sâmbătă, 23 martie 2013

Elevii români, primii în Uniunea Europeană la Olimpiada de matematică!

MEDALIAȚII DE LA MATEMATICĂ

Iată că tot nişte elevi au dus România anul acesta pe primul loc din Uniunea Europeană, și pe al optulea din lume, la Olimpiada Internaţională de Matematică.
Cu o medalie de aur și cinci de argint România a devansat țări precum Germania, Japonia, Marea Britanie sau Canada. Medaliaţii noştri au fost:

  • Octav Drăgoi este elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
  • Tudor Pădurariu este proaspăt absolvent al Colegiului Național “Grigore Moisil” din Onești și a obținut, în mai anul acesta, medalia de aur la Balcaniada de Matematică.
  • Omer Cerrahoglu este elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Baia Mare.
  • Alexandru Andrei Milu și Radu Bumbacea sunt elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București.
  • Marius Tiba este proaspăt absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București.
Din cele 100 de ţări participante, primele locuri în clasamentul pe naţiuni au fost ocupate de China și Statele Unite ale Americii (câte 6 medalii de aur), Singapore, Rusia, Thailanda, Turcia, Coreea de Nord si Taiwan (Taiwan fiind la egalitate cu România).
Bravo băieţi! Ei sunt elevii despre care scriam şi aici.

MEDALIAȚII DE LA FIZICĂ

Dintre cei peste 500 de participanţi la a 42-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, veniţi din 84 de ţări, reprezentanţii României au luat cinci medalii – două de aur şi trei de argint. Concursul din acest an s-a desfăşurat în Thailanda (Bangkok), între 10 şi 17 iulie.

Roxana Pop şi Victor Luca Ilieşiu, ambii absolvenţi ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, au câştigat aurul.

Roberta Răileanu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Tiron Tudor Giurgică (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Matei Ioniţă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti) au câştigat medalii de argint.

Ei se adaugă celorlalţi medaliaţi care ţin România de ani de zile în topul naţiunilor. Bravo lor, profesorilor şi părinţilor care au pus umărul la asemenea reuşite.  România nu este o cauză pierdută!  Mulţumim, olimpici care sunteţi voi! :)

Sursa: Catchy
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

8 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo copii! Voi sunteti viitorul nostru! Sa iubiti Romania si sa puneti umarul la renasterea ei!

Anonim spunea...

Foarte frumos, FELICITARI COPII DIN TOT SUFLETUL, VOUA SI PROFESORILOR VOSTRI!

Ar fi fost normal sa vedem aceasta stire, SCRISA CU LITERE MARI, pe toate canalele media din Romania si din UE.

Aceasta este ROMANIA care trebuie promovata!

Rosa spunea...

FELICITARI !ASTA-I ROMANIA ...restul ,niste ...cantitati ...neglijabile ...

vasile spunea...

Bravo copii. Cand ajungeti mari sa aveti grija de tara voastra . Sa nu va lasati cumparati de manelisti.

cristi spunea...

Sunt fericit. Strig in gura mare:SUNT ROMANI!!!Sunt PUI de DACI!!! Ati auzit, voi, toate liftele pamantului care nu mai incapeti de noi. Sunt romani/daci si va arata de zeci de ani ca sunt destepti, au o minte briliant si cu tot efortul vostru sa ne terminati noi ne urmam destinul!
Mai putin euforic va scriu ca reusitele copiilor nostri sunt inca un fapt ce ii incurca pe globalistii rapaci. Tatal Nostru a dat romanului/dacului aur peste tot, pe campii, in maruntaiele pamantului,in munti, in ape, dar si in piept si in cap.
Asta deranjeaza. Aveti explicatia la intrebarea de ce ni se intampla numai noua.
SOE, serviciul special al Marii Britanii din al II razboi mondial, a inceput in anii 40 elaborarea de studii asupra lui Hitler si apoi asupra conducatorilor lumii. Dupa razboi toate marile cancelarii au facut si fac acelasi lucru, extinzandu.se asupra intregii populatii a unor natiuni tinta. Capitolul principal este vigoarea fizica/genetica si intelectuala. Intervalul de timp sub lupa este de 50 de ani. Se trag concluzii pertinente pentru ei.Si actioneaza in consecinta.
Sa nu radeti dar africanii sunt cum sunt (saraciti si infometati, cu razboaie aiurea - nu au bani de mancare dar de arme...ho ho) pentru ca sunt foarte vigurosi din punct de vedere al constitutiei corpului, adica fizic. Si genetic stau bine, de aceea ii extermina!
Noi stam cam la fel, cu un mare plus la intelect. Pentru a gandi aveti toate datele. Vedeti raportul dintre reusitele noastre, pe toate planurile, conditiile in care le.am obtinut si continuitatea lor. ACUM trecem printr.o perioada grea din aceleasi cauze.
Din perspectiva oculta: nu este rau pentru ca asa se naste otelul.
Si nu uitati:incurcate sunt caile DOMNULUI!
Vom fi educati cu forta daca singuri nu putem din cauza "orbului gainilor". Dupa...ii vom invata si pe altii!
Ar mai fi multe de spus/scris dar va veni momentul. Ma bazez pe inspiratia lui Roxin (apropo, stiu, maine avem umor).

D. Pavel spunea...

Tovarasa Zoe Petre,

Dumneata ce explicatie dai la acest "fenomen"? Are vreo legatura cu prostiile pe care le scrii la comanda cu care ai zapacit mintile a milioane de romani (DACI)?
Bineinteles ca nu are! Raspunsul se afla in genele noastre multimilenare pe aceste paminturi! Aceasta este cauza, iar dumneata esti doar efectul stapinilor de aiurea ai dumitale...
Felicitari dragi olimpici! Si, mai aflati, 6% din cele mai importante inventii ale lumii moderne, au fost create de DACI! (tot din cauza amintita mai sus) Iar romanii reprezinta mai putin de 3% din populatia lumii!

Anonim spunea...

Din pacate o cariera academica sau in R&D e cam greu s-o urmeze in tara. Pentru ei, cu parere de rau pentru noi, dar bine pentru ei Princeton University, CERN, MIT etc. Sper idiotii astia care ne conduc in Parlament sau Guvern sa accelereze proiectul laserului de la Magurele. Sau Softwin-ul sa se implice ca initiativa privata. Sper.

cristi spunea...

O intrebare pentru anonim, ora 10.37: de ce construiesc aistea cel mai grozav laser taman in Romania?
Si ce se cerceteaza la CERN? Sper ca nu.mi raspunzi ca suntem noi cei mai ce din domeniu si la elvetieni se cauta bosonul lui Higgs.
In rest cred ca ai dreptate.
Multumesc.