miercuri, 20 februarie 2013

RADU GOLBAN epurat din Universitatea de Vest pentru “articolele critice la adresa GERMANIEI”!!!

"Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara pentru... ARTICOLE CRITICE LA ADRESA GERMANIEI!

Presa britanică ne informează că, la finele lunii ianuarie, în toiul unei serii de evenimente naţionale menite a marca venirea lui Adolf Hitler la putere şi a reaminti cetăţenilor germani de crimele naziste, Cancelarul german Angela Merkel a ţinut un discurs programat să coincidă cu “momentul în care Preşedintele Paul von Hindenburg l-a numit pe Hitler şeful guvernului german în 1933.” În discursul rostit cu ocazia deschiderii unei expoziţii intitulate Topografia Terorii, dna Merkel a subliniat că ascensiunea lui Hitler a fost favorizată şi de complicitatea vinovată a elitelor laşe: “Ascensiunea naziştilor a fost posibilă datorită faptului că  elitele societăţii germane au colaborat cu ei dar şi, mai presus de orice, pentru că majoritatea germanilor a tolerat această ascensiune,” a spus dna Merkel. “Drepturile omului nu se pot apăra singure. Libertatea nu se poate apăra singură şi democraţia nu reuşeşte de una singură. Acest lucru trebuie să fie un avertisment continuu pentru germani,” a declarat Cancelarul german.

În timp ce dna Merkel ţinea electoratului german aceste discursuri înălţătoare, la Timişoara, conform relatărilor din presă, consulul Germaniei făcea presiuni pentru ca economistul şi cercetătorul Radu Golban să fie epurat din universitate. Mai precis, de la Universitatea de Vest:

Economistul Radu Golban, timişoreanul care a ajuns celebru după ce a descoperit că Germania are datorii de 19 miliarde de euro către România, a fost eliminat de la Universitatea de Vest din Timişoara • Golban era profesor asociat de peste 11 ani la UVT • Consiliul Departamentului de Ştiinţe Politice și-a motivat decizia excluderii lui Golban invocând „articolele critice la adresa Germaniei” • Profesorii universitari au afirmat, în şedinţe interne, că acţionează la intervenţia consulului Germaniei la Timişoara. Departamentul de Ştiinţe Politice „nu doreşte colaborarea cu această persoană, pentru articolele scrise în presă împotriva Germaniei”. Nu este o formulare exprimată în şoaptă pe coridoarele Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), ci una care va rămâne în arhivele UVT, iar mai precis, în procesul-verbal al şedintei de consiliu a departamentului, din octombrie anul trecut. Persoana este Radu Golban, cunoscut pentru articolele şi lucrările în care se exprimă critic la adresa politicilor Germaniei şi în care demonstrează cum urmaşii Republicii de la Weimar subordonează economiile naţionale ale ţărilor din UE propriilor interese, prin strategii geopolitice formulate şi urmate cu „rigurozitate germană” vreme de mai bine de un secol.”
Preţul epurării s-ar părea că este de 5000 de Euro, “sponsorizare pentru cărți, proiecte comune cu Consulatul Germaniei ş.a.m.d.”
OLYMPUS DIGITAL CAMERANu îl cunosc personal pe dl Radu Golban. Am vorbit o singură dată la telefon, acum mai bine de un an. I-am urmărit însă scrisul şi nu am sesizat ceva contrar intereselor naţionale ale României. Nu am sesizat nici ceva contrar spiritului european, al unei Europe a naţiunilor. Nu înţeleg deci cum de elita României tace atunci când un cercetător român este epurat dintr-o universitatea românească pe motivul că ar fi deservit interesele Germaniei. 
În august 2012, când Crin Antonescu – excedat de sprijinul acordat de Angela Merkel Preşedintelui Traian Băsescu – a declarat că Merkel ar face bine să şi-l ia pe Băsescu în Germania şi să-i aloce o bucăţică de teren unde omul votat de nimeni “să continue să se joace de-a preşedintele”, Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, a declarat: Astăzi, Germania are un cancelar şi un preşedinte care au trăit pe propria piele lipsa libertăţii şi a democraţiei. De aceea Germania este foarte sensibilă în privinţa subminării standardelor democratice şi a statului de drept [...] În acelaşi timp, faptul că este membră UE înseamnă că România trebuie să împărtăşească şi să respecte valorile europene. Aşa că dezbaterea este, de fapt, nu pro sau contra preşedintelui Băsescu, ci despre respectarea standardelor democratice. Aceasta include respectarea independenţei sistemului judiciar, respectarea statului de drept, separaţia puterilor şi aşa numitele echilibre ale sistemului instituţional.”
În replică, Crin Antonescu a declarat că vrea “un preşedinte, un prim-ministru, un Guvern, un Parlament al României care să facă pentru România ceea ce face Angela Merkel pentru Germania”.
Ca să facem ceea ce face Angela Merkel pentru Germania ar trebui ca guvernanţii României să poată obţine demiterea oricărui profesor sau jurnalist german ale cărui poziţii sau opinii contravin intereselor României. Dar oamenii politici români şi reprezentanţii diplomatici ai României în străinătate nu se simt în stare să facă acest lucru, nici măcar când e vorba de atacuri, care pot fi catalogate drept rasiste, la adresa românilor şi a altor neamuri din Răsăritul Europei. Cred însă că, dacă nu putem demite universitari sau jurnalişti germani la ei în ţară, ar trebui să putem împiedica Germania sau orice altă putere cu ţâfne imperiale să demită universitari şi jurnalişti români la noi în ţară.

Crin Antonescu şi-a atras acuzaţia de “anti-european” pentru că a încercat să facă pentru România ce face Merkel pentru Germania. Radu Golban a fost demis la presiunile nedemocratice ale Germaniei exact în momentul în care Merkel făcea elogiul libertăţii şi democraţiei.
Cu 10 ani înainte ca Hitler să preia puterea, în noiembrie 1923, a avut loc tentativa de lovitură de stat a lui Hitler cunoscută în engleză sub denumirea de “the Beer Hall Putsch” (puciul din/de la berărie). Atitudinea servilă şi laşă a “elitelor” României de azi, a căror colaborare cu Germania face posibilă ascensiunea unor forţe ostile nu doar României, ci şi spiritului democratic, va rămâne pentru totdeauna cunoscută sub denumirea de “the beer hall pooch”. Pudelul din berărie. De la terasa unde ne trimitea astă-vară, în zi de referendum, Traian Băsescu, cu sprijinul Germaniei. Pudelul Cancelarului.
Marii ticăloşi se nasc din marile trădări ale unei elite prea mici pentru a lupta pentru interesul naţional. Ale unor oameni care se vând pe un preţ de nimic. Pe bacşiş. Ca nişte chelneri ai nimicului. Azi, Oberkellner. Mâine, Obersturmbannführer.  Veşnic garçon!. Oameni care ştiu să ia ordine. Care intră şi ies pe uşa din spate. Care nu mai au nici un haz."

Mircea Platon


Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

13 comentarii:

cristi spunea...

Ma ineaca revolta si mi se inclesteaza pumnii cand vad tradarile unor oameni de NIMIC! Gasca de nenorociti care continua sa vanda tara si oamenii ei pe cativa galbeni.
ESTE nevoie de curatenie! ACUM!
Mircea Platon este un om deosebit, alaturi de Ovidiu Hurduzeu fac multe demersuri pentru a schimba lumea, conceptia despre ea.Activeaza in A TREIA FORTA!
De urmarit si citit! Amadoi, sunt de aceeasi esenta cu Roxin. Suflet de esenta tare, romanesc/dac, patrioti adevarati!

Anonim spunea...

Uitat-au dacii sa se roage toti o data, sa imlinesca destinul si pacea in lume, sa faca din pluguri sabii si topoare sa-si apere legatul stramosesc, sa-si poarte stegul steagul cu mandrie in carpati de la apus la rasarit.

Sefora spunea...

Buna ziua,

foarte rusinos pentru intelectualii universitari romani.Atata lasitate in randul romanilor,nu-i de mirare ca toate statele din Occident isi bat joc de noi sub toate formele.Iti apreciez curajul domnule Mircea Platon de a scrie acest articol.Si deasemenea domnule Daniel Roxin ma bucur ca exista oameni ca dumneata care are curajul sa posteze astfel de articole.
Ciudat amestecul acesta de lasitate si curaj printre romani.Se pare ca istoria ne dovedeste ca lasii au avut mai mult succes decat curajul anumitor personalitati mai mult sau mai putin cunoscute.
Curaj si mai departe va doresc dragii mei.Poate vor veni si vremuri cand adevarul ..."va sta cu regele la masa"
Sa auzim de bine,Sefora

Anonim spunea...

as spune ca multe natiuni ar trebui sa ne inapoieze cate ceva incepand cu tezaurul de la rusi , datoria nemtilor despre care vorbiti si multe altele care au fost luate din tara asta , dar sa fim seriosi , nu cred ca acest lucru va fi posibil. Important este sa pastram ce mai avem sau sa exploatam in interes national avutiile acestei tari. Din pacate le dam degeaba si acum (oare cand ne vom trezii?)- ca tot vorbeati intr-un articol de vanzarea pamantului.

Gerula spunea...

Si uite asa am lasat 19 miliarde de euro pentru 5000 de euro . Ce-i in mana nu-i minciuna (parca zicea un proverb romanesc)

Dani spunea...

Noi nu avem oameni politici de valoare.Mai avem doar oameni de valoare care sint calcati in picioare de cei fara valoare.Parerea mea este ca ce este al nostru al nostru va fi pentru totdeauna

Anonim spunea...

Draga Daniel,

Lasitatea oamenilor nostrii politici este educata si formata de societatea comunista.Nu poti cere unei categorii sociale "aparte", formata in special de fostii din Marea Adunare Nationala si plozii lor in stransa colaborare ci vesnicii securisti ai lui Ceausescu.
Trebuie sa treaca 2-3 generatii, ca sa se schimbe mentalitatea.

Anonim spunea...

Cum ar zice americanul: "Well, this is democracy, my dear cimps"
Adica pe spatele masei moarte denumita majoritate, care invariabil reprezinta si prostia si lasitatea se grefeaza o seama de elite corupte, slugile intereselor altora in schimbul puterii. Coruptia apare in primul rand in suflet, coruptia mediatizata este o minciuna propagandistica pentru creduli. Problema de fond este lipsa de respect pentru viata dislocuita de aprecierea pentru energie//bani//putere si este izvorata din trufia unora care-si inchipuie ca datorita intelectului se pot desprinde si fi mai presus de fiinta fizica. Este inlocuirea priincipiilor naturii cu principiul fortei, energiei implementata cu ajutorul masei moarte - majoritate - si cu parghia denumita democratie. Cei care-si inchipuie ca se pot impotrivii naturii, din umbra...or sa dispara cu nici macar o bubuitura.

dacu moldovean spunea...

Dlor SA NU TEORETIZAM SA FIM LA OBIECT ==E O MARE NEDREPTATE CEEA CE SA PETRECUT ...IL sfatui sa ia legatura cu dacii nostrii din TIMISOARA care urasc nedreptatile si il vor sprijini ...apoi pe noi DACII NIMIC NU NE MAI SURPRINDE ...traim in tara lui DOM SEF..si totu e posibil...cu multa indignare un spirit din mai multe spirite de dacii...

Sefora spunea...

Buna seara,

imi permit sa spun acelui anonim de la ora 21,pe 20 febr.ca lasitatea oamenilor politici NU este formata si educata de societatea comunista.Mai desteptati-va oameni buni si nu mai aruncati cu pietre numai intr-o perioada din istoria poporului roman.De-a lungul istoriei Romaniei,a principatelor Romane au fost consemnati tradatori si lasi care au distrus tot ce exista bun in neamul dacilor,daca va place mai mult decat romanilor.Sa nu uitam ca si Decebal a sfarsit cum a sfarsit tot printr-o tradare.Ne tot legam de perioada comunista....nu consider ca a fost o perioada buna,dar nici in regimurile trecute,inainte de razboi, romanii nu au dus lipsa de tradatori si lasi.Doar ce vorbeati mai daunazi de Eminescu si sfarsitul lui....
Incercati sa vedeti realitatea asa cum este fara a mai da vina pe un anume segment al existentei noastre de romani.
Sa aveti o seara buna,Sefora

Anonim spunea...

Ba da, mai si teoretizez, si generalizez, cata vreme am cu ce, ca destul au teoretizat altii si ne-o implementeaza cu program. Situatia de mai sus nu e o exceptie ci regula, si nu este de vina coruptia sau romanul ci este impusa de sus in jos de la teorie pana la structurile de forta ale statului. Cata vreme nu vezi cu cine lupti nu ai nici o sansa si ramane doar o zbatere a spiritului de dreptate si a bunului simt care ii domina pe unii, pana la deznadejdea celor care-si vand votul pe-o galeata de plastic, dar care in sinea lor stiu clar ca diferenta de la prezidentiabilul x la prezidentiabilul y nu face cat o galeata.
Alexandru,

Armand spunea...

”Întrebare întrebătoare de răspunsuri dătătoate”: care este originea multora din cei care vin la vânătorile lui Ion Țiriac ???

tristi n Tara spunea...

RADIO EREVAN STIE....aldo itik ..strul...clubu roma....