marți, 10 decembrie 2013

Filmul documentar "TRACII, Istorie ascunsă" este pe internet. Vizionare cu folos!


Istoria antică a Europei ar trebui rescrisă! Înainte ca Roma să ia ființă, înainte ca Grecia să înflorească, neamurile traco-geto-dacice au stăpânit teritorii vaste din continentul european și și-au lăsat amprenta asupra întregii sale istorii.


În călătoria pe care v-o propunem către trecutul îndepărtat al Europei vi se va prezenta o nouă perspectivă asupra istoriei antice. Multe dintre lucrurile pe care le credeați deja bine stabilite vor fi zdruncinate. Fapte și evenimente puțin cunoscute vor veni să redefinească istoria...

Probele materiale și izvoarele istorice dovedesc că tracii aveau o cultură avansată și că erau creatori rafinați de artă, că lumea greacă a fost puternic influențată de cea tracă, grecii preluând de la traci tradiții și zeități.

În același timp, incursiunea în spațiul antic traco-geto-dacic vă va aduce în prim plan uimitoare comori antice din aur și argint și personalitățile remarcabile ale unor eroi care au rămas adânc întipăriți în memoria umanității. 

Nu în ultimul rând, veți descoperi că traco-geto-dacii au ajuns la conducerea Imperiul Roman, un lucru menționat clar și dincolo de orice discuție de chiar izvoarele antice latine.

Desigur, odată cu vizionarea acestui film, întrebările de genul: "De ce nu găsim aceste informații în cărțile noastre de istorie?" sau "Cine vrea să ne fure istoria?" vor deveni mai acute și vor pretinde cu mult mai multă forță un răspuns de la autoritățile politice și științifice românești.

Ideea este că redescoperirea adevăratei noastre istorii e un proces accelerat pe care nu îl mai poate opri nimic. Indiferent de forțele care se opun, adevărul despre fabuloasa noastră istorie iese cu iuțeală la lumină. Iar acest lucru are darul de a ne face mai uniți și mai puternici... 

Așadar, Omule Bun, te invit să urmărești acest film făcut cu credința că neamul nostru se poate trezi din somnul cel de moarte. Bucură-te de el, meditează asupra acestor informații și fă-l cunoscut tuturor celor din jurul tău!

Cu drag, Daniel Roxin



84 de comentarii:

Rosa spunea...

Multumesc ! :)

Ana spunea...

Multumim Daniel! Mult bine!

Unknown spunea...

Felicitari! Este o binecuvântare pentru fiecare dintre noi să ne fie dată jos de pe umeri această povară a unei istorii false și umilitoare. Mulțumesc realizatorilor.

Ioana HAITCHI spunea...

Execelent!

oltean spunea...

sa dai filmul lui ponta sau base . daca rusii au luat un tezaur , pote cerceteaza chinezii cele 8 MOVILE si pleaca si ei cu un tezaur in china .

Andrei spunea...

Exceptional !

Anonim spunea...

foarte frumos documentar...felicitarile mele...tineti-o tot asa bv

Andrei spunea...

Din ce in ce mai bine! Mult succes in tot ceea ce faci. Ma intreb cum ar putea ajunge acest material sa fie un material scris si acceptat stiintific.

Unknown spunea...

Genial....multumim

Unknown spunea...

Genial....ar trebui mai pomovat materialul, pentru a ajunge la urechile copiilor inainte de a fi indoctrinati in scoli!

Laurentiu spunea...

De cand am asteptat sa vad acest documentar...este superb. Daca l-ar vedea si cei care trebuie sa aloce bani pentru a se cerceta mai bine istoria tarii noastre ar fi si mai bine.
Multumesc pentru tot ce faci si la cat mai multe documentare.

Pisau Lucian spunea...

VA multumim pentru munca depusa in trezirea neamului nostru si recapatarea constiintei !!! multa sanatate !

Daniel Roxin spunea...

Si noi va multumim!

Anonim spunea...

minunat!

LUCAS spunea...

bravo Dane !!!!

Anonim spunea...

Foarte frumos realizat,pe un fond muzical adecvat...felicitari intregii echipe :)

D. Pavel spunea...

Extraordinar film! Poate il vede si khazara / ashkenaza Zo(a)ie Petre! Desigur NU I-ar folosi pentru ca si ea stie ca a fost pusa / platita de LACUSTELE MONDIALE (fratii ei) sa ne scrie istoria de pe pozitia lor! NU mai e discipopul ei Mihail Roler ("academician" khazar/ ashkenaz) trimis de Stalin sa ne re-scrie istoria, o avem pe DINSA! Dar mai avem si fituica "Historia" - ea, Zo(a)ie fiind colaboratoare - care incearca dins rasputeri sa spele creierele romanilor (...)

Am citit in vreo doua articole ca peste Dunare - inainte de Burebista - ar fi existat NU unul, ci DOUA poduri (unul fiind in apropiere de Dobrogea)...
Tare sint curios Daniel & Co. sa scoateti din fundul Dunarii esantioane de pietre de la temelia podului de la Drobeta! Si tare mai cred ca acele mostre vor demonstra ca au o vechime mult mai mare de 2000 de ani! Sint document cum ca Apolodor din Damasc a refacut acel pod, dar NU ca l-a construit intr-un an sau doi! Eu cred ca a reconstruit lemnaria careia I s-a dat foc de catre daci! La vremea aceea un pod ca cel de la Drobeta cred ca necesita zeci si zeci de ani de constructie; poate chiar mai mult de o generatie! Si, desi poate parea "timpit" cred ca Dunarea a fost deversata (la nord si/ sau la sud) pentru a construi piloni care, iata, rezista de mai bine de 2000 de ani! Unde in lume mai exista precedente asemanatoare?

Florin spunea...

Felicitari! Mult succes in continuare!

Sumy spunea...

Felicitari !!! si ..multimesc:)

just_me spunea...

foarte bun documentarul! felicitari, daniel. dar sa nu uitam nici de cei care apar in film si au curajul de a contrazice istoria oficiala. un bravo din toata inima, pentru voi toti! dar, din pacate, daca ai nefericita inspiratie ca, dupa ce ai vazut acest film, si numai sa vizualizezi fauna care se da pe ecranele comerciale... nici nu stii ce ai vrea sa faci. personal, cred ca asa, cite o barda in cer, macar de la fiecare dintre noi astia care am vazut filmul asta, ar fi binevenita. nu este un lucru care sa te faca agreat de lichele si de impostori, nu este nici comod, dar ai orgoliul frumos de a sta in picioare, cu fruntea sus, catre stele, in fata oricui. multumesc. o seara frumoasa tuturor.

piscinarul.ro spunea...

in sfarsit...a aparut....multam frumos !!!

marin spunea...

extraordinar credeam ca mor si nu voi putea sti adevarul pe care l/am vazut inca de mult cand eram copil si mergeam la sapaturi arheologice in vacanta in punctul numit acidava piatra olt / slatina ceva care ma lasa cu sufletul usurat ce va urma _ sa ne recunoasca europa toate calitatile noastre de daci sa/i dea cezarului cei al cezarului ma simt mandru inca odata ca sunt roman bravo daniel ar fi bine sa se poata face o publicitate intensa pe acest caz ca este un caz grav al istoriei sa o schimbam in adevar si dac s/ar face un film bun cu mentiunea ,,realizat despre adevar ,, s/au c/am asa ceva sa uimeasca lumea precum au facut despre romani 100 de pelicule ar fi un pas mare inainte multumesc enorm de mult stau mai linistit caci s/a pus baza de temelie a adevarului mai trebuie ca ,,dacii din parlament daca mai sunt sa ia masuri sa se uite la cuvantul ..daca .. il folosim precum un pret astia sunt DACII ,, multumesc mult daca citesti daniel acest mesaj sa stii ca am lacrimi in ochi multumesc ptr, efortul vostru veti sta unde va este locul in istorie RESPECT

Anonim spunea...

Felicitari! As sugera o subtitrare in limba engleza la acest material.

Adelin Ilinca spunea...

Superb ! M a bucur ca sunt oameni care fac ceva pentru tara asta pentru istoria asta de peste 3000 de anii !! Felicitari si multa sanatate sa te ajute Dumnezeu sa reusim sa ne redescoperim adevarata identitate !

Adriana Nistor spunea...

Ma bucur ca s-a reusit realizarea filmului.Este un pas urias in recuperarea constiintei nationale.Felicitari lui Daniel Roxin!Felicitari echipei si invitatilor.

Marian spunea...

Buna seara,
Eu nu pot viziona filmul cum trebuie, pentru ca nu se aud comentariile persoanelor implicate in acest documentar, nu inteleg de ce...Muzica se aude, insa cand incep sa vorbeasca, se aude un sunet ciudat, ca si cum cineva ar derula filmul inainte, asa se aude:((
Ce sa fac?

ile spunea...

Multumesc,e binevenit. Am si eu ceva de spus fara legatura cu filmul ci cu ceea ce se intimpla in tara,trebuie sa visam dar sa nu dormim chiar toti. Poporul asta nu poate sa dea ceasul inapoi oricit as vrea eu si poate si altii.
Mesajul meu este pus si pe FB(cam degeaba)-Azi l-am auzit pe HUREZEANU, bufnita inteleapta a guvernantilor de rahat,zicind o mare porcarie: China ne salveaza de Rusia. Marele ANAL-ist intr-o tara de rahati cu ochi si urechi degeaba. De ce ne salveaza China: avem prea multe resurse minerale pentru o tara mititica si China nu mai are ca le-a consumat, avem paduri suficiente din care sa se faca acum mobila in tara sub mina chinezilor din lemnul care nu s-a furat pina acum(padurile tarii au fost trimise pina acum peste mari si tari tocmai in.. CHINA pentru mobila ieftina pe care sa o cumparam tot noi romanii fraieri),avem cimpii bogate pe care sa tot plantam culturi sanatoase pe paminturi cumparate de straini (acum si chinezi) e de bine pentru ca invatam de la fermierii chienzi cei carora le-au pocnit bostanii pe cimp din cauza ingrasamintelor si nu au mai apucat sa manince nimic de acolo,avem si potential sa crestem animale si pasari si fermele de oua vor fi fabuloase sub mina dibace a investitiorilor chinezi,pentru ca ei -chinezii, sint cei care au facut oua artificiale fara nici un component al oului adevarat. In plus chinezii sint niste cinstiti ei nu mint ci numai lasa impresia ca la ei in tara curge lapte si miere si toata chinezimea lucreaza cinta si danseaza de fericire,numai ca de fapt aia fac asa de foame si teroare,in rest e liberate si de toate pe la ei.Pedeapsa cu moartea nu a fost abolita la ei si anual sint executati niste zeci de mii de dusmani ai poporului care doneaza apoi de bunavoie organe de schimb pentru piata ..rosie.Acum ce are RUSIA din ceea ce am enumerat eu pina acum ca am avea noi si China nu prea.Rusia are resurse mienrale,paduri cimpii ape,potential economic si militar. Parca petrolul si gazele le prisosesc rusilor si noua nu,chinezilor nici atit.Lenea e mare la romani, la rusi tot asa. Deci Romania nu este de folos Rusiei economic vorbind,in plus Rusia ne pastreaza ,in siguranta departe de lacomia politicienilor romani, tezaurul romanesc . Daca ar veni in tara acest tezaur nu l-ati mai vedea deloc, asa mai putem spera ca vreodata vor fi milosi si ni-l vor da inapoi unui popor care sa fie in stare sa nu si-l vinda cu bucata. Acum insa nici nu au cui sa-l dea mai de incredere.Deci CHINA DEVINE CEL MAI BUN LUCRU CARE I SE PUTEA INTIMPLA ROMANIEI: fereste poporul roman de el insusi ca sa nu se vinda cu totul occidentului, au ei grija de noi ca fratii cu experienta. Ceea ce nu spune nimeniTOT CEEA CE VOR CUMPARA CHINEZII VA FI AL LOR SI NUMAI AL LOR SI VA FI MUNCIT DE CATRE CHINEZI ADUSI AICI IN DETRIMENTUL LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ROMANI(de aceea chinezii de curind au voie sa faca mai mult de un copil per familie) iar romanii vor muri si mai rau de foame dar..ce crestere economica pe capul tarii astia din moment ce dam si lovitura de gratie tripla:tarii noastre,Uniunii Europene si SUA. Cum sa echilibrezi balanta intre CHINA si SUA:mai pui un stat mic pe talger linga CHINA si ii bagi pe usa din dos in UE,dupa aia se descurca ei. Si se vede ca tocmai RUSIA nu are de ce sa sufere pentru aceasta miscare, noi fiind oricum sub OCHIUL grijuliu. CA sa scapam apoi de chinezi oare cu cine va mai dori ROMANIA sa se infrateasca, daca va mai avea puterea sa doresca ceva.... Sa-l vad pe HUREZEANU ce mai zice atunci,cred ca va zice negresit in limba rusa -ca pe vremea lui era obligatorie la scoala. -http://stareanatiunii.com/exproprierea-porcului-din-cotet-si-a-romanului-din-ograda.html

Anonim spunea...

Felicitări pentru realizare, dar şi pentru colaborarea cu specialiştii bulgari...sine ira et studio !

Anonim spunea...

Multumim pt acest film si felicitari! Daca imi permiteti, cu realizarea tehnica si structurarea foarte bune, nu pot sa nu observ ca este mai degraba o imbunatatire a primului documentar + alte cateva informatii. Cred insa ca un alt documentar in care sa prezentati aceleasi lucruri nu isi mai are locul pe viitor. Iar intrebarea mare este: veti reusi oare si cercetarile reale deosebite de care ne-ati tot spus, nu doar punerea la cap a informatiilor din surse existente? (atentie, aceasta intrebare nu este nerecunoscatoare, ci luati-o ca o speranta insamantata in inimile noastre si pe care o avem in directia dvs si nicaieri in alta parte)

Unknown spunea...

Felicitari! Sper ca acesta sa fie doar inceputul pentru ca in urma raman multe intrebari. Ideea de stat si natiune a aparut tarziu. Oare tracii sau alte popoare din acele vremuri aveau ei o constiinta si un scop de a ramane pe un teritoriu anume cei care vorbeau aceeasi limba? O mare problema este ca limba traca nefiind scrisa nu s-a pastrat. Tracii au fost asfel elenizati, romanizati, in Sudul si Centrul Europei ulteorior au avut o puternica influenta slava. Probabil de aceea i-am ocolit in cartile de istorie fiindca am vrut sa accentuam latinitatea poporului roman. Istoria merge inainte. Si alte popoare latine au fost candva celti, gali, iberici..acum sunt francezi, spanioli si toti incercam sa fim europeni.

Veronica spunea...

Fii binecuvantat Daniel,OM BUN SI VREDNIC ce esti si MULTUMESC pentru faptul ca ne ajuti sa aflam ADEVARUL!

Fii sigur ca toti cei care sunt interesati il vor vedea , iar noi cei care te citim il vom trimite tuturor prietenilor nostri.

puscasu victoria spunea...

cred ca ar trebui sa se treaca in istorie tot ce este legat de existenta geto dacilor si tracilor....
iar aceasta materie sa fie bagata in examenul de bacalaureat ca si geografia tarii....
daca nu vrem sa ajungem o tara virtuala.....

Sorin Ardelean spunea...

Va multumesc Din suflet pentru lectia de istorie "nescrisa" si ne invatata in scoala.

Unknown spunea...

bun filmul documentar si util pentru recuperare istoriei.Colaborarea cu bulgarii a fost buna,dar la sarbi,albanezi s-a incercat ceva?

Lucian Lobont spunea...

Excelent documentar. Respect pentru munca depusa.

Viorela spunea...

In primul rand vreau sa multumesc tuturor oamenilor implicati in acest proiect! Va multumesc frumos!Ma bucur pentru colaborarea cu oamenii de stiinta bulgari, cat si de imaginile filmate la acestia. Coroana din aur a fost minunata, exceptionala, am vazut foarte clar detaliile acesteia. Toate comorile filmate sunt mirifice, nu doar aurul si argintul. Picturile au fost superbe, foarte bine realizate, frumos colorate, adorabile. Superbe sunt si statuile feminine, picturile ce infatiseaza femeile trace. Artisti desavarsiti! Si doar oamenii cu astfel de procupari pot fi dezvoltati spiritual! De cand lumea am fost cotropiti si cu toate astea NOI SUNTEM AICI! Singurul lucu care au reusit cotropitorii sa-l faca este dezbinarea acestui neam. A fost foarte usor sa faca acest lucru, din cate am vazut in acest documentar, niciodata aces neam nu a fost prea unit. Istoria se repeta. Sunt mandra de strabunii mei! Au toata dragostea, respectul si admiratia mea! Ce popor elevat, brav si inteligent! Asa popor poate fi dezbinat doar daca este manipulat pshihologic. De aceea ne-au dezradacinat, ne-au facut sa credem ca suntem niste barbari, niste inculti, niste invinsi pentru ca stima noastra de sine sa dispara. Asa ne pot controla cum vor ei, dar SANGELE APA NU SE FACE! Ma bucur ca adevarul iese la iveala, asa se trezesc romanii din somnul cel de moarte in care ne-adancira barbarii de tirani. Cred ca ar trebui rescrise cartile de istorie dar si imnul. Va multumesc enorm!

Iustina Bacosca spunea...

Un sincer: MULTUMESC. Am sa-l arat la scoala, la elevi.

Gabriel spunea...

Respect pentru Daniel Roxin!
Consider acest film mai mult decat un documentar. Ar putea fi pilotul unei noi forme de educatie, aceea de a avea discernamant in descoperirea adevarului.

Anonim spunea...

Subtirel ca si informatii, povestioare dezlanate, fara legatura.Piesele din aur sunt extraordinare, fabuloase, de asemenea si mormintele din Bulgaria, insa, trebuie ca totul sa fie pus cap la cap si din multele filmulete si discutii sa iasa o carte DEPLIN FUNDAMENTATA, care sa distruga tot ceea ce este minciuna in istoria noastra si a stramosilor traco-daco-geti.Fara acest efort titanic de a scrie aceasta istorie unitara si clara, ramanem la faza de poveste.Felicitari si spor la treaba, oricum nu o sa va ajunga 25 de ani sa le puneti cap la cap, din pacate un Nicolae Iorga se naste o data la 500 de ani.

Anonim spunea...

Excelent documentar. Felicitari!
Adevarul iese la lumina intotdeauna.

Natalia spunea...

Multumim pentru acest documentar .Cred ca am stiut din totdeauna acest adevar .Multumim pentru munca depusa .Acum trebuie sa aducem si noi un mic ajutot,macar sa-l distribuim si sa-l facem cat mai cunoscut,poate asa se trezeste spiritul romanilor pentru a avea curajul sa ne recastigam valoarea ca popor si libertatea!!!

Anonim spunea...

Este bine să ne grăbim cu pregătirile, astfel încât să fim cât mai mulţi la acelaşi nivel de înţelegere şi aprofundare a perioadei.

Gabi Posea spunea...

Daca sunt adevarate legea recurentei si teoria revenirii la existenta, este foarte posibil ca astazi in Romania sa existe multi daci. Cu toate ca nu isi amintesc vietile trecute, dacii au in constiinta lor valori religioase, dar si o mare demnitate. Ii vedem luptand pentru Dacia, impotriva coruptiei si a intereselor corupte straine. Dacii suntem noi

Anonim spunea...

sa nu lasam sa ni se schibe istoria cum vor alti,,,,,Doamne ajuta.

Anonim spunea...

Deci NU, asa NU! M-am saturat de dacologi, dacopati si tot soiul de mistici, care promoveaza o pseudeostiinta, care emit idei halucinant de aberante, care nu au studiat niciodata in viata lor temeinic vreun aspect al istoriei. Daca ar fi sa le dau dreptate, declaratia mea ar suna asa: Eu, istoric de meserie, recunosc ceea ce am negat pana acum, platit de oculta mondiala, de Basescu si de rusi, ca in urma cercetarii arhivelor, a surselor istorice, in urma comparatiilor rezultate din descarcarile arheologice si a datarilor cu C, am aflat ca dacii erau niste oameni minunati, care vorbeau latina inaintea romanilor, care comunicau cu zeii (extraterestrii), care au construit un oras sub pamantul Sarmizegetusei, ca posedau o puritate spirituala absoluta, ca foloseau o metalurgie ce nu poate fi reprodusa decat cu instrumente moderne si foarte scumpe, ca nu aveau paduchi si masele cariate, ca imparatii Traian, Constantin cel Mare sau Justinian au fost cu totii daci, iar ca tracii si masagetii, stramosii dacilor, au cucerit Babilonul si Japonia, au insamantat cunoasterea in Egiptul barbar si din Zamolxe s-au inspirat sectele evreiesti cand au scornit povestea lui Isus. A, si faptul ca in jurul Sfinxului este un camp magnetic ciudat (dar pe care aparatele noastre moderne nu-l inregistreaza decat in mana unor oameni pe care nu ii crede nimeni) si ca, in final, dacilor le-a fost mila de romani si s-au lasat cuceriti de niste barbari latini inferiori din toate punctele de vedere.

Marius Ionescu.

Anonim spunea...

"istoric", inteleg ca si de gramatica v-ati saturat, "extraterestri" se scrie cu un "i"

Cam ce ar trebui sa facem, ca sa va fie pe plac? Sa distrugem artefactele, Columnele, mormintele, Arcurile de triumf? Poate sa ardem muzeele?

Pe cand doctoratul, sau il aveti?

Anonim spunea...

am mai vazut un asemenea idiot, la Aqua Magic, anul trecut, se repezise la un tip care vorbea germana si a inceput sa-l besteleasca si sa-l acuze ca e fascist, antisemit, criminal etc.

ZZ spunea...

Daca va ataca, ca data trecuta, nu raspundeti, pentru a va crea un avantaj psihologic.

O sa-i strangem noi, numai sa iasa dintre ziduri.

NumisGiba spunea...

multumiri, ce urmeaza???

maria spunea...

Felicitari domnule Roxin, aveti niste preocupari extraordinare, ma incanta tot ceea ce citesc despre radacinile neamului nostru, doar incultii pot face comentarii de genul celor de mai sus...va multumim pentru film!

Anonim spunea...

Multumesc din inima pentru ca spuneti lucrurilor pe nume.Un neam care a fost puternic,un neam al carui sange cuge prin venele noastre.Suntem TRACI si asta ne da puterea dea merge mi departe,de a lupta pentru a ramane aici,pe veci !

Anonim spunea...

multumesc pentru film,foarte bun.

Marcel spunea...

Bravo Daniel, multumesc tie si echipei tale. taie adanc.

ANDRE spunea...

Multumesc,exceptional film.
Mi se pare foarte buna sugestia celui care va sfatuieste sa subtitrati in engleza.Iar eu continui ideea, spunandu-va sa il puneti apoi pe Youtube si veti vedea ce reactii teribile veti avea, la fel cum a avut si filmul facut de englezul care l-a insotit pe printul Charles in Transilvania: "Wild Carpathia"
Poate va veti ocupa si de salvarea Rosiei Montana ,pentru ca sa nu se ingroape sub un lac de cianuri de sute de mii de mc.,
o dovada a unei civilizatii cu mult mai veche decat cea a traco-geto-dacilor.Atlanti?

Andreina

Emil-Anton COMȘA spunea...

Felicitări Daniel pentru munca și ideile tale. Comunitatea noastră ANTREC Alba te sustine și promovează!

Gerula spunea...

Gerula s'apleaca in fata ta .
Stima si respect .

Daniel Roxin spunea...

Va multumesc tuturor pentru sustinere! :)

Daniel Brack spunea...

Singurul documentar romanesc cu valoare internationala.
Cunoasteti aceste standarduri si va rog folositi-le. Cita vreme e numai in limba romana..
Adaugati-i versiunea engleza va rog. Puteti lasa documentariul cum esta si suprapuneti, de la un cap la altul, textul complet interpretat de un bun vorbitor al limbii engleze ( un actor).
Nu va suparati, dar pentru expunere internationala sinteti incomod confrontational. De exemplu in loc de "rescriere" cum ar fi "completare" a istoriei Europei?
Felicitari,
Daniel Brack

Daniel Roxin spunea...

Multumsc! Se va face si in engleza...

doru spunea...

minunat efort depuneti pt recunoasterea adevarului nostru ca neam ,intr o buna zi se vor vedea si roadele daca cu toti ne dam seama cine suntem cu adevarat

Unknown spunea...

Multumesc Roxin pentru tot ceea ce faci !

Pop Ioan spunea...

Multumim...exceptional , nu va opriti din dezvaluiri deoarece toti romanii trebuie sa stie ADEVARUL !!!

BogdaN spunea...

Felicitari Daniel pt efortul de a repune bazele istoriei si mandriei noastre nationale. Cred ca adevarata incercare este sa ajunga in manualele de invatatura din scoli.
De asemeni, iti propun initiativa de a avea Lupul Dacic pe steagul national, este adevaratul nostru simbol.

Daniel Roxin spunea...

Va multumim tuturor!

Anonim spunea...

TRACI ? ?)

http://danlupu.net/2013/12/tracii-tracism-tragism-si-caciula-dacica/

Anonim spunea...

Super documentar,ar merge tradus si in germana,pt a nu le mai da apa la moara ungurilor multi nemti spun ca nu gasesc date istorice pe Internet despre Romania .

Rodica spunea...

prezentata asa istoria antica pare fantastica!...(la scoala am invatat varianta cu latinizarea, dar nu prea m-a convins )...insa m-am mirat fosrte tare cand un profesor universitar italian, bine cunoscator al istoriei europene, mi-a spus ca "nu e sigur daca romanii i-au latinizat pe daci sau invers" ! :)

Anonim spunea...

Daniel,in cartea Pergamentul Secret scrisa de un autor cu pseudonimul Radu Cinamar...numele citit invers este... Ramanic(poate nu intimplator ,ci ca sa ne atraga atentia)in capitolul 5 intitulat Muntele Sureanu,spune multe lucruri foarte interesante despre originea noastra care vine dintr-un timp mai indepartat, decit putem noi concepe (cartea se gaseste si pe net.Acele informatii poate,te vor ajuta pe mai departe la la aflarea adevarului despre adevarata noastra origine,care din pacate a fost ascunsa sau falsificata.DOMNUL sa te ocroteasca si sa-ti Lumineze drumul pe care ai plecat.Semneaza...un OM

Bogdan spunea...

Nu ne mai amestecati peste tot cu totii. Noi sumtem Daci si asa am fost din cele mai vechi timpuri.

http://www.dailymotion.com/video/x16caol_fundatia-gandirea-gabriel-gheorghe-oct2013-01_tech?search_algo=2

Anonim spunea...

Este un documentar minunat pe care l-am vazut impreuna cu fiica mea de 6,9 ,si fiul meu de 5,7 ani si atit cit au putut ei intelege cu virsta lor frageda m-au uimit, cerindu-mi mai multe informatii despre stramosii nostri mindri si drepti.Voi recomanda acest documentar cunoscutilor si prietenilor,poate in timp si cu mult noroc si munca va putea apare si o titrare in limba germana.Va multumim

Anonim spunea...

multumesc! felicitari!

Anonim spunea...

Wcryadow....
Multumesc de aceasta prezentare, unele lucruri le mai stiam dar nu toate... le-am studiat la Teologie, dar prezentarea de aici este mult mai ampla...Inainte de a urmari acest film tocmai am purtat o discutie cu cineva despre tracia... Poate ti se pare ciudat ceeace am sa spun dar este un lucru adevarat...singurul lucru pe care noi Romanii il avem din antichitate si il purtam cu noi aproape pe inreg globul... este masina DACIA.... Te-ai intrebat vre-odata de ce? Poate nici cei care o fabrica nu si-au dat seama de importanta acestui nume.. Ea poarta frumosul nume al DACIEI (tara) de alta data... acest nume nu a apus niciodata si nici nu va apune.... si sti de ce ? Pentru ca il vom purta cu mandrie mai departe...In curand DACIA va patrunde si pe alte teritorii si ne va duce numele de Dac mai departe...Succes la descoperirea a cat mai multe situri tracice si la descoperirea adevaratei noastre identitati.

Anonim spunea...

"Fiecare popor, care venea în Dacia, își lăsa urmele sale neșterse. Populația indigenă își pierde treptat caracterul originar. I se modifică limba, moravurile și obiceiurile, se modifică, în sfârșit, însăși forma feței."

Tov. Zoiesky Petrevici?
MosNeagu Jumanji?
Fostul ministru Barbulovici?

Nu. Ci o Dilevskaia prin 1917!

https://citatedespreromani.wordpress.com/2013/10/28/romania-intr-o-lucrare-ruseasca-din-anul-1917/

QED!

Anonim spunea...

Trebuie sa recunosc, ca sugestia lui Marin Neacsu de a schimba numele tarii in Dacia este foarte potrivita.
Cu adevarat le-ar da o lovitura in barba, atit tiganilor cit si tuturor care asociaza toti tiganii cu Romania si
lucreaza penru crearea statului tiganesc pe teritoriul nostru.
Totodata ar contribui substantial la mentinerea identitatii acestei natiuni si a integritatii teritoriului .
Fie ca sa inteleaga aceasta marea majoritate si sa se ajunga la un referendum la care sa se aprobe acesta
schimbare de nume pentru tara.


Un editorial realist

Ce-ar fi daca in loc de Romania, tara noastra si a neamului nostru sa se numeasca DACIA, iar poporul care locuieste aici sa se numeasca Poporul DAC?

Cu acest prilej si tiganii isi pot pastra titulatura de rromi, ca doar n-o sa se numeasaca rdaci!!!
Europa si pericolul Dac
Scris de : Marin Neacșu 2013-07-28 17:32
70 comentarii
Puţin îmi pasă că voi fi catalogat dus cu pluta. Puţin îmi pasă că unii vor spune că fabulez. Puţin îmi pasă că se vor găsi mai ştiu câţi “progresişti” care sa susţină că ideile mele sunt “ceauşiste”. Puţin îmi pasă că vor spune mulţi că îmbrăţişez teorii ale conspiraţiei “aberante”. Puţin îmi pasă că voi deranja anumite cercuri ale puterii printre care şi ale serviciilor care ar trebui să se ocupe de exact ceea ce voi spune eu aici şi nu de lenjeria intimă a elevilor de liceu. Mie îmi pasă de ceea ce se întâmplă ţara mea aşa cum am învăţat despre ea de-a lungul timpului, cu bune cu rele, cu fapte de care sunt mândru şi fapte care aş fi vrut să nu se întâmple, cu istoria ei, mai eroică şi mai ruşinoasă, cu eroii, domnitorii, scriitorii, savanţii artiştii ei, unii mai talentaţi, mai învăţaţi, alţii mai puţin, unii mai virtuoşi alţii mai păcătoşi. Toţi aceşti oameni, toate aceste evenimente formează la un loc moştenirea poporului căruia îi spunem român, chiar dacă mulţi nu sunt de acord, din varii motive, toate aceste evenimente care s-au petrecut în această zonă geografică căreia îi spunem România şi pe lângă actualele graniţe, toate pietrele praful, aerul, solul şi subsolul cu dovezile arheologice, cu aurul, petrolul, gazele, cetăţile acoperite de pământ, scrierile, muzica, operele compuse pe acest pământ, au format şi formează ceea ce astăzi încă numim România. Toate acestea însă vin din vechime, o vechime pe care unii nu vor să o recunoască, unii nu vor să o accepte, unii nu vor să o scoată la suprafaţă, unii nu vor să o lasă să se exprime, alţii vor să o îngroape sau să o distrugă pentru că reprezintă un pericol. Un pericol la adresa unei Europe care sub masca civilizaţiei şi “progresului”, a unei “democraţii” impuse de o “elită” financiară străină de chiar interesele ţărilor care o compun, un pericol la adresa unor interese meschine de dominaţie subjugare şi acaparare, desfiinţare a identităţilor naţionale, nu face altceva decât să dezbine ca să poată stăpâni.

Anonim spunea...

CONTINUARE 2 :
Suntem învăţaţi, îndreptaţi, convinşi, dirijaţi, împinşi, aruncaţi, îngrădiţi, forţaţi către o Europă “comună, a tuturor” unii îi spun “Statele Unite ale Europei” adică un fel de federaţie formată din state care îşi pierd identitatea, îşi pierd tradiţiile, îşi pierd obiceiurile, îşi pierd conştiinţa de neam, îşi pierd istoria, îşi pierd resursele pe care le pun la dispoziţia unor conducători ascunşi sub masca democraţiei, care practic urmăresc nu progresul ci distrugerea identităţii Europei. Nu pare nimănui ciudat că la nivel de stat suntem sfătuiţi să ne “regionalizăm” să ne “autonomizăm” să ne fărâmiţăm ca să putem “supravieţui”, ca unică şansă de dezvoltare şi conducere, pentru “descentralizarea” conducerii “greoaie actuale” dar la nivel European suntem strânşi ca oile în ţarc, îndemnaţi să facem toţi cum comandă “baciul” de la Bruxelles sau mai ştiu eu de unde, ni se impun legi de uniformizare care se aplică însă diferit deşi sunt aceleaşi, căci acolo unde e nevoie, ele pot fi “interpretate” în culoarea locală doar ca să mulţumească interesele celor care le impun? Nu vede nimeni că se umblă cu două măsuri, una de fărâmiţare la nivel statal, alta de “anclusare “la nivel European? Care din politici e bună, cea segregaţionistă, sau cea unionistă? De ce nu se aplică una din ele? Inamicul numărul unu al celor ce fac această politică ciudată, a celor care o aplică şi a celor ce o susţin este istoria. Acea istorie despre care vorbeam mai sus, acea istorie care ne arată cine suntem, de unde venim, care ne sunt rădăcinile, care ne sunt valorile, care ne sunt drepturile şi bogăţiile, drumul şi direcţia. Ei, “Europenizaţii” vor să construiască o altă istorie care să înceapă cu ei. Tot ce a fost până acuma trebuie uitat, istoria, lumea, civilizaţia, umanitatea, universal începe cu ei, ei fac legile, ce a fost până acuma nu a existat, trebuie şters din memoria omenirii. Preşedintele ţării ne spune că trebuie să ne cedăm suveranitatea, că trebuie să ne gândim la interesele Europei. Premierul României, ne spune că istoria României a început la 1918, ştergând din câteva cuvinte istoria neamului românesc, indiferent când şi-a căpătat acest nume. Dar oare, istoria Românilor a celor care ne numim aşa indiferent în ce ţară trăim, a început doar în 1918? Unii spuneau până acum 24 de ani că istoria României ar fi început la 23 August 1944, dar şi ei acceptau totuşi că” trăim aici de 2000 de ani”, nici ei nu au vrut să ne rupă de rădăcinile istorice, doar au cosmetizat ultima parte a istoriei, ca să le dea lor bine la imagine. Astăzi însă, trăim vremuri mult mai vitrege. Astăzi toată “lumea bună” vrea să uităm cine am fost, cine suntem şi ce reprezentăm ca popor astăzi suntem împinşi spre o globalizare nu numai economică şi financiară ci şi istorică, spirituală, de identitate. Astăzi în România a devenit periculos să rosteşti cuvântul Dac, Dacia, (doar ca maşină mai este admis pe ici pe colo, dar va dispărea şi asta, vom vorbi de Renault, Sandero, Duster, Logan, toate nume româneşti pur sânge, toate” legate” de istoria Daciei) astăzi în România la şcoală nu se mai învaţă despre daci decât că au fost conduşi de unul cu apucături suicidale iar apoi am fost “preluaţi şi prelucraţi” de un popor luminat, aşa cum suntem preluaţi acum, şi am făcut parte dintr-un imperiu mare cum vom face şi acum.

Anonim spunea...

CONTINUARE 3:
Nu li se spune însă copiilor că conducătorii acestor imperii şi atunci şi acum au urmărit nu să ne “civilizeze” şi să ne facă viaţa mai bună, ci să ne exploateze minele şi bogăţiile-culmea culmilor – aceleaşi mine de aur şi atunci şi acum. Spre norocul nostru atunci, marele imperiu a cucerit doar cam 20% din teritoriul vechii Dacii, celălalt fiind păstrat de Dacii liberi care au avut grijă să îi facă plecaţi până la urmă pe “marii civilizatori”. Spre ghinionul nostru acum nu mai există Dacia Liberă, actualii conducători, în faţa pericolului celor ce ne doresc pământul, nu au scos sabia, au plecat doar capul, pe principiul” românesc” dar nu strămoşesc, “capul plecat sabia nu-l taie”. Astăzi cuvântul “dac” nu mai este rostit oficial, în toată istoria celor 24 de ani de “eliberare” nu am auzit nici un preşedinte, nici un premier, nici un senator rostind acest cuvânt într-o cuvântare oficială sau neoficială. Dacia nu mai există pentru noua conducere supusă noului imperiu. Istoria nu mai există şi nimeni nu vrea să înveţe din ea. Nimeni nu vrea să vadă că nici un imperiu nu a rămas în picioare, toate au căzut, din toate s-a ales praful, au rămas în picioare de fiecare dată ţările, statele, popoarele care le formau. A căzut imperiul roman de răsărit sau apus, a căzut imperiul lui Napoleon, a căzut imperiul comunist şi vor cădea toate unul după altul, dar pe ei nu îi interesează, ei “trăiesc momentul”, ei “clădesc viitorul” un viitor de hârtie ca şi banii cu care îl tencuiesc. Astăzi tot ce este legat de Dacia şi de cuvântul dac, trebuie să dispară din istoria, conştiinţa şi evidenţele celor care trăiesc pe pământul care se pare că a fost leagănul civilizaţiei europene. Omorârea părinţilor este un obicei European, să nu ne amăgim crezând că avem exclusivitate. Cetăţile dacice care au fost descoperite până în prezent au fost lăsate în paragină, s-a aşezat praful peste el, unele au fost prădate, hărţile cu aşezarea lor au fost predate jefuitorilor ca să scoată din ele brăţări de valoare inestimabilă, locurile care amintesc de Regatul dac au fost predate la cheie străinilor spre” cercetare”, Sarmisegetuza ruşilor şi englezilor, Bucegii şi Buzăul Israelului, Roşia Montana canadienilor şi americanilor. Se spune şi nu văd de ce nu aş crede, văzând ce se întâmplă cu istoria, că ţara va fi împărţită în aşa fel încât Moldova să revină evreilor, Transilvania Ungurilor, Oltenia ţiganilor din toată Europa nu numai din România, iar România se va mai numi vechiul “regat” adică Bucureştiul câteva judeţe limitrofe cred că ieşirea la Marea Neagră nu va mai face nici ea parte din Noua Românie, dar asta încă nu o ştiu cei care au bătut palma, va fi o surpriză pentru ei. Unde se vor mai duce ei în weekend, dacă “Valea Prahovei” nu va mai cuprinde staţiunile montane iar Marea Neagră va fi într-o “regiune autonomă” independentă economic, financiar, si, si.. politic? Astăzi se continuă îngroparea istoriei dacilor, îngropare începută imediat după prăbuşirea imperiului roman, când toate cărţile scrise despre Dacia au cam dispărut. Iată o scurtă enumerare: Din scrierile lui Flavius Arrianus care a scris materiale istorice, militare şi filozofice, s-au pierdut exact cele care descriau războaiele dacice; Din „Istoria romană” a lui Appianus, scrisă în limba greacă, în 24 de cărți, ultimele 2 tratând, războaiele lui Traian în Dacia și Arabia, s-au pierdut; Demetrios din Callatis (Mangalia) a scris o „Geografie” în 20 de cărți, la sfârșitul secolului al III î.e. n fiind apreciată la vremea ei ca – foarte serioasă, aceasta însă dispărut.

Anonim spunea...

CONTINUARE 4:
Un autor târziu Orosius a tratat în Istoriile sale și luptele lui Fuscus (generalul lui Domițian) cu Duras Diurpaneus și dezastrele romanilor în Dacia, însă acea parte a fost pierdută; Din „Istoria romană” (80 de cărți în limba greacă) a lui Cassius Dio s-au pierdut numai cele care tratează războaiele lui Domițian și Traian; Nici chiar scrierile lui Traian despre daci nu s-au păstrat. Astfel „Getica” sa și „Getica” medicului său Criton au dispărut; Profesorul Augustin Deac constata că peste 220 de opere antice de mari dimensiuni, care consemnau fapte, evenimente și referiri la limba poporului geto-dac s-au pierdut ori au fost socotite pierdute. În ziua de azi, distrugerile continuă: Arhivele sunt date pe mâna străinilor; Pământurile Transilvaniei sunt redate celor ce le-au obţinut prin furt, de locuitorii vechii Dacii, care prezintă documente de proprietate făcute sau falsificate de guverne străine; Sarmisegetuza este scanată de BBC la milimetru, rezultatele însă nu sunt prezentate autorităţilor române; Bucegii sunt răvăşiţi de americani şi evrei, cad elicoptere care cercetează misterele Bucegilor în căutarea spiritualităţii dace şi dezlegării enigmelor omenirii, dar statul român este orb şi surd, nu cere, nu dă explicaţii; Munţii Buzăului, altă zonă încărcată de istorie şi spiritualitate ancestrală, sunt „redaţi” unui „moştenitor” al lui Preda Buzescu, moştenitor care de fapt şi-a vândut dreptul de moştenire unor străini. De ce nu moştenitorilor lui Bastus? PENTRU CĂ AU DISPĂRUT TOATE CĂRŢILE ŞI ÎNSCRISURILE DESPRE DACI? Nu cumva acesta este scopul „pierderii atâtor documente şi dovezi ale civilizaţiei dace şi anume de a ascunde şi a nega drepturile locuitorilor acestui pământ? Nu cumva această „uitare” a istoriei dacilor continuă acest proces de trădare şi distrugere a istoriei şi continuă în mod intenţionat pentru a da acest pământ altora? Şi atunci constatând toate aceste „coincidenţe” nu este aşa că eşti paranoic dacă tragi concluzia că s-a urmărit şi se urmăreşte în continuare îngroparea Daciei şi a dacilor? De ce nu mai vorbeşte nimeni astăzi despre daci? Conferinţele şi prezentările despre dacologie sunt păstrate în beznă, tratate cu superficialitate, cei care se ocupă de aşa ceva sunt marginalizaţi, ridiculizaţi. Istoricii, cercetătorii, arheologii sunt îndreptaţi către alte perioade, cei care mai caută prin istorie urmele dacilor sunt persiflaţi, pasionaţii şi iubitorii de neam sunt taxaţi drept nebuni sau exaltaţi, teoriile lor sunt fantasmagorice, nu ai voie să spui, să constaţi sau să susţii că Poporul Dac a existat sau că limba română este de fapt limba dacilor şi nu a romanilor, că eşti imediat taxat drept „naţionalist comunist”. DACII AU DEVENIT SAU CONTINUĂ SĂ FIE UN PERICOL PENTRU EUROPA ŞI ADEPŢII EUROPENIZĂRII, NU NUMAI PENTRU CĂ ARATĂ EUROPEI CUI DATOREAZĂ ÎNCEPUTURILE SALE, CI ŞI PENTRU CĂ ARATĂ, ÎNAINTE DE TOATE, CĂ UN POPOR POATE SUPRAVIEŢUI ÎN GRANIŢELE SALE MII DE ANI, FĂRĂ SĂ AIBĂ NEVOIE DE LEGILE ALTORA, FĂRĂ SĂ FIE „SPRIJINIT” PRIN SPOLIERE ŞI EXPLOATARE. DIN CAUZA ASTA NI SE ÎNGROAPĂ ŞI VINDE ISTORIA. ISTORIA DACILOR A FOST ŞI ESTE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE ŞI DISTRUSĂ INTENŢIONAT, IAR ROMÂNII CARE PARTICIPĂ LA ACEST PROCES SUNT TRĂDĂTORI DE NEAM. Cred că cea mai mare lovitură pe care românii ar putea-o da acestei europenizări forţate, ar fi să schimbe numele României în Dacia. Atunci, nu va mai putea spune nimeni că istoria românilor a început în 1918
--
Adrian MIHAILOVICI
Mobil: +40722.484.650
Mobil: +40758.839.883
Fax: +40318.171.469
Skype: a.mihailovici

Website: http://www.mihailovici.ro/

Toata lumea trebuie sa afle ce fac Romanii si ce are Romania bun.
Daca aveti astfel de informatii va rog sa-mi trimiteti si mie. Multumesc

“Nu poti învata nimic pe nimeni; poti doar sa ajuti pe cineva sa descopere.” Galileo Galilei

Anonim spunea...

Frumos si adevarat.
Sunt lucruri despre care nu stiam nimic.
Speram ca munca dumneavostra sa sa continuie si sa fie tot atat de productiva.
Va multumesc

florence spunea...

Multumiri, f.frumos. Trebuie sa cunoastem adevarul, sa stim cu adevarat cine am fost ca sa putem privi in fata. Am fost destul desconsiderati si furati. Identitatea si arborele nu trebuie sa ni le fure sau falsifica nimeni. ne trebuie oameni deosebiti care sa scormoneasca si sa afle adevarul si sa-l aduca la lumina. trebuie sa stim cine am fost, ca sa nu mai fim umiliti. Din nou multumiri si perseverati!

Marius baicu spunea...

EMOTIONANT, ADEVARAT, FRUMOS.
FELICITARI !!!

Cristian spunea...

Dane, ce parere ai de articolul acesta? http://www.fara-secrete.ro/poporul-roman-geto-dac-nu-s-a-nascut-crestin-ci-a-fost-zamolxian/

Asta cu referire la perioada post-dacica, atunci cand au fost "pusi" pe tronurile Tarilor Romane diferiti "voievozi"... Despre cumani pomenesc si istorici ai vremii noastre. Ce zici?

Sorin spunea...

cauta in limba napolitana veche legatura noastra de latinitate ( ciung este si in romana si in napolitana cu acelasi inteles)

Unknown spunea...

Foarte bun filmul, demna si nobila intentia din spatele lui.Felicitari si spor in continuare!
E minunat ca se coaguleaza un sambure de autenticitate in neamul nostru. A venit vremea, si acum este, sa ne adunam si sa ne ridicam intru afirmarea ferma si vocala a constiintei noastre identitare.
Ma alatur tuturor romanilor, dacilor, zamolxienilor in cuget si simtire.Urmeaza sa ne adunam si practic... Libertate si nemurire!

Anonim spunea...

Ce destepti sunt bulgarii cu arheologia lor!
Ce dobitoci sunt romanii cu banii aruncati aiurea,ca nu vezi un post tv romanesc sa fie interesat de istorie!Doar tigani si femei de plastic.

Mi-a placut documentarul ,habar n-am avut ca exista aceste dovezi istorice(dar va pot povesti in amanunt totul despre casa Hemingway din Key West,ca de! unii stiu sa aiba marfa si s-o vanda!)...eu ce am inteles din documentar este ca tracii-dacii au plecat prin toata Europa si au lasat balta tara asta ,poate de aia au ajuns romanii -romi.
Pacat!
Numai bine si felicitari !