sâmbătă, 13 iulie 2013

Elevii români au câştigat aur, argint şi bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică

Elevii români au câştigat două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Brisbane, în Australia, la care au participat 304 concurenţi din 81 de ţări, a anunţat, vineri, Ministerul Eeducaţiei.

Multiplu medaliat internaţional, Rareş Darius Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa, şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Laureat cu argint anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "C. D. Loga" din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a câştigat medalia de bronz.

Olimpiada Internaţională de Informatică, ediţia a XXV-a, s-a desfăşurat la Brisbane, în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări, a precizat Ministerul Educaţiei.

Olimpicii români revin în ţară duminică, 14 iulie, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în jurul orei 13.00.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/elevii-romani-au-castigat-aur-argint-si-bronz-la-olimpiada-internationala-de-informatica-11118748

Ascultă Radio Frecvența Sufletului! Muzică și emisiuni pentru sufletul tău.
http://frecventa-sufletului.ro/  

6 comentarii:

cristi spunea...

Dupa cum spuneam "resursele umane" (aceasta titulatura este inumana, este impusa de "elite" inumane care cred ele ca noi suntem resurse...inebunesti cum s-a incetatenit denumirea si o folosesc toti. Ma intreb pentru cine suntem noi resurse sau in ce ecuatie suntem aliniati pe tabelul de resurse?) ale Romaniei ingrijoreaza cel mai mult jigodiile planetare care incearca sa ne conduca, din aceasta cauza neamul este atacat continuu din exterior si interior.
Bravo copii, bravo profesori, multumim Tatalui Nostru pentru minunatele suflete pe care indreapta spre tarisoara noastra.
Hai ca nu mai este mult!

Anonim spunea...

Felicitari din tot sufletul! Sa stiti ca se pot face multe si pentru acesti elevi performanti. Si persoanele asa-zise obisnuite ii pot recompensa nu numai prin felicitari si multumiri ca aduc onoare natiei noastre. Oricare om are un ceva in plus pe care il poate oferi celorlalti care merita, chiar daca unii nu cred ca au asa ceva, un plus de dat adica. Orice om poate face ceva, incepand de la o "banala" pana la a le sustine sanatatea, sau mai stiu eu ce, dorinta de a sustine sa existe. Astea nu sunt fleacuri, ce scriu eu aici.

maria manu spunea...

Copiii romani ,talentati ,prin medaliile obtinute la olimpiadele internationale,aduc mare CINSTE SI BUCURIE invatamantului romanesc.FELICITARI,lor si profesorilor indrumatori.Merita tot sprijinul din partea STATULUI ROMAN.

Anonimus spunea...

Ni informatie:"Curtea Suprema ar putea decide redeschiderea unui dosar vechi de peste 75 de ani. Este vorba despre revendicarea a 176 de hectare de teren in zona Baile Felix inregistrata in instanta de reprezentantii Ordinului Premostratens.
Calugarii acestui ordin sustin ca au fost deposedati de teren si de statiunea Baile Felix prin modificarea cartii funciare. Procesul a fost stopat in 1937, cand Ministerul de Externe a cerut scoaterea lui de pe rolul instantelor, invocand faptul ca se poarta negocieri cu Vaticanul, informeaza Realitatea TV.
Actualul conducator al Ordinului, reverendul Feies Rudolf Anzelm, a deschis in februarie 2012 o actiune juridica prin care solicita redeschiderea dosarului din 1937 care nu a mai fost judecat in recurs. Curtea Suprema a admis in principiu cererea, dar nu a decis inca redeschiderea dosarului pe fond."
Amu' se vede cu ochiul liber cat de periculosi suntem? Astia 23 de ani au dormit in sutane si s.au trezit ca amu'i momentul sa ne rada. Puneti cap la cap halcile de teren si mijlocul oraselor mari din Ardeal retrocedate ilegal la tat felul de urmasi ai Imperiului austro-ungar si aveti harta raptului teritorial facut in liniste! Halal (parca legea spunea de comunisti,adica dupa martie 1945, judecatorii astia sunt cam tacaniti? Cum sa dai inapoi terenuri si imobile pentru care au murit zeci de mii de romani?! Imi vine sa urlu!!!).
Sa fie vreo legatura cu Iezuitul sef? Eu nu cred!

Anonim spunea...

d-nul DANIEL ,cu respect.Marele SEXTIL, adica EVENIMENTUL CELEST UNIC, IN 29 IULIE.COBRA da informatii pe SAITUL PORTAL 2012.MULTUMESC,CORA.

Anonim spunea...

Imi place Anonimus cum ai scris "ni informatie".Dupa cum sta treaba posibil ca fantoma, scheletul sau ce al calugarului iezuit a facut asta? Sa ceara pamantul?
Eu ma gandesc la copiii astia talentati sa nu mai vrea sa plece in strainatate pe la scoli pentru ca toate sustinerile in bani sunt facute de masoni, care baga in ei iar copiii cand ajung in posturi cheie au fost bagati automat in sistemul masonic.Deci astia nimic nu au facut niciodata din drag de oameni ci EXCLUSIV PENTRU RACOLARE!!!
Batranii nostri aveau o vorba "sarac si curat".Eu nu le doresc oamenilor sa fie saraci ci inteligenti si curati si sa reuseasca sa faca lucruri minunate fara sa mai fie atrasi de miraje.