miercuri, 6 februarie 2013

Imagini video rare și de o uriașă valoare istorică: Brâncuși la lucru, în propriul atelier

Un film de o oră, care compilează numeroase filmări cu sculptorul român Constatnin Brâncuşi, a fost postat pe YouTube de un utilizator din Georgia.

Filmul, care conţine imagini de mare valoare istorică, îl arată pe Brâncuşi la lucru, unele dintre capodoperele acestuia fiind filmate în stadiul de construcţie.

Sculptorul poate fi văzut modelând lutul, tăind cu ferăstrăul Coloana Infinită sau primind vizite de la alte personalităţi care au marcat sculptura modernă, precum Barbara Hepworth.

Filmul arată şi imagini de la montarea Colanei Infinite şi a Porţii Sărutului în Târgu Jiu. 




Sursa: jurnalul

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

12 comentarii:

Rosa spunea...

,,ZBORUL-Ce fericire !.....Eu vad aceasta PASARE DE AUR f.departe la o suta de km departare si de o asemenea maretie ,incat sa umplu intreaga bolta cereasca....Inaltimea in Sine a unei opere , nu vrea sa spuna nimic .Este intocmai ca lungimea unei bucati muzicale .Insa proportiile interioare ale obiectului-ACELA va spune TOTUL .....Cine nu iese din EU ,n-atinge ABSOLUTUL si NU DESCIFREAZA NICI VIATA ......FRUMOSUL este ECHITATEA ABSOLUTA ....LUMEA POATE FI MANTUITA PRIN ARTA ,,...C.Brancusi...Multumesc!Daniel

ECATERINA DACU spunea...

A FOST BATJOCORIT DE UNII vz. cerebel folosind opera lui brincusi pe post DE BABA OARBA..stiti voi cum...rusinica ..ar trebuii sa ceri scuze ...dacii nu uita...fiind una din celebrele lui bijuterii artistice ce au dat gata mapamondu ....vz. pasarea maeastra ou...inceputului poarta primului sarut in dradoste si masa iubirii in tacere .....cum sintem noi aici ...ca aici se cloceste ideile frumoase ...ITI MULTUMIM ROXI INCA O FAPTA MARE SPRE CELEBRITATE......amintindu ne de BRINCUSI NE AMINTIM DE NOI DACII ...NOI PANDURII NOI 1907 ...NOI Ecaterina Teodoroiu ...noi basarabii noi DACII..

Lucia spunea...

Cu adevarat Brancusi era un Maestru in Arta,acest „Sfant din Montparnasse”,este de fapt Sfantul din Dacia noastra...
Ce amintiri frumoase s-au pastrat prin aceasta pelicula...

Multumesc,Maestre!
Cuvintele sunt de prisos,gandul meu se inalta precum Pasarea Maiastra,spre tine si spre...Brancuși

Anonim spunea...

Multam; mai e un clip mai scurt in care e prezentat Brancusi: nationalitate: terestra, umana, specie alba....: http://www.youtube.com/watch?v=jnxqDznR1Uc&NR=1&feature=endscreen

cristi spunea...

Uitati.va bine la poza. Sincronicitatea (ii multumesc celui ce a exprimat.o atat de frumos-cautati pe net) plaseaza una din coloanele infinitului ca si cum ar zvacni din crestetul capului lui Brancusi. Imaginea reflecta filozofic starea geniala a lui Brancusi la acel moment.

Dan s-atat spunea...

Acum, maxim 1% din oameni mai apreciaza cultura de calitate!
Brancusi, un artist universal, o sa fie desconsiderat in viitor, cand tot mentalul merge spre distrugere.
Tabloidizarea lumii este inevitabila.
Este momentul sa actionam!

Rosa spunea...

,, Sa actionam ?,, Cum ? Eu nu vad decat O SINGURA CALE ...SA TRAIM CONSTIENT !...Atunci vom putea descoperi cate MIRACOLE sunt ascunse in adancurile sufletelor noastre ....numai ca trebuiesc scoase de acolo....CAND NE VOM REDESCOPERI PE NOI INSINE.....asa CUM AM FOST CREATI LA INCEPUTURI.... vom intelege si valoare adevarata a artei ....SIMBOLURILE EI TREBUIESC DESCIFRATE....nu vorbesc de orice fel de arta ....ma refer la ARTA ADEVARATA , GENIALA ,MISTICA ...care NE VA ARATA CALEA SPRE ADEVAR....Scuze....Sunt parerile mele .....Ma opresc ,aici....

Anonim spunea...

Asa este, Rosa: "cand ne vom redescoperi pe noi insine", vom fi ajunsi la limita adevarului, iar Omul Primordial va tasni din noi mai sus, tot mai sus, intru atingerea Divinului, cu radacinile bine infipte in pamant.

Multumesc!

Ionelia

BRINCA URSA spunea...

DACIA Unita Milenara Antica [D.U.M.A]-nu uita= Ca o mama buna si o FECIOARA SFINTA va stringe la pieptu ei puisorii mei de DACI....iar la timpul acela sositu vor zbura catre SFINTU INALTU CERU[SIC]al pamintului in care E=E=EE==Dacia Unita Milenara Antica.[D.U.M.A].

DEAC I [dac] spunea...

D.U.M.A. iata o sansa buna pentru noi ..multumim DUMA- miscarea Dacia va fi alaturi de tine spre implinirea visului nosru Dacia /daci sa ne numim.

cristi spunea...

DUMA asta are o rezonanta cam naspa. Trage catre soviete. Ma scuzati dar asta a fost prima chestie ce mi.a trecut prin cap cand am citit prescurtarea.Si asa cred ca le va veni si la altii si astfel din pacate sa piarda aderenti. Poate invers este mai inspirat: D.A.M.U.Zic si eu, poate e de folos.

starabostes TATOMIR spunea...

DA E BINE SI ASA DAR SI DUMA E F. BINE -NU ARE NICIO LEGATURA CU duma ruseasca -fiind cunoscut faptul ca noi dacii vom avea SFATUL NATIOAL al DACIEI FORMAT DIN CEL MULT 20-30 DE STARABOSTE SI UN REGE AUTOHTON...va multumim pt. sesizare....semneaza reprez.SF.NAT.DAC.