marți, 9 iulie 2013

Cea mai mare floare de pe planetă poate ajunge la o greutate de 100 de kg!!!

Titan Arum
Un exemplar de Titan Arum (Amorphophallus titanum), considerată cea mai mare de pe planetă datorită dimensiunilor sale impresionante, a înflorit duminică la Grădina Botanică Naţională a Belgiei din oraşul Meise (în apropiere de Bruxelles), un eveniment destul de rar pentru această plantă supranumită ‘floarea cadavru’ din cauza mirosului său pestilenţial, după cum relatează Centerblog.com.

Planta, care a înflorit pentru prima oară în Belgia din 2008, are o lungime de doi metri şi 44 de centimetri şi o greutate de aproximativ 50 de kilograme.Numele său atât de respingător se datorează mirosului pe care floarea îl emite, foarte asemănător cu cel de la un peşte în plin proces de putrefacţie.

Grădina botanică anunţase încă în data de 28 iunie că planta se pregăteşte de înflorire, ceea ce a fost o ‘surpriză totală pentru specialişti’. Marţi, inflorescenţa acesteia ajunsese la 155 de centimetri, potrivit datelor publicate pe site-ul internet al instituţiei amintite.

Floarea, care se recomandă să fie admirată doar cu o batistă la nas, are un pistil galben ce poate creşte de la un 1,5 metri la 3 metri, şi o corolă violet. Greutatea plantei care înfloreşte numai 72 de ore o dată la 3-8 ani poate ajunge şi la o sută de kilograme.

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/07/08/cea-mai-mare-floare-de-pe-planeta-a-inflorit-in-belgia/

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

Un comentariu:

cristi spunea...

Nimic nu exista fara un rost. Si atunci care o fi rostul ei? Poate ca un simt olfactiv mai rafinat simte altfel mirosul colosalei flori? Florile te imbie cu gingasia si mirosul lor, aceasta este chiar opusul. Si totusi, nu este urata aceasta floare! Oare cum se inmulteste daca este asa rara si infloreste la intervale asa mari de timp.Este de meditat la ce reprezinta aceasta floare.Cel putin, in acest caz, vorba ca esentele tari se tin in sticlute mici nu mai este valabila.
Interesanta informatia.