vineri, 3 mai 2013

Elevii romani au castigat sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie

Lotul olimptic al Romaniei a castigat sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie "D. Mendeleev", dintre care una de aur, doua de argint si trei de bronz.

Olimpiada s-a desfasurat in perioada 23 - 30 aprilie 2013, in capitala Uzbekistanului, Taskent, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei remis Ziare.com.


Astfel, medalia de aur a fost cucerita de Andreea Maria Filip, eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Totodata, Mara Ioana Iesanu (clasa a XII-a din Colegiul National "Roman Voda" din Roman, judetul Neamt) si Grigore Mihai Pruna (clasa a XII-a din Colegiul National "Vasile Lucaciu" din Baia Mare) au castigat medaliile de argint.

De asemenea, alti trei elevi au fost laureati cu medalii de bronz. Este vorba despre Teodora Coroama (clasa a XII-a din Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani), Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a din Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti) si Stefan Bogdan Ivan (clasa a XI-a din Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti). In plus, Mara Ioana Iesanu a primit si premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practica.

La editia din acest an au participat 118 elevi din 17 tari. Concursul a constat in trei probe a cate cinci ore fiecare, dintre care doua teoretice si o proba practica. Dupa festivitatea de premiere, membrii lotului au fost invitati la Ambasada Romaniei din Uzbekistan, unde au fost felicitati de catre ambasadorul Romaniei in Uzbekistan, Romeo Stanciu.

Sursa: ziare.com

Asculta Radio Frecvența Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://frecventa-sufletului.ro/ 

5 comentarii:

Lucia spunea...

FELICITARI acestor minunati elevi si cat mai multe reusite in viata le doresc...
De asemenea, doresc sa transmit tuturor cititorilor acestui blog sa aiba parte de Sarbatori cu Lumina si multa Iubire in Sufletele lor...
Echipei RFS ganduri de bine ,iar tie Daniel,sa ai parte de zile pline de bucurie alaturi de familia ta...
Fie ca in fiecare zi sa fie Sarbatoarea Invierii si a Vietii in Sufletele noastre!

cristi spunea...

Consilierii occidentali/americani (Institutul Tavistock, Standford...) se intreaba cum pitpalacii ..asii astia mai produc asemenea creiere cand noi le.am luat totul, in afara de aer! Mai era putin si le luam si speranta!
Din pacate pentru ei si din fericire pentru noi, neamul nostru are resurse biologice, genetice, mental/intelectuale nebanuite.De la daci ni se trage!
Oameni buni exista speranta!
Pentru copii nostri buni si inteligenti trebuie sa mai facem un efort, sa.i aducem acasa si sa nu mai plece!
Nu e greu, un pic de activism civic, putina organizare in tot ce facem - recuperarea trecutului, promovarea valorilor,a respectului de sine,a dreptatii si legii,s.a.m.d.
Merita!

prietena-japoneza spunea...

felicitari din inima acestor elevi si profesorilor lor!
ma bucur ca reusesti, Daniel, sa ne gasesti informatii care ne prezinta o alta latura a Romaniei, diferita de cea prezentata la televiziuni ...
o latura frumoasa a Romaniei care te face sa te gandesti cu speranta la viitor!
Paste Fericit tuturor!

Anonim spunea...

Multumesc Lucia si multumesc prietena-japoneza si urari si din partea mea ca voi toti sa fiti fericiti!Felicitari copiilor nostri!Daniel, sa ai parte de tot binele!

Dinu spunea...

Felicitari ! Faceti romanii sa fie mandri ca sunt romani !