miercuri, 20 martie 2013

INCENDIAR - Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: “nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!” (Video din 2012)


Secretele Vaticanului încep să iasă la lumină. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost  decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost  președinte al Conferinței șefilor de universități irlandeze și fost membru al Biroului de conducere al Conferinței Rectorilor Universităților Europene (CRE), face o declarație șocantă:

Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București. Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).” (această declarație șocantă o puteți vedea în înregistrarea de mai jos, începând cu minutul 52:21)

Oare această declarație făcută acum câteva luni de o personalitate occidentală, care nu are interese personale în România, să aibă legătură și cu faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în țara noastră, din anul 1999, că România este Grădina Maicii Domnului”? Ce știu cei de la Vatican iar noi nu știm? Ce documente secrete se ascund în buncărele Vaticanului? S-ar putea răsturna multe dintre lucrurile pe care le știm noi despre istoria umanității, dacă acestea ar fi făcute publice? Cu siguranță că da! Din ce în ce mai multe dovezi ne arată că spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe...Despre faptul că istoria este falsificată sau prost înțeleasă au vorbit multe personalități în decursul timpului. Haideți să vedem ce ne spun și alții despre limba română si limba latină, despre pământurile Vechii Dacii...

  - „Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc.”
(W. Schiller, arheolog american)

-
Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpată deşi sunt aşezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă cât pentru o limbă.”
(Antonio Bonfini)

- „Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice că este mai puţin în firea celei dintâi firi romane, că ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si dacă nu m-aş teme să dau o înfăţişare paradoxală acestei observaţii juste aş zice că ea e cea mai nouă dintre toate, sau cel puţin a aceea în ale cărei părţi se găsesc mai puţine urme din graiul popoarelor din care s-au născut. Limba latinească în adevăr se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însuşi acest grai.”
(D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stări a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)

- „Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept Dacia, cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului. Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se află, în toţi câţi sunt istorici.”
(M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)

- „De aceia, măcar că ne-am deprins a zice că limba română e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUŞI DACĂ VOM AVEA A GRĂI OBLU, LIMBA ROMÂNEASCĂ E MUMA LIMBII CEI LATINEŞTI.”
(Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)

- „Acești volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmaşi ai marii şi străvechii seminţii de popoare a tracilor, dacilor şi geţilor care şi acum îşi au limba lor proprie şi cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania şi Ungaria în număr de milioane.”
(Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)

- „DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI, NICI CREDE...”
(Constantin Cantacuzino, 1639-1716)

- „Românii despre care am mai spus că sunt daci.”
(Bocignoli, 29.6.1524, la Răgusa

Iată doar câteva citate ce ar trebui să-i pună pe gânduri chiar și pe cei mai incompetenți istorici români sau să le dea un pic de fiori celor care ne falsifică istoria sau se fac complici la falsul istoric. Adevărul va ieși la lumină! Iar adevărul este că NU suntem urmașii Romei și că limba noastră este mai veche decât latina vorbită de invadatorii romani!

Rămâneți aproape pentru că mâine vă așteaptă un nou articol cu dezvăluiri pe această temă, un articol scris de colegul meu, Valentin Roman, cu numele: "
Grecii si romanii, vlastare ale civilizatiei nord-dunarene"  iar vineri vă invit la o ediție specilă pe Nașul Tv în care vom căuta să aducem cât mai multe probe care susțin ceea ce spune Miceal Ledwith: “Nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească!!!”


Emisiunea poate fi urmărită vineri seara, de la ora 22:00 și în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00
Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în următoarele rețele: DETALII AICI

Vizionează 25 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:

un articol de Daniel Roxin

 

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

77 de comentarii:

Anonim spunea...

Asta e fantastic!...Absolut fantastic!

Anonim spunea...

Atunci hai sa facem o statuie in care lupul sa-l tina pe Traian
"in brate", Traian tot in fundul gol- sau mai degraba o mama care il tine pe Traian la piept...

E bine ca incep sa mai iasa lucrurile din strafunduri; e semn ca incep sa se limpezeasca lucrurile cand lumina devine puternica...

Anonim spunea...

fantastic .. extraordinar .. incredibil .. nemaipomenit .. inimaginabil ... si tot degeaba, caci nenorocitii care au fraiele tarii tot ce vor fac, curva tarii, media, tot ce vrea spune si tot asa spala creierele. Pana la urma .. se pare ca totul e in zadar, multi cunosc o mare parte din adevarul acestui neam insa putini fac ceva pt a-l raspandi. Felicitari Daniel pt. link.

Anonim spunea...

Va urmaresc articolele si va apreciez activitatea pe care o desfasurati . Totusi , ma mira cum de marii nostri istorici , academicieni in viata , nu exprima nici o parere macar , fata de argumentele pe care le prezentati . Sa fie cumva complici , ori sa le fie teama sa nu pice de pe piedestalul pe care stau cocotati ?

Daniel Roxin spunea...

O sa aflam in curand care in ce barca se gaseste... ;)

cronicas spunea...

eu raman pe varianta istorica clasica. limba romana este o lomba latina si nu invers

Sefora spunea...

Buna ziua.

Adevarul o sa iasa la lumina pana la urma,desi toate aceste dezvaluiri din ultimul timp,de fapt,asta arata:ca adevarul a iesit deja la lumina.Doar ca sunt inca multi,extrem de multi care nu vor sa stie si sa cunoasca adevarul Un exemplu este ultimul comentator care spune clar ca el merge pe varianta clasica....N-ai decat Omule,poti crede ce vrei,dar din cauza unora care nu vor sa dea crezare evidentelor nu se schimba ceva.
Sunt convinsa de aceste adevaruri si cred deasemenea ca multi istorici si lingvisti de talie internationala cunosc adevarul dar sunt impiedicati sa schimbe ceva.
Ma bucur ca sunt oameni ca Daniel si ca multi altii care-l sustin,pentru ca numai cu astfel de oameni se mai poate face schimbarile necesare.
Sa auzim numai de bine,Sefora

Anonim spunea...

Chiar ma intrebam ce se afla in spatele denigrarii inimaginabile la care sunt supusi romanii in lume. Prea cu multa graba si cu facaturi grosolane se arunca noroi peste obrazul romanilor. Eu stiam cum sunt cu adevarat romanii si nu intelegeam, care este miza, cui foloseste? Acum parca intrezaresc adevarul. Se incearca sa se abata atentia de la maretia neamului romanesc de teama sa nu fie uzurpata suprematia occidentala. Cu toate acestea, multi straini care vin la noi, se simt atat de bine incat nu ar mai pleca. Simt forta radacinilor, energia locului din care se trag stramosii si mosii lor. Da, Doamne, sa se afle adevarul, iar neamul nostru sa-si reia locul din fruntea umanitatii! Nu doresc acest lucru pentru maretii desarte, ci pentru a se face dreptate unui popor pe nedrept hulit si marginalizat.

daniel spunea...

Chiar doar asta ai inteles din tot interviul asta .. ??? Pacat

doru asandei spunea...

Se pare ca cele afirmate de Papa Ioan Paul al II lea cand a vizitat Romania in 1999 "Romania este Gradina Maicii Domnului" n-a fost doar o gratulare la adresa noastra! Facand legatura cu cele declarate de consilierul sau, credem ca ei stiau mult mai mult decat au spus. Avand aceste informatii, noi urmasii directi ai traco-geto-dacilor avem sperante indreptatite ca mare parte din dovezile scrise si nu numai, considerate disparute se afla in arhivele Vaticanului. Pentru a pune adevarul pe pedestalul de unde a fost dat jos, speram sa avem acces cat mai repede la acele documente, doamne ajuta.

Anonim spunea...

Am simtit intotdeauna ca noi suntem nucleul civilizatiilor europene,nu stiu de unde dar stiam asta si asteptam aceasta confirmare ,umilintele la care am fost pusi pana acum vor fi uitate in ciuda faptului cand vorbeam cu acesti asa zisi latini imperiali civilizatori despre asta spuneau cu mandrie ca nu e adevarat, raspunsul meu era mereu : timpul o sa le faca cunoscute aceste adevaruri, intrebati la vatican:) si, iata adevarul iese ca o raza de lumina in intuneric!

AC spunea...

Foarte interesant!
Multumiri pentru articol, felicitari pentru atitudine si munca depusa!
Numai bine!

Adina spunea...

Felicitari domnule Roxin pentru initiative , munca si perseverenta. Sunt atat de putini oameni care reusesc sa se faca utili societatii la nivelul la care o faceti dvs..

Anonim spunea...

Asta-i ca in bancul ala:

Se fac sapaturi in Franta, gasesc fire de cupru -concluzia: galii aveau retele LAN.

Se fac sapaturi in Germania, gasesc bucati de sticla subtire -concluzie: popoarele germanice aveau fibra optica

Se fac sapaturi in Romania, nu se gaseste nimic -concluzie: dacii aveau wireless

Anonim spunea...

Eu zic, hai sa facem o statuie in care lupul sa-l muste pe Traian de fund,sa-si aminteasca poporul ca el a fost un invadator,hot si criminal si nu avea ce sa caute in Dacia.In nici un caz el nu a venit sa aduca prosperitate in Dacia cii din contra SUFERINTA !

Anonim spunea...

Ei deabia astept sa demonstrez unor amici romani acest adevar. Lumina incepe sa scoata adevarul la suprafata.

Alexadra spunea...

Radu Cinamar vorbeste in cartile lui despre faptul a limba romana este mama tuturor limbilor de pe pamant.ca de la noi au plecat toate.
Gasiti cartile pe internet in format pdf.

Anonim spunea...

Daniel,

multumesc ca ai publicat acest clip cu fostul consilier al Papei (are mai multe interviuri pe net); de vazut calea pe care o urmeaza de ceva vreme, fostul consilier, si anume Scoala Ramtha...si de mult timp biserica catolica nu mai zice nimic, ca nu are ce...

Magdutza

Anonim spunea...

ma gandesc ca toate aceste incercari de a raspunde la aceasta intrebare seamana cu ,, ce a fost mai intai, oul sau gaina,, . Ce conteaza originea unei limbi daca cercetatorul doreste sa-si satisfaca egoul sau o frustrare...
hai sa cautamsa vedem ce ne uneste , nu ce ne diferentiaza.Cu respect, E

Horea spunea...

Bună seara,

Vă propun să cercetaţi sursele romanilor, de unde au apărut ei, comparând legendele existente şi scrise-n piatră cu notările istoricilor vremii respective. Ca un drum pe cale să porniţi vă recomand să începeţi de la "cele 100 de familii din zona ocupată de traci".

De asemenea, o sursă clară şi existentă şi în zilele noastre ar fi momentul în care dacii şi romanii încheie tratatul de pace, fără traducător între cele două părţi.

Adevărul va ieşi la iveală, iar trădătorii naţiei şi adevăratei istorii vor fi condamnaţi ... nu de noi :) de urmaşii copiilor nostri şi toate generaţiile viitoare, ca un exemplu negativ. Nu vor avea statui sau portrete afişate prin diferite centre de studiu şi cercetare ... doar menţionaţi în subsolul paginii ca trădători.

D. Pavel spunea...

...avem deci si prieteni! Unde ii putem gasi totusi? In mintile cercetatorilor care au un singur Dumnezeu: ADEVARUL!

Daniel draga,

De ce nu facem o echipa de baieti educati si de isprava sa-i trimitem la arhivele Vaticanului pentru a face o cercetare profunda asupra trecutui nostru pe baza de documente! VATICANUL nu ne va opri! Mingea este in curtea noastra....hai sa o facem! Nu sint un om bogat, dar sint de acord sa ajut dupa posibilitatile mele cu ceva bani! Cred in acest proiect mai mult decit in orice in lume!

Anonim spunea...

eu zic sa ramanem la Eneida, urmasii Troiei care ........
pana la urma de ce nu putem accepta ca existat un popor sau o suma de popoare care faceau schimburi de marfuri, culturale si aveau nevoie de o limba comuna?

simona spunea...

Eu cred ca Alexei Mateevici ilustreaza cel mai bine identitatea limbii noastre.
Limba noastra-i o comoara
In adincuri infundata
Un sirag de piatra rara
Pe mosie revarsata.
...................
Limba noastra-s vechi izvoade
Povestiri din alte vremuri
Si citindu-le-nsirate
Te-nfiori adinc si tremuri.
Limba noastra ii aleasa
Sa ridice slava-n ceruri
Sa ne spuie in hram si acasa
Vesnicile adevaruri.

cristi spunea...

Asta DA. Stie ei ce stie!(sic)

teodora m spunea...

Domnul realizator TV de la Cluj ar trebui sa se informeze mai corect cu privire la Ramtha si scoala sa de intelepciune. Invatatura lui Ramtha nu se afla deloc la granita niciunei secte ori a altei miscari de vreun fel, iar channel-ul J.Z.Knight nu se afla deloc intr-o stare de constiinta modificata. Exista,pur si simplu, un acord intre spiritul lui J.Z.Knight si Raamtha, facut inainte de reincarnarea ei in aceasta viata, ca atunci cand Ramtha foloseste trupul ei, sufletul ei iese din corp si "asteapta" in alta dimensiune. Aceasta se intampla deoarece Ramtha a vrut sa evite asocierea lui cu vreo secta, religie sau sa fie idolatrizat. Toate aceste detalii se gasesc in toate cartile lui Ramtha.

Anonim spunea...

Pentru o informare corecta, trebuie precizat faptul ca invatatura lui Ramtha nu se afla la nicio granita a niciunei secte, iar channel-ul sau, americanca J.Z.Knight, nu este in niciun fel de stare modificata a constiintei. Exista multe detalii despre cei doi in cartile lui Ramtha, care se afla la indemana tuturor celor care doresc sa se informeze corect.

Gerula spunea...

Vaticanul tine ascunse in arhivele lor toate cartile disparute, scrise de autorii antici in care se fac referire la daci.Imparatul Domitian ca pedeapsa ca nu a reusit sa cucereasca Dacia , a distrus toate cartile scrise de Titus Livius , despre daci si luptele romanilor cu populatiile dunarene. Iar Papa Gregorie al II lea a distrus toate cartile scrise despre daci , pentru ca in unele dintre ele sa scris despre minuni facute de preotii lui Zalmoxis, iar Papa nu era de acord , zicand ca doar Isus a facut minuni si nimeni altcineva . Cu toate astea se pare ca cineva mai intelept a adunat cartile acestea si le-a ascuns in beciurile Vaticanului , devenite mai tarziu arhive.Dar adevarul va iesi la lumina si DACII vor triumfa nemuritori.

Anonim spunea...

Ceva extra ordinar...dar cand vad ce se intanpla pe strazile din Oslo"Norvegia"si vad cum suntem tratati romanii de rand,datorita etniei rome....sincer va spun ca ar putea iesi la iveala orice...vom fi tratati ca tigani,indiferent unde vom merge

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ngNq_sUmO54&feature=endscreen

Anonim spunea...

Unde scrie la Horatio? http://www.poetryintranslation.com/PITBR/Latin/HoraceEpistlesBkIEpXX.htm

Anonim spunea...

Bai, am si eu o intrebare: cum naiba se face ca romanii (locuitorii Imperiului Roman) vorbeau o limba neevoluoata comparativ cu cea a dacilor, dar ]n ceea ce priveste cultura materiala erau la zeci de ani, poate sute, in fata dacilor ? Adica, cele doua fatete ale civilizatiei merg mana in mana, mai ales pentru perioada antica, dar si in ziua de azi. Cum se face ca dacii, care traiau in pesteri, fara canalizari in putinele semi-orase pe care le ridicasera celtii !!!, fara amfiteatre, teatre, colosseum-uri, mozaicuri artistice, trireme, etc...(intelegeti prin asta superioritatea civilizatiei materiale romane), vorbeau o limba net superioara celei latine (considerata de unii ruda neevoluata a limbii dace), dar, cu toate astea, nu prea au lasat urme scrise...adica nu am auzit de niciun poet sau dramaturg dac pana acum....???????????

Anonim spunea...

video-ul nu functioneaza. rog, repostati un link

cristi spunea...

Bai gasesti la Govora,Caciulata,Calimanesti s.a.m.d.
Restul nu mai conteaza pentru tine.

Anonim spunea...

nu va mai chiinuiti cu dileme insurmontabile....daca vor face praf si ideea unei limbi ancestrale ?Agramatismul limbii romane de azi spune fara gres cat se citeste, cat s-a invatat gramatica la scoala.A mai facut cineva la scoala gramatica? A limbii contemporane...Cred ca azi suntem interesati de engl.spaniola, si pe unde ne mai ducem sa lucram! Imi este dor de bunul simt al lui Caragiale!

cristian muresanu spunea...

... poate ar fi util ca sa amintim cititorilor si telespectatorilor ca sunt 180 de minute de discutii si prezentari in care domnul Miceal Ledwith face si alte dezvaluiri, nu din domeniul istoriei, dar care, cred eu, sunt cel putin la fel de importante si merita vizionate. cele 3 emisiuni se gasesc usor pe You Tube

CristianA spunea...

Faptul ca (aproape) toata lumea refuza sa creada/accepte dovezile ca limba romana este precursoarea limbii latine este datorat in (mare) parte si ideii ca marele imperiu roman nu putea sa aiba de-a face cu poporul de pe aceste meleaguri dacat atunci cand a vrut sa il cotropeasca. Astfel ca ei ar fi putut eventual sa isi inventeze proria limba, nu sa o imprumute de la noi. Dar, daca este adevarat ca ei au plecat de pe aici ca un Cain al vremurilor acelea!? Vreau sa spun ca asa se intampla ca noi fabricam masini, haine, construim case si facem destul de bine (retineti ca asta se intampla cu bani putini) foarte multe lucruri de care ar trebui sa fim cel putin multumiti, dar tot noi le ponegrim. E asa zisa modestie, dar de stil romanesc, prost inteleasa.

Anonim spunea...

Lucrări referitoare la limba traco-geto-dacilor găsiți la autorul I.I.Russu. Iertați lipsa de informație, dar din câte știu una face parte din grupul Centum - latina, iar cealaltă din grupul Satem.De aici și înrudirea cuvintelor traco-geto-dace cu sanskrita.

Anonim spunea...

Nu shtiu tata, dar ma mir shi eu de unde limba latina pe zona Moldovei shi Basarabiei de azi unde nu a calcat picior de roman????? shi in catzi ani a durat ocupatzia romana in Dacia cum s-a putut modifica limba pana la disparitzie???? Poate te intrebi shi kestia asta bey tovarashe.... shi pe unde spuneai ca sunt peshterile alea din campie, fara canalizari????

Sefora spunea...

Daca interesul este ca Imperiul Roman sa fie aratat ca civilizator atunci categoric se va vorbi despre ei ca sunt ,ca erau cu mult inaintea dacilor....Daca interesul este ca sa se arate ca populatia din vechea Dacie era o populatie barbara ,primitiva,atunci vor veni cu dovezi.
Este asa de greu de priceput?Acum este dovedit ca istoria pe care o stim noi este una falsa ,plina de minciuni si manipulari dupa cum dicteaza interesul celui mai puternic.
Ar cam fi timpul sa mai cititi printre randuri si sa observati ca ADEVARUL abia acum incepe sa apara.
Multumim Daniel si celor care te sustin,asa incepe sa se cunoasca adevarata istorie.
O seara buna,Sefora

Marius81 spunea...

Adevarul nu poate fi ascuns la nesfarsit! Am avea noi istorici incompetenti sau mai rau, tradatorii de neam? Dar mai sunt si oameni cu demnitatae si bun simnt fie ei si straini, ca acest domn pe care il respect enorm! Ce nu face decat sa ne confirme, in ce 'bezna' am trait ca popor, pana acum! Numa bine:)

Anonim spunea...

Buna dragilor,
n-ar strica daca ati citi ceea ce spune Gabriel Gheorghe , o fiinta f. daruita , care scrie despre influenta limbii romanesti in toata Europa. acest lucru e cu adevarat impresionant, pentru ca vine si cu argumente foarte tari !
succes

Unknown spunea...

Draga Daniel,

Cu tot respectul cuvenit pentru activitatea pe care o depui, te rog mult sa ma ajuți într-o disputa pe care o port pe net legata de articolul tău, mai precis de citatul din Horatiu - „Colhii și dacii mă cunosc, ei vorbesc o limbă barbară, de idiomă latină” (Horațiu, marele poet roman (65 î. Chr. – 08 î. Chr.) - Odele, I, 20 (afirmație făcută cu aproape un secol și jumătate înaintea cuceririi unei părți din Dacia). Citatul vad ca acum nu se mai regăsește pe blogul tau.
Este corect sau nu ? pentru ca la adresa http://ebooks.adelaide.edu.au/h/horace/works/complete.html se gaseste urmatorul citat: Me the Colchian and the Dacian, who hides his fear of the Marsian cohort, land the remotest Gelonians, shall know: me the learned Spaniard shall study, and he that drinks of the Rhone. Let there be no dirges, nor unmanly lamentations, nor bewailings at my imaginary funeral; suppress your crying, and forbear the superfluous honors of a sepulcher. Citat care după cum se vede nu prea se potrivește cu traducerea postata de tine inițial.
Este foarte important pentru mine acest răspuns.
Cu multumiri, Horia

Daniel Roxin spunea...

Salut Horia! S-ar putea sa nu fie exacta traducerea pe care am primit-o eu de la o persoana de incredere. Am rugat pe cineva sa verifice in mai multe surse pentru a vedea care e adevarul si de aceea am decis sa scot deocamdata citatul respectiv pentru a nu naste si alte discutii. O zi buna!

Dan Stanescu spunea...

Medicul si istoriograful Napoleon Savescu a scris la New York o carte inca prin 2000 cu titlul " Nu suntem urmasii Romei", continand o colationare a multor cercetari stiintifice din variate domenii: istorie, geologie, arheologie, lingvistica, genetica, chiar si medicala.
Studii cu adevarat stiintifice pe acest subiect a intreprins in Romania dl. Gabriel Gheorghe, demonstrand ca leaganul civilizatiei europene, de fapt indo-europene, este Spatiul carpatic si pericarpatic. Studiile sale sunt publicate in primul rand in revista GETICA 1992- 2004, dar si in mai multe carti, insa mediul istoric oficial refuza sa le analizeze, preferand sa sustina stereotip teoria latinitatii limbii si poporului roman. Vizitati site-urile: www.gandirea.ro, www.getica.go.ro.
Un studiu extrem de important este expus in lucrarea profesoarei americane Marija Gimbutas : "Civilizatie si cultura" (Buc. 1987) care,pe baza dovezilor arheologice, aranjate cronologic, constata primordialitatea Spatiului Carpatic in civilizatia europeana si se intreaba de ce aici si nu in alta parte? Raspunsul l-a dat Gabriel Gheorghe - Sarea !!! - in 2 lucrari pe site-urile mentionate mai sus: "Carpaţii, solniţa Europei" si "SAREA, criteriu pentru regandirea Istoriei". E de retinut si un alt studiu al sau: "In vechime, FRANŢA A FOST ROMÂNOFONĂ !"
Ing. Dan Stanescu
N.B. Rog pe dl. Daniel Roxin si TV Nasul sa-l abordeze pe Gabriel Gheorghe

Unknown spunea...

Multumesc pentru raspunsul atit de prompt.

Credeți ca acest material merita vreun comentariu ? sau manipularea este prea evidenta ?

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/niciunul-compatriotii-nostri-nu-are-un-stra-strabunic-dac-care-sa-amint

Daniel Roxin spunea...

Manipularea lui Zoe Petre este nu numai penibila, ci si stupida. Am mai vorbit despre asta. O zi buna!

Anonim spunea...

?????????????

"Ipoteză sau adevăr? Despre dacii hiperboreeni din Ardeal

O descoperire senzaţională zguduie lumea oamenilor de ştiinţă. Istoria trebuie rescrisă. BOMBAÎn cursul lunii februarie 2012, o echipă de geologi, româno-canadiană, urmărind rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană au făcut din întâmplare o descoperire care ar putea răsturna toată istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capătul rectangular al unei lespezi aurii care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reieşit că era vorba într-adevăr de o piatră compozită, obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale.

Faptul este cu atât mai surprinzător cu cât galeria unde a fost semnalată lespedea, supranumită şi Galeria Hiperboreană şi aflată pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană, fusese cercetată în urmă cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 şi, datorită uluitoarelor descoperi arheologice şi antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă şi apoi sigilată la comanda Securităţii.

(...)

Dar să revenim la lespede… Ne aflăm în luna aprilie 2012. În urma discuţiilor purtate cu uşile închise la Ministerul Minelor Petrolului şi Geologiei, partea canadiană a opinat ca această descoperire să nu fie făcută publică iar galeria să fie închisă de urgenţă. Partea română a fost de acord cu păstrarea secretului însă a insistat să continue cercetările şi să trimită o a doua echipă, de data aceasta de arheologi condusă de un arheolog bătrân cu o cicatrice în colţul ochiului stâng.... "

http://www.napocanews.ro/2013/03/ipoteza-sau-adevar-despre-dacii-hiperboreeni-din-ardeal.html

Valentin spunea...

In afara de apreciari admirative, nostalgice sau acide, este extrem de important si DE FACUT ceva - spun asta pentru ca, scuzati termenul, "ejaculam nationalist" cateva secunde, dupa care ne intoarcem la mult prea cotidienele noastre preocupari. un aviyat spunea ca este important sa meditam, sa ne rugam, sa participam spiritual la refacerea egregorului romnanesc, carede multe sute de ani e realmente zdrentuit, subrezit, peticit etc. Energetic, el trebuie refacut si prin sugestii colective pozitive, prin fapte pe masura... Spor la treaba, nu va rezumati sa comentati, FACETI CEVA! Cum? Rugati-va Tatalui (Doamnne, invata-ma sa ma rog...) sa va spuna cuvintele necesare si faptele potrivite de manifestat.

Anonim spunea...

Oda lui Horatiu, II, 20 contine urmatoarea strofa:

Me Colchus et qui dissimulat metum
Marsae cohortis Dacus et ultimi
noscent Geloni, me peritus
discet Hiber Rhodanique potor.

Pe mine colchidianul si dacul care isi ascunde frica de cohorta marsice si gelonii cei mai de departe ma vor cunoaste si ma va invata pe mine cel priceput iberul care bea din Ron.

Nici urma de idiom latin.

Anonim spunea...

Felicitari, foarte bun si relevant articolul!!! Suntem cu tine, nu te opri!
Trebuie candva sa si protestam in fata muzeului de istorie, nu impotriva lui Traina ci in onoarea lui Decebal!

marius netedu spunea...

Merita vazut si filmele :Cum a devenit IIsus un Cristos [ de acelasi consilier al Papei Ioan Paul al 2-lea].Si ar fi interesant ce raspuns ati primi tot de la dansul la intrebarea : Ce poate spune despre tablitele de la Sinaia? [aceasta intrebare ar trebui pusa si Regelui Mihai !!! ].Felicitari pentru...ADEVAR !

Anonim spunea...

Evreilor le este frica sa nu se descopere ca noi sintem Poporul Ales,de aceea sintem cel mai denigrat popor din lume,este un program de denationalizare din partea masoneriei pt a duce la indeplinire planul diabolic de dominare a lumii [''O singura religie,un singur stat,o singura armata'']..iar omul sclavul sistemului corporationist.Ei stiu adevarul despre tara noastra ,de aceea sub diferite pretexte au furat sau chiar cumparat terenuri in cele mai importante locuri din Romania,chiar in muntii Bucegi.Ce nu stiu acesti demoni cu masca umana este faptul ca ADEVARUL INTOTDEAUNA INVINGE,LUMINA NU A PIERDUT SI NU VA PIERDE NICIODATA IN FATA INTUNERICULUI.Este adevarat ca ROMANIA ESTE GRADINA MAICII DOMNULUI,este adevarat ca DOMNUL IISUS A TRAIT AICI PE ACESTE MELEAGURI [in Scripturi nu se pomeneste ce a facut Domnul IIsus de la varstra de 12 ani pana la varstra de 30 de ani]Acest pasaj a fost cenzurat .

Rodica Elena Lupu spunea...

ISTORIA ADEVĂRATĂ


Să încetăm să mai vorbim
Despre ceea e nu ştim,
Să ne fie respectată
Istoria adevărată!

Să încetăm să mai vorbim
Despre originea latină
A poprului român
Fiindcă este o minciună.

Să încetăm să mai vorbim
Despre ce n-a fost vreodată,
Şi să repunem în drepturi
Istoria adevărată!

Astăzi ceea ce ne învaţă
Cartea de istorie-n şcoală
Este o absurditate,
E doar vorbărie goală.

Cei care sunt responsabili
În realizarea ei
Şi care nu se implică
Nu fac cinste naţiei.


Rolul lor e să ne-arate
Adevărata istorie,
Până unde duc rădăcinile
Neamului nostru de glorie.

Repuneţi urgent în drepturi
Istoria adevărată,
Să încetăm sa mai vorbim
De originea latină
A poporului român!

Din volumul INTRE ANOTIMPURI, de Rodica Elena Lupu, Editura ANAMAROL, 2011

addrian spunea...

Este foarte mult adevar in ceea ce spuneti si in filmuletele pe care ni le expuneti. Tare as vrea sa apara cineva sa ne explice si faptul pentru care marele Maresal Antonescu, a fost asasinat. Sa ne spuna cineva si adevarul despre ceea ce a facut Regele Mihai prin abdicarea sa(vanzarea Romaniei, Rusiei Tariste).

ile spunea...

Esta posibil ca pe aceste meleaguri sa se fi scris mult si bine,nu numai adevarul despre limba romana, si e posibil ca Vaticanienii sa stie mult mai multe... De ce ascund? Exista multe posibilitati,in primul rind ei sint mai nou aparuti si nu au interesul sa agite apele cu adevaruri aflate din cercetarile proprii. Au ceva documente, probabil din alte surse nu de pe teritoriul tarii noastre. Exista de fapt o mare intrebare ,daca a fost o civilizatie asa luminata si influenta inainte cu 200-300 ani i.e.n. dar de fapt cu mult mai mult,este posibil sa fi fost chiar decizia lor de a renunta la mesaje pentru urmasi. Si daca au gindit sa scrie despre ei si tot ceea ce era in jurul lor la vremurile acelea au ascuns tare bine aceste insemne.Mai mult ca sigur nu sint in arhivele Vaticanului.

Anonim spunea...

Dovezi, comentarii si pareri pertinente despre acest lucru exista de mai mult timp. Chiar daca prin absurd lucrurile nu ar sta asa, obligatia morala de roman este de a nu denigra aceste fapte, si sa ne mandrim ca ne-am nascut in aceasta tara, care nu are de a face cu conducatorii ei care isi bat joc de ea.

Anonim spunea...

Intru-totul de acord cu Anonimul.Cum se face ca leaganul civilizatiei latinismului,este pe aceste meleaguri,dar sintem unul dintre cele mai ne spalate popoare,ne priceputi ,si ingalati.Merge-ti la tara .sint asa de pricepute si vrenice rudele noastre de nu sint capabile sa cultive o rosie si un castravete,gunoiul din grajdi,sta la usa grajdului,si este calcat de animale si dus prin curte,sapunul si periuta de dinti sint obiecte de lux,pt o buna parte din creatorii de limba latina etc etc vai noua la toate sintem ce-i mai buni.

Anonim spunea...

Este posibil si foarte probabil ca a existat un popor sau o suma de popoare care faceau schimburi de marfuri si culturale si aveau nevoie de o limba comuna.
Popoarele islamice vorbesc si azi aceiasi limba din Maroc pana in Bangldesh si Indonezia, jumate din globul pamantesc, peste 1 miliard de oameni.

Anonim spunea...

INCENDIAR

INFLUENŢA LIMBII ROMÂNE ASUPRA GRAIURILOR MAGHIARE,
VĂZUTĂ DE LA BUDAPESTA

http://danielroxin.blogspot.ro/2013/03/fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii.html

cristi spunea...

Anonimul de la ora 16.49. Mai bine ca esti anonim ca altfel ti.am fi aflat rudele de la tara care sunt chiar asa mototoale si nespalate!
Ti.as scrie ceva de cald dar nu vreau sa stric blog.ul.
Si sunt convins ca tu nu esti urmas de dac...ai ceva prin nume care se termina in itic sau cu sz in el.
Poate totusi iti vezi de treaba si nu ne mai incurci.

Anonim spunea...

http://getica.go.ro/maghiara.htm

INFLUENŢA LIMBII ROMÂNE ASUPRA GRAIURILOR MAGHIARE,
VĂZUTĂ DE LA BUDAPESTA

Constantin spunea...

Nu as fi intervenit aici dar un pasaj din discursul distinsului invitat mi-a atras atentia in mod special. Si asta pentru ca domeniul transformatoarelor ( de putere, n.m.) face parte din profesia mea. Orice s-ar intampla cu soarele acesta NU poate influenta functionarea acestora. Ar fi posibile doar influente (data de inductia electromagnetica) ale radiatiilor solare asupra comunicatiilor.

Ar fi mai multe de spus despre Miceal Ledwith dar ma opresc la urmatoarea propozitie: este greu de urmarit si inteles.
Constantin

Mircea Moise spunea...

Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte,
In care te-adancira barbarii de tirani!
Acum ori niciodata croieste-ti alta soarte,
La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!

............................

Romani din patru unghiuri, acum ori niciodata
Uniti-va in cuget, uniti-va-n simtiri!
Strigati in lumea larga ca Dunarea-i furata
Prin intriga si sila, viclene uneltiri

Anonim spunea...

Nu inteleg ce vrem sa demonstram?!Realitatea romanesca este evidenta: nu facem parte din clanul tarilor civilizate si nici din clanul tarilor avansate. Ä bate apa in piua cu "grozaviile" trecutului este o minciuna. Cineva a incercat a demonstreze la o statie TV ca romanii sunt mai apropiati de bulgari decit de italieni. Si apare sa fie corect, unde suntem noi , unde sunt italienii?!. Iata nume comune: Stanciu(Stancev), Stoiciu(Stoicev), Stoian(Stoianov), Parvu(Parvanov), etc. sunt multe asemanari. Ar fi mult mai important sa tratam prezentul plin de semnianalfabeti care merg la vot fara sa stie de ce voteaza.Seminalafabeti care trazteaza cu dispret munca si animalele. Seminalafabeti care asteapta ca soldatii sa le dea zapada in timp ce ei bea tzuica. Acoperirea devarului este o insulta la adresa celor care mai gandesc normal in Romania, tara condusa de repetenti, de plagiatori, de corupti, si de penali.

Anonim spunea...

De fapt cred ca este vorba de limba dacica nu de limba romana. Nu stiu de unde vine numele de Romania. Cred ca este bine sa ne intoarcem la denumirea de Dacia si vom scapa si de confundarea rromilor cu romani.

Anonim spunea...

tare anonimul asta! are dreptate dacii sunt cei care trebuie venerati!!! dar nu stie multe lucruri despre lumea esoterica, despre transcedentalism, despre magnetism etc. si nici nu vreau sa-i povestesc despre ele, sa gandeasca , sa fie intelept si va ajunge acolo, la spiritul (sa fie pe intelesul vostru) lui Zamolxe. Asta-i adevarul! suntem denumiti altfel, romani, nesimtiti, murdari, betivi, curve, ce vreti sa mai spun, nu stiu, dar unii dintre noi au ceva ce altii nu au! si mai avem muntii si codrul (unii dintre noi am fost si inca mai suntem ignoranti,subjugati Internetului, nu am intrat in profunzimea tuturor... scrierilor din romanele, poieziile si... ale lui Eminescu) si ca sa nu va mai plictisesc, il voi cita pe istoricul Dumitru Almas care spunea cam asa "...sa multumim soartei ca ne-au ramas macar "documentele" din piatra, care arata continuitatea ". Toate acestea sunt pentru venerarea dacilor si nu invers, cum au dorit "ei" sa transforme istoria. Va dau una tare: prin anii '80 se discuta despre un conciliu ecumenic care ar fi trebui sa aiba loc la Bucuresti, in Romania, discutandu/se la vremea respectiva ca adevaratul Ierusalim este aici si ca... La revedere!

Anonim spunea...

Un presupus consilier crestin erudit? Un semidoct?

Laura blog,, energia vietii emanuel .. spunea...

Multumesc din suflet Daniil, aceasta imi confirma ca limba latina este romaneasca, am stiut in suflet ca acesta este adevarul cand am vizitat muzeul de la Adamclisi si asa numitul mausoleu ( denumire in limba turca, pe pamant romanesc, mausoleu roman!!!)
Consider ca Adamklisi = Biserica Omului reprezinta INIMA SACRA.
Toata stima si respectul pentru munca ta.
Laura ( blogul meu si al sotului meu ,, energia vietii emanuel ,,


FIUL RATACITOR S-A INTORS ACASA


Ma intorc Acasa , Tata, in Lumina Lumii Tale,
Plecat-am prin Porti de Soare in stele, galaxii
Din flacara iubirii am presarat pe Cale
Trezit-am suflete-adormite, imbarbatandu-le pe cele Vii.


Ma intorc Acasa, Tata, in pura ta iubire
Rebel am fost cand am plecat in Lume
De darul nemurii tale am spus atunci ,, nu-mi pasa,,
Si-acum, fiul tau ratacitor, s-a intors Acasa.

Am fost in Universuri si in stele multe, mii,
Cu suflete pierdute dar spiritele vii,
Trait-am printre ele , printre surori Sori,
Stiam ce este Viata, dar nu stiam sa mor.

Din Marea stralucire a Luminii tale
Mai am cateva raze, cu ele vin pe Cale
Restul le-am dat , la fiecare spirit ce-avea o scanteioara
In inima lor Focul Sacru al iubirii sa nu moara!

Prin multe vieti am mers cu flacara nestinsa
Cuprins-am Universul si Creatia intinsa.
Am presarat pe Cale mii de scanteioare,
Ce-n urma se facu o Inima mare- mare !


Ajuns-am pe-o planeta in corp uman si stramt
( N-a fost gena originara a umanului pe pamant )
Cu programe invechite ce nu se potriveau deloc
Cu ce-am venit de-Acasa , cu divinul Tau Foc!


Nu incape intr-o inimioara , doar o scanteie mica,
Plapanda, palpainda si tremurand de frica.
Atunci facui dintr-insa o inima Sacra mare
Sa-ncapa si sa arda Focul Iubirii tale !


Facut-am din umanul corp un Soare cu mai multe sfere
In care nu exista nici boala, nici tristete nici durere!
Candva, pe Pamant, Isus le aratase
Un corp uman din voaluri Aurii de matase
Lumina Aurie si s-analtat la Tine !
Asa vin acum Acasa si altii or sa vie !


Facut-am din planeta Albastra un maret rug de iubire
Cu fiecare spirit ce are Focul Sacru, un strop de nemurire.
In corp uman ( mandra lucrare ) toti traim experienta vietii
Asa cum ne-am scris fiecare Acasa in Akasha sortii.

Pe Pamant Soarele si Luna si-au impletit cununa
OM-ul o sfinteste, din inima strabuna
In care Focul tau arde si e pazit bine.
( Depinde de Lumina ca Om-ul s-ajunga iar la Tine )


Priveste acum Tata, Lumea este pregatita,
Sa-nceapa dansul Vietii in aceasta Apocalipsa!
Deschide Tata Poarta Curcubeelor Luminii
In Creatia Ta toata SA FIE divinul vals
In Raiul pe Pamant , al Iubirii, Nemuririi!


Laura Stanciu

cobsenerg spunea...

Istoria unui popor, a unei comunitati are la baza dovezi materiale incontestabile, care sunt greu de aflat, iar in unele cazuri pur si simplu nu pot fi gasite in totalitatea lor, in succesiunea desfasurarii evenimentelor din epocile(etapele) evolutiei. Este foarte greu de demonstrat cum a aparut limba latina si populatia care a vorbit aceasta limba, dar cei care au dovezi clare in acest sens e bine sa le arate. Filozofii pot face afirmatii intr-un anumit domeniu, pornind de la ceva care este relativ si presupus ca este adevarat, incercand sa induca un nou curent de gandire despre lume si viata(si asemenea fapte se gasesc in toata perioada de la aparitia grafiei pana in zilele noastre). Istoricii nu sunt filozofi, ei se bazeaza in activitatea lor pe fapte si lucruri materiale-descoperite de-a lungul unor mari perioade si in locuri clar definite- pe scrierile care au legatura cu aceste descoperiri materiale si nu pe presupuneri sau deductii(care nu pot fi demonstrate ca tin de logica fenomenelor naturale, sau de actiunile colectivitatii umane din anumite locuri in perioade bine definite). Istoriicii sunt oameni realisti si nu vor face afirmatii sau descrierea de fenomene sociale daca nu au dovezi materiale clare. In scrierea unei ISTORII presupunerile si deductiile trebuie eliminate. ISTORIA ARE LA BAZA FAPTE REALE SI LUCRURI MATERIALE. Daca exista dovezi ca limba latina provine din limba romana, acestea trebuie aratate si prezentate intr-o inlantuire logica a fenomenelor si nu printr-o presupunere. Este foarte greu de demonstrat afirmatii de acest gen, desi tind sa cred car exista o posibilitate de a se afla adevarul, chiar daca rezultatul final ne-ar dezamagi.
Totusi romanii vorbeau cu dacii fara translatori. Ambele popoare aveau ca baza latina vulgara? de unde au preluat aceasta limba?

Anonim spunea...

Se stiu foarte multe lucruri , se aduc la cunostinta doar o parte infima din ele . Leaganul omenirii
(cel putin europene) A FOST AICI ,
urmasii traco-geto-dacilor , suntem noi , TOTI europenii . NU
convine multora scoaterea la lumina
si aducerea la cunostinta omenirii
adevarurile , multe mituri ar disparea , multi "sus-pusi"(nu stim de catre cine), si-ar pierde
multe privilegii si mai ales.......
multe,multe miliarde (furate omenirii de altfel).Sunt foarte multe lucruri despre care "mai
marii" lumii pamantene nu vor sa se vorbeasca , le este o frica
cumplita de A D E V A R .

Anonim spunea...

Multumesc!Cred ca acum am gasit raspunsul la intrebarea, care de peste 35 de ani
ma macina: De ce noi intelegem italiana,iar italienii nu inteleg deloc limba noastra? De ce francezii, spaniolii etc nu ne inteleg limba, de ce nu sesizeaza asemanarile?
Acum chiar sunt convinsa ca este pertinenta afirmatia: Limba latina este o Limba romaneasca. De aceea românul intelege sau intuieste ce spune un vorbitor de limba italiana, franceza, spaniola, portugheza, pentru ca sunt limbi care se trag din limba româneasca.
Felicitari si succes pe mai departe!

Anonim spunea...

Toate neamurile vor fi binecuvantatae in samanta noastra.

Unknown spunea...

eu cred ca se remarca din ce in ce mai mult interesul din ce in ce mai mare al mai marilor lumii, atat vizibili cat si din umbra...ca acest neam al nostru atat de injosit, talharit, persecutat, vesnic sacrificat si nedreptatit sa dispara de pe fata pamantului... de aici si nou aparuta idee cu numirea tiganilor "romi" ...de unde pana unde??? Mai mult, judecand dupa rata alarmanta a inmultirii lor si agresivitatea din ce in ce mai crescuta fata de romani tind sa cred ca se urmareste o inlocuire de natie in spatiul romanesc. iar asta este numai una din nenumaratele aspecte legate de tema de mai sus! cele bune si Dumnezeu sa ne apere!

costeliv pietrescu spunea...

Prof. univ. dr. CORNEL IONESCU
DIRECTOR GENERAL AL ACADEMIEI ROMANE
Tel.- Fax 2129755
Mobil 0745 024 519
ACADEMIA ROMANA, Calea Victoriei 125
Semnati.... si dati mai departe!
Dragii mei prieteni, faceti-va datoria de oameni de onoare ! Cititi cu atentie, semnati, si trimiteti acest e.mail tuturor prietenilor si cunostintelor voastre. CEI CE NE CONDUC TREBUIE FORTATI SA REPARE NEDREPTATEA FACUTA POPORULUI ROMAN !


Petitie contra denumirii de rom/roma/romanis si revenirea la cea de tigan.

Intrati si votati :http://www.PetitionOnline.com/qd3xx666/petition.html

Macar dati mai departe daca nu va intereseaza!
Pe site gasiti textul urmator:
Catre Parlamentul Romaniei, Domnilor Senatori si Deputati:
In ultimul timp temele principale ale stirilor a fost legata de reactia ostila mpotriva cetatenilor romani din Italia si mai nou si din alte tari europene.
Aceasta reactie fara precedent indreptata impotriva tuturor romanilor stabiliti in aceste state a pornit mai ales de la comportamentul anormal si infractional al unei etnii minoritare de cetateni romani, si anume tiganii sau etnia romilor.
Tiganii au purces pe calea definirii propriului lor nationalism. Au nevoie de un teritoriu. Poporul ales drept victima sunt romanii. Sa lasam minciuna si ipocrizia deoparte, daca considera numele tigan peiorativ atunci sa-si ia numele lor original care este DOM si nu ROM.

Anonim spunea...

In cadrul ,,Festivalului Antic Tomis" recent finalizat la Constanta, am purtat discutii cu diversi istorici romani angrenati in fenomen, ca si cu altii invitati similari, bulgari, polonezi sau maghiari. Am purtat discutii pe tema ideilor d-lui Daniel Roxin asupra modului cum acestea contravin opiniei oficiale privind formarea timpurie a poporului roman. Majoritatea istoricilor inclina sa fie de acord ca nu se putea romaniza un popor dac de milioane de locuitori cu doar cateva zeci de mii de colonisti romani si soldati, multi nefiind ei latini sadea, ci provenind din alte zone ale imperiului. Acest lucru incepe deja sa fie bine conturat, semn ca aceasta torie e cusuta clar cu ata alba, iar oficialitatile au nevoie in mod clar de-o alta minciuna, evident aceasta nu mai sta in picioare la o analiza logica.
Pe de alta parte, am intalnit si pareri potrivit carora totusi dacii au folosit talmaci in discutiile cu roimanii, idee care contravine parerilor d-lui Roxin, parere argumentata de un istoric ardelean cunoscut la festival, prin acea ca in campia Panoniei, a fost descoperita o piatra funerara dedicata copilului sau de cineva care-a slujit ca talmaci intre daci si romani. Acest izvor merita a fi luat in considerare, e de analizat si discutat informatia. Marea parte a istoricilor si mai ales cei bulgari, afirmand ca exista o latina vulgara folosita pe post de idiom international in acea vreme cam prin toata Tracia. Nu neaparat chiar latina literara folosita la Roma.

Anonim spunea...

Asa este! Suntem tot mai multi care dorim sa avem acces la adevar!

Anonim spunea...

Faptul ca Limba Româmă este sora mai mare sau chiar mama Limbii Latine îi deranjeaza de multe sute de ani pe reprezentantii catolici ai fiecarei perioade istorice . Cum sa spuna EI omenirii ca limba in care tineau si inca mai tin unele slujbe bisericesti este creatia stramosilor nostri.Totusi sunt de felicitat cum au reusit sa ascunda dovezule istorice si prin MIJLOACE SPECIFICE sa ne manipuleze (inca).
Se rasucesc in mormant stramosii nostri (DACII) vazandu-ne de acolo de SUS cum ne-au prostit ăstia(reprez catolici si tradatorii nostri).(Suntem precum un copil caruia parintii i-au fost omorati ,iar ucigasul
spune ca el îi este tatal iar mama era o prostituata muta.