campia Panoniei (adica a Painii si nu a Kenjer-ului!). S-ar putea sa aiba o maaare surpriza aflind ca au si ei ceva (mai multe) gene de daci decit de mongoli. Sa le faceti o vizita si celor din Secuime, ca si ei ar merita un dus rece. Eu unul sint dispus sa pariez pe ceea ce am afirmat aici. Si, asa cum argumentau Densusianu precum si urmasii sai (P.L.Tonciulescu etc.), nu ar fi rau sa faceti vizite in Scotia, in Tara Bascilor, in zona Gascona din Franta sau in cantoanele cu Romansi din Elvetia... Tadjikistan... Grecia... etc. Sa vedeti ce de surprize veti avea. Si presupun ca ati luat in calcul si oasele lui Ion si Maria din pesterile banatene, ca tot sint cele mai vechi din Europa! Astea argumente! Sa vedem cu ce o sa vina ei! Cu tancuri rusesti? Cu revolutiile lui Nica Leon? Cu exportul de "cultura capitalista" vest-europeana? Cu "adevarurile" despre "crimele romanilor impotriva evreilor"? Ca au si ei destula munitie de tras...

ANI DACIAN spunea...

au incercat in fel si kip prin APOSTATA//ZI NEAGRA pentru noi dacii[in anul cel neggru 362 e,n. cind au fost interzisa folosirea cuvintelor DACIA/DACI-de catre inparatul invadatorilor romani-apostatu]AU VRUT sa ne smulga radacinile de pe acest pamint sfint al Daciei toate triburile migratoare -hoarde si armate de invadatori=DAR NA PUTUT NIMENI=deaceia trebuie sa putra un nume adevarat numele stramosilor nostri Dacia/Daci sa fim nuiti cu dacii basarabi in veci sa fim=din codru daca rupi o ramurea ce i pasa codrului de ce pasa milioanelor de IONI din Dacia de culoarea florii de salcim de un bob de ion putin prajit ca bobul de cafea [vz. si zdrobitarele rezultate ale institutului de genetica de la HAMBURG=HAMBURG LE A INCHIS GURA LA TOTI -SINTEM DACII DIN DACII LIBERI SI DIN CEI CE I AU INFRUNTAT PE INVADATORII romani=HAMBURG -acesta e raspunsu--trimitei dle.dle .dle..Marstef la HAMBURG...TOTE CELE BUNE...ROXII....nu mai au nici o sansa ...genetica lo rupt gura...iar noi dacii culoarea fetii noastre lo spart privirea ...mai poa sa fie ici colea cite un clampanitor ...sau papagal..si umbla cu cioara vopsita ...

Anonim spunea...

http://petrumihaisacu.blogspot.com/2012/10/americanii-cauta-vimana-in-afganistan.html
de ce nu trebuie sa cautam prea adinc acum dua stramosi ca incep altii sa ne caute si sa ne desfiinteze

SARMISA DACU spunea...

AI INTELES GRESIT ANONIN noi vrem sa ne intoarcem la numele nostru adevaral DACIA/DACI UNITI CU BASARABI DACI [numele de roman a fost dat de mansoni si straini]=rezultatele de la institutul de genetica sint uluitoare =sintem DACI DIN DACInusintem romanii asa ca e dreptu Nostru de singe[VZ.siconfuzia cu autointitulati romii fara o istorie ca fundament si fara o lg. a etniilor in vigoare-totu pe sestake] ==toti cei care MAI COMENTEAZA le dam Hamburg[er]cu os de DAK....iti multumim roxi pentru aceste minunate discutii civilizate ..ce nu gasesti in mod uimitor pe NICAIEREA...ca aici de bun gust la nimenea....si asta e ca tu impui stilu...inpardonabil aici e civilizatia ce se va impune in toate blogurile...noi dam tonul frumos al LUMII VIITOARE...ce inseamna prestanta domne ..ce inseamna demnitatea unui om....ne schimba si pe noi toti ne face sa fim mai buni mai inteletii mai toleratii mai iubitori ...ca ca tine ROXI..

Cetatean DAC spunea...

CATRE NAPOLEON SAVESCU acum dl.NAPOLEON calea ni deschisa genetica a dat verdict de cauza dreapta DACILOR ....toti dacii din tara asteptam cu nerabdare congresul de DACOLOGIE SA FACEM TRANSFORMARILE DE RIGOARE pe baza uluitoarelor rezultate de genetica asupra stramosilor nostrii daci =VZ.rezultatele de la HAMBURG=SI MERITELE FULMINANTE ALE DOAMNEI CORDOS=MERITE DUMNEZEIESTi==ekival/MEDALIE SFINTA DAKA VEDICA ZEITA.....VA MULTUMIM DL.SAVESCU -VA MULTUMIM DL. ROXIN[va rog comunicati aceste ginduri daca aveti posibilitatea...]

M.Nica spunea...

Nica Dariu
Stramosul meu, Nicolae Densusianu (frate cu strabunica mea Iulia Dariu)
a cercetat 26 de ani originea poporului de pe acest pamant,si a scris cartea "DACIA PREISTORICA".Sunt fericita ca a avut dreptate.El aduce o serie de marturii arheologice si de limba.Atat se putea atunci.Azi avem posibilitatea sa aucem argumente mai solide.Felicitari!

Daniel Roxin spunea...

In curand voi face o emisiune dedicata lui Densusianu. Numai bine!

Gabriel Marinescu spunea...

Stiu demult eforturile de a ne convinge ca nu suntem urmasii Romei!Si stiu si in interesul cui sunt facute aceste eforturi!Sunt mai multe teorii,desigur ca toate au ceva placut,spectaculos in ele o"momeala"al carui gust sa ne fascineze,sa ne placa si seduca,dar tinta este ca in final sa ne simtim mai...indepartati de Roma,si de valorile civilizatoare ale fostului si...mai ales actualului imperiu Roman!Care imperiu sa fim seriosi il putem recunoaste ca evoluat in civilizatia Vest-Europeana si americana!Da,SUA este de fapt in momentul actual continuatorul fostului Imperiu Roman!Si cine este cel mai mare dusman al SUA nu doar ca si dominatie militara,dar MAI ALES ca mentalitate,ca psihologie ce continua departarea de un paternalism absolut specific Rasaritului ce deseori aluneca in dictaturi personale,de fapt aici este esenta contradictiei,intre sistemul paternalist cu accente puternic dictatorial masculine,si sistemul din lumea civilizata ce este organizat sa functioneze desupra oamenilor ce nu mai pot instaura o dictatura personala!De aici sunt contradictiile si animozitatile si tot de aici apar si interese de faramitare a oricaror aliante sau/si simpatii pro-vest!Care folosesc doar ESTULUI!Deci raspunsul cine se afla in spatele a tot ce denigreaza de fapt Roma veche tintind de fapt in cea noua este clar - RUSIA!Asa ca eu cel putin nu"pun botul"ci ma gandesc inainte de a ma lasa fascinat de momeala "marele popor roman"ce nu este deloc nici mare,nici maret,nici viteaz,nici moral,nici harnic,nici priceput,nici constiincios,si nici serios!Ci un popor de gainari,golani in majoritate,de hoti,neciopliti-mocani-mitocani,nespalati,borfasi si mai ales tradatori,nu avem deloc motive de a ne mandri,oricat am rascoli in adevarata istorie a acestui neam!Doar trebuie sa fim obiectivi,dar si asta ar fi o calitate,si dupa parerea mea majoritatea nu o avem!

Daniel Roxin spunea...

E evident ca tu nu ai aceasta calitate a obiectivitatii.

E evident ca nu esti "nici mare,nici maret,nici viteaz,nici moral,nici harnic,nici priceput,nici constiincios,si nici serios!"

E evident ca esti un "gainar,golan, un hot, necioplit-mocan-mitocan,nespalat,borfas si mai ales tradator!!!"

Nu mai intra pe acest site, omule cu suflet de alogen! Pari sa fii atat de spalat pe creier sau atat de rau intentionat incat poluezi acest spatiu! Te compatimesc! Din cauza celor ca tine tara asta este cum este. Mai esti in Romania? Pleaca de aici!

MINDRU DACIANA spunea...

ARUNCATI CITE UN OS SI UN CIOLAN ROS de actualii guvernantii ...asa cum faceau dacii...si cred ca pleaca ...placa om fara de credinta ...mai bine ai vorbii de cum se infrupta ciolanarii din bunul acestei tari facut de parintii si stramosii nostri....dupa metoda...insolventa...falimentare si pe doi bani vinzare==PLEACA de nu apuc sa zic HAMBUG-HAMBURG SI SA ZIC ...DOAMNE..inchide gura clampanitorului ca un drug...mai bine sa auzim de bine ..ca vine strigatu de fete si vine si sfintu DRAGOBETE...

polka dot spunea...

Hi!Nice post,i follow now,please follow me back!Un saludo!Angela

Anonim spunea...

In ce jurnal au fost publicate rezultatele acestui studiu genetic?

Paul Snaider spunea...

Felicitari pentru popularizarea studiului. Academiei Romane, Guvernului, Parlamentului ...etc parca l-e este frica sa comenteze, sa distribue ..sau, sa nu mai vorbim ...sa finanteze aceste comori culturale. Adaugati la toate acestea si "Tablitele de la Tartaria " etc. etc Inca odata felicitari.

DECEBAL LACATUS spunea...

CINE STIE SA CAUTE PE NET CELEBRA ULUITOAREA LURARE DE DOCTORAT A DOAMNEI CORDOS...acolo se gaseste adevarul adevarat care a spart Terra in doua iar ROXI A DEVENIT CELEBRU... ..iar DACII jubileaza si ei 123 de zile ca invadatorii romani...pe singele dacic au baut mincat si haulit acum ..ROMA ...A IESIT DIN ISTORIE.. a cazut...Kiuiti si dati cu celebrele vostre caciuli de pamint dar si spre CER ca minunea de acolo vine...Kiuiti maaaa..Urati maaa.....

Anonim spunea...

Concluziile studiului mi se par pripite. Studiul a fost facut pe genomul cromozomial si acesta se transmite din generatie in generatie de la mama pentru ca isi are originea in ovul. Acest genom nu este mostenit de la tata. In general romanii sositi pe teritoriul Daciei au fost barbati care au ramas si s-au casatorit cu femei dace. Ca atare urmasii acestora nu putea primii genomul cromozomial decat de la mama care era daca. Asa se explica de ce studiul ne arata ca ne asemanam (pe acest segment de genom)cu populatia care a trait pe acest teritoriu inainte de venirea romanilor.

Daniel Roxin spunea...

Pari tributar falsului istoric care vorbeste despre faptul ca Dacia a fost golita de barbatii daci iar romanii sunt taticii acestui popor. Teoria asta e atat de lipsita de fundament incat nici copiii inteligenti si cat de cat informati nu o mai ia in serios. Ar fi bine sa nu te pripesti cu concluziile si sa mai cercetezi varianta NEOFICIALA, dar adevcarat, a istoriei noastre! Numai bine1

Florian Marius spunea...

Iata niste oameni verticali!
Felicitari Prof.dr. Alexander Rodewaldsi doamnei Dr. Georgeta Cardoș pentru acest studiu, care dovedeste ca istoria noastra si nu numai se poate rescrie pe baza cercetarilor stiintifice.
Sper ca institutiile abilitate din Romania sa ia la cunostinta si sa aprobe oficial acest studiu, iar apoi sa modifice si manualele de istorie.
Numai de bine, un roman FM.

Anonim spunea...

DAC DE LA CAMPIE
Legiunile romane erau formate cu precadere din mercenari.De unde romani?Dacii au fost si au ramas pe aceste meleaguri.Vrem sau nu dar noi ne tragem din daci si asta sa va intre bine in cap la toti!

fabi_8_7 spunea...

foarte frumos..plus si bunicul meu spunea ca noi motii suntem descendenti directi ai Dacilor

perfectssenses.blogspot.ro spunea...

In momentul cand se va face un alt studiu de acelasi tip in alta tara si cu alti cercetatori si rezultate similare din doua surse vor fi confirmate doar atunci eu cred ca acest studiu de paleogenetica se va lua in serios .

Dacus spunea...

D-le Daniel Roxin
Am citit și vizionat cu deosebit interes informațiile respectiv înregistrarea video, referitoare la studiul de paleogenetică. Aș dorii mai multe informații despre acest subiect dar și despre altele legate de istoria neamului românesc. Am primit până de curînd informații de la dvs. pe e-mail de pe adevăruldespredaci.ro, însă de 3 luni nu mai primesc nimic. Vă rog să continuați să-mi trmiteți articole și informații pe adresa dorucioclea@yahoo.com.
cu stimă și considerație
dr.ing. doru cioclea

dacia felix spunea...

Extraordinaire! toutes mes félicitations!
Greul va fi sa démonstram ca nu suntel de adunatura. Sa demonstram ca din falnicul popor din vechime a mai ram ceva...
Dupa cum se comporta tiganii in Frantza este greu sa le tii parte...
Basa civilisatiei, a culturii in Europa au fost greci.Romanii cucertori au fost cuceriti de greci prin cultura. Ce-a ramas din greci in 2013.

Anonim spunea...

dan noi nu suntem romani noi suntem d,aci.

Anonim spunea...

Primul studiu filogenetic care a incadrat populatia romaneasca in afara clusterului latin a fost efectuate pe baza unui singur biomarker (D1S80) si coordonat de catre Dr. Alice Ceacareanu, pe vremea aceea cercetator al Institutului Cantacuzino din Bucuresti. studiul a fost finantat in parte de Academia Romana si in parte de catre laboratorul Dr. Alexander Rodewald (Institutul de Biologie Umana). Desi echipa romaneasca a evaluat mai multi biomarkeri, studiul filogenetic evaluind inrudirea populatiei romanesti cu celelalte populatii europene a fost limitat la un singur biomarker (D1S80). Motivul a fost disponibilitatea publica a datelor genetice folosite pentru comparatie (celelalte populatii europene). Deoarece la acea vreme polimorfismul biomarkerului D1S80 era cel mai intens raportat pentru populatiile globului, decizia noastra a fost sa efectuam analiza de inrudire genetica numai pe baza acestui biomarker.

Desi datele obtinute ridicau o intrebare cu un considerabil impact socio-politic, noi am considerat ca ele erau INSUFICIENTE. Din aceasta cauza, lucrarea publicata de noi, si citata mai sus de catre un alt comentariu, NU a inclus arborii filogenetici, ci doar noul polimorphism D1S80 observat in populatia romaneasca. La acel moment rezultatele filogenetice au fost discutate cu alti specialisti si s-a decis ca NU aveam suficiente date pentru generarea unei ipoteze privind gradul de inrudire al populatiei de pe teritoriul Romaniei cu celelalte populatii europene.

Baza de date si colectia de ADN se afla in posesia Dr. Alice Ceacareanu de la Universitatea de Stat din New York. Redeschiderea unei colaborari si continuarea analizelor de re-evaluare a incadrarii filogenetice a populatiei de pe teritoriul Romaniei depinde de doi factori majori: disponibilitatea noilor date genetice publicate pentru populatiile europene si existenta de fonduri pentru continuarea analizelor.

Cu speranta ca acest comentariu a contribuit pozitiv la discutie,

Alice Ceacareanu, Buffalo NY


Daniel Roxin spunea...

Va multumesc pentru mesaj! Speram sa obtinem fonduri in anul care vine pentru a aprofunda aceste cercetari. M-ar bucura sa pastram legatura. Toate cele bune!

Gheorghe Stefanescu spunea...

Filogenia (istoria biologica) populatiilor umane, a populatiilor europene in mod special, are un mare impact socio-politic, comparabil cel avut de teoria raselor umane generata de antropologia fizica clasica, asa incit trebuie sa privim cu maxima seriozitate afirmatiile de genul "noi nu suntem urmasii Romei", "noi suntem daci", deci nu romani, atunci cind sunt sustinute de pasiuni, interese,
combinatii politice s.a. si nu de date stiintifice concludente, obtinute in urma unor studii ample, efectuate in retea de laboratoare.