joi, 14 noiembrie 2013

Lansarea filmului "TRACII, Istorie ascunsă" pe Nașul Tv, vineri, de la ora 22:00


Filmul documentar "TRACII, Istorie ascunsă" va fi lansat vineri, de la ora 22:00, pe Nașul Tv (în reluare sâmbătă de la ora 22:30 sau 23:00 (ora de sâmbătă este incertă) și duminică, de la ora 11:00). Vă așteptăm!

http://www.nasul.tv/

Daniel Roxin

21 de comentarii:

Marian spunea...

Buna ziua, multa sanatate si fericire domnului Daniel Roxin.

Astept acest documentar cu sufletul la gura, deja nu mai aveam rabdare:) M-ar interesa cand il postati si pe blogul dumneavoastra, intru-cat, maine si poimaine nu sunt in localitate, si nu-l pot vedea la Tv, iar pentru mine este o mare pierdere.
Multumesc!

Ana spunea...

Multumim echipei care a realizat filmul, abia astept sa-l vad!
Mai jos, dau si eu o stire despre comorile tracilor http://romanian.ruvr.ru/2013_10_01/Comorile-stralucitoare-ale-tracilor-0898/

Anonim spunea...

Proasta alegere....e meciul Grecia-Romania.

Gerula spunea...

Presimt ca nu vom mai avea mult de asteptat pana o sa repunem istoria in drepturi. Apoi o sa adunam toate catelele - au latrat destul - ca sa le eutanasiem (*topim) pentru ca din bronzul acela sa turnam uriasa statuie a Regelui-Martir.

Anonim spunea...

Felicitari pentru realizarea filmului ! Il asteptam de mult timp sa apara, tinand cont si de faptul ca primul a fost un adevarat succes.

O singura remarca totusi... cred ca ar fi fost mai bine sa il fi lansat cu o saptamana mai repede sau mai tarziu decat azi tinand cont ca fix la aceasi ora se joaca barajul nationalei de fotbal, deci o parte din audienta o sa mearga acolo :).... Chiar sunt curios de ce nu ati ales alta ora/zi pentru lansare...

adi spunea...

Felicitari pentru documentar! Foarte bine facut; parerea mea este ca ar merita subtitrat si in engleza macar si pus pe youtube.
Felicitari si jos palaria in fata arheologilor bugari; de cand am citit prima oara despre descoperirile lor, despre Valea regilor traci, am ramas atat impresionata cat si putin geloasa cum ca uite, la ei se poate...
Dupa cum spuneati in documentar, in Romania exista ¬5000 de tumuli dar posibilitati de sapaturi arheologice minime. Suntem totusi parte din UE; daca in Ro nu se gasesc fonduri, nu se pot obtine fonduri europene pentru sapaturi arheologice in acesti tumuli? POate chiar colaborari cu institute arheologice serioase europene...
Ati facut o treaba nemaipomenita, felicitari inca o data.

D. Pavel spunea...

Felicitari Domnule Daniel Roxin si echipei care au realizat acest film extraordinar!

Oare de ce romanii de azi vibreaza pina la lacrimi la un film ca acesta si NU gusta nimic din prostiile iudeo-khazariene ale tovarasei Zo(a)ie Petre?

Referitor la statuile reprezentind daci din Forumum lui Traian de la Roma si alte muzee ale lumii:
1- Oare de ce Traian a "comandat" statui mai mari / inalte decit standardele imperial?

2 - Oare de ce aceste statui NU-I prezinta pe daci ca persoane invinse; umile? ci demne, dirze?

NU stim adevarul (inca)! Dar NU ar fi mai corect sa credem - ca variant posibila - ca aceste statui au fost pur si simplu FURATE din Dacia?

La cit au furat romanii din Dacia, oare nu era "normal" sa se fure si aceste opera de arta sculpturala?

Deci! Daca NU se stie exact de unde provin aceste - sute de statui! - de ce sa afirmam ca Traian le-a "comandat"?

Anonim spunea...

Multumim !un documentar ce vine sa aduca aminte o parte din faptele marete ale stramosilor nostrii si in acelasi timp are un mesaj de transmis,atat celor ce sunt interesati de istoria acestor meleaguri cat si celor care au fost nepasatori pana acum.
La fel am simtit si io de mic,poate avem ceva in noi,ceva care parca te leaga de pamantu' nostru...si da...tracii,getii,dacii traiesc si astazi prin noi

Time

nan spunea...

Extraordinar filmul,felicitari si succes in continuare.Ai fericit multe suflete , deschizand alte usi ferecate spre cunoasterea istoriei adevarate:fii binecuvantat!

Spirit Liber spunea...

Minunat si trebuie revazut de mai multe ori; toata informatia trebuie bagata bine la cap.Se simte ca mai ai multe de spus.La un moment dat ai facut ca o usoara deschidere de paranteza care lasa loc de ceva informatie inca nespusa.Dacii erau foarte inalti.Acolo ai lasat o portita nespunand asta dar se vede pe acele coloane.Si intrebarea: dacii/tracii/hiperboreenii=atlantii...???!!!Vezi, inaltime mare (nu ai spus asta in film dar ai zis ca statuile de daci erau facute din porfira rosie- ceea ce arata respect din partea realizatorilor acelor statui-, erau impunatori (dar oare doar ca atitudine?)), drepti, cinstiti -stii ca se spune ca Burebista a dat ordin sa fie arse viile atunci cand ai lui o luasera aiurea cu niste obiceiuri-, puternici, curajosi, frumosi, e ceva foarte interesant, profund si nu-stiu-cum pe aici dar cu siguranta foarte inalt spiritual.Inca scapa oarecari lucruri printre degete dar sa le lasam sa "curga" firesc.Multumesc

un pedagog de scoala veche spunea...

Daca fondul muzical ar fi intrerupt cand ci intervievati isi expun ideile, filmul ar castiga. Fondul muzical extins pe tot parcursul filmului nu creste cu nimic valoarea acestuia.In schimb este un bruiaj monoton si obositor, care perturba atentia asupra comunicarilor stiintifice. Cred ca se doreste ca toate informatiile adunate cu atata efort sa fie retinute de toti norocosii care il vad. Asteptam filmul online pt. ca aceste informatii sa ajunga in cele mai indepartate locuri unde sunt romani. Felicitari realizatorilor si tuturor colaboratorilor.

Daniel Roxin spunea...

Multumesc tuturor pentru mesajele de felicitare sau observatii! In ceea ce priveste suprapunerea cu meciul de fotbal, ne+am dat seama dupa ce s+a inceput campania de publicitate pe Nasul Tv. Ii vom mai face o lansare in decembrie, pe Tv, iar peste cateva zile il vom posta pe internet...

Anonim spunea...

Un argument in favoarea existentei dacilor pe acest teritoriu inca din cele mai vechi timpuri ar fi faptul ca nu exista documente care sa prezinte acest popor ca practicand migratia pasnica sau prin cucerire militara, exceptand cazul cand au fost mutati fortat fiind luati sclavi la roma sau trimisi in razboi ca cetateni romani. Despre aproape toate celelalte popoare contemporane cu dacii antici s-a scris ca s-au stramutat pe alte teritorii( popoarele germanice: anglii, saxonii, iutii, gotii, longobarzii, francii, vikingii etc ; grecii au venit mai tarziu in actuala Grecie, au format colonii si in alte zone: Turcia, Dobrogea, Italia ; evreii s-au raspandit aproape prin toata europa ; celtii: galii in Anatolia ; popoarele altaice sau turco-mongole: selciugizii, otomanii, protobulgarii, tatarii, cumanii, pecenegii, avarii, hunii etc. ; popoarele uralice sau fino-ugrice: maghiarii, finlandezii etc. ; popoarele slave in intreaga Europa de Est; tiganii in toata lumea. Tracii in genereal au fost printre putinele popoare statornice, au ramas mii de ani in acelasi loc, s-au legat de pamant practicand agricultura si nu au cautat sa se stabileasca in alte locuri jefuindu-le. Civilizatia tracica si cea chineza cred ca sunt cele mai vechi din lume. Parerea mea.

iulian spunea...

Felicitari,

sunt impresionat de toate aceste informatii vazute in documentar. Va felicit mai bucur ca ati avut curajul sa puneti pe masa toate aceste adevaruri.

Sper ca intr-o zi copii nostri sa fie mandri de stramosii nostri si sa le cunoasca adevarata istorie din manualele noastre de istorie.

Cu respect

Anonim spunea...

Gene dacilor si spiritul tracic in manifestare.http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/banii-mei/protest-inedit-ponta-si-chitoiu-somati-de-un-intreprinzator-317995.html

Gerula spunea...

Pentru Gerula din 15 noiembrie 2013, 19:32 , te rog ffff mult adauga ceva la numele tau sau schimba-l , nu vreau sa ne confunde prietenii de pe acest blog . Avand in vedere ca eu am acest nume de foarte mult timp .
Multumesc

Conan Cimerianul spunea...

Felicitari, Daniel!

A fost un festival nu reusit ci plin de succese. Intra omul cu preocuparile lui zilnice si iese mult mai bogat in spirit.
Oare cat vor mai tine "stiintificii" minciuna romanizarii? Evidenta adevarului despre daci nu poate fi tagaduit de nimeni, dar ei, orbi si obtuzi au devenit ridicoli, au devenit mici si nimeni nu-i va mai lua in seama. Tineretul s-a trezit si au aflat adevarul eliberator si datator de sperante astfel ca: isi iubesc cu adevarat stramosii daci si cu reverenta cad la picioarele mandrelor statui de daci si sunt bucurosi ca i-au aflat...
Mergi pe acest drum Daniel, si vei invinge obtuzitatea absurda a stiintificilor, care nu mai dorm linistiti.

G.D. spunea...

Gerula, adica ultimul Gerula, eu era sa fiu al treilea, de fapt asta e numele din buletin. Va dati seama daca numai aici ne-am nimerit trei Gerula?

sorin spunea...

Sunt convins ca multa lume asteapta sa lansati filmul pe net, aveti secvente care raman. Sugestia aceea legata de muzica ...ar trebui reflectat daca, pe alocuri, nu distrage, fiind mai tare si nu in surdina.

Pentru istoricii de azi e destul daca "ne tragem din daci si din romani", numai ca avem o mica problema - nu am pastrat nimic de la romani. Iar romanii s-au retras la 271 cu totii: administratie, armata, coloni.

Anonim spunea...

Ar exista o varianta care sa produca un mare impact: un film documentar foarte bine-facut care sa insoteasca cu imagini studiul pe care il pregatiti. Sa se prezinte punct cu punct, in continuarea altor lucruri care se cer a fi spuse, intreaga mostenire a acestui popor, de la port, datini si obiceiuri pana la arhitectura taraneasca si cea prezenta la cetatile valahe, cule si curtile domnesti, asa incat sa reiasa clar si din imagini ca nu exista o alta mostenire decat cea geto-dacica, in rest autenticitate.
Evident ca un asemenea film nu se face usor si trebuie consultata multa lume.

Radu Nechita spunea...

Buna ziua tuturor!

Am citit recent pe un alt site un "atac" la ceea ce eu numesc fenomenul renasterii neamului dac. Se intreaba: daca studiile paleogenetice spun ca populatia actuala din Romania se inrudeste cu populatii din nordul Italiei, de ce limba din sudul Italiei este mult mai apropiata de limba romaneasca? Aparent are sens intrebarea si va rog sa-mi permiteti sa raspund:
1. Troia este foarte plauzibil sa fi fost cetate tracica
2. Enea (Aeneas), ginerele lui Priam - regele Troiei, s-a stabilit dupa razboi in Italia, s-a casatorit cu Lavinia si a preluat regatul socrului.
3. Eneas a venit, cum am spune astazi, cu tehnologie diversa, o limba complexa si o cultura asemenea; si evident, nu a venit singur, au fost sute sau mii de traci sositi in Latium. Este foarte plauzibil ca limba traca sa se fi raspandit, find acoperitoare pentru nevoile de transfer ale culturii si tehnologiei aduse.
4. Limba traca a asimilat in sud, formand ceea ce se cheama latina vulgaris, de aici si asemanarea lingvistica.
5. In nord, sa nu uitam ca ilirii, populatii tracice stabile din zona Dalmatiei, este foarte plauzibil sa se fi intins pana la Alpii italieni, de aici si asemanarea genetica.
Evident, aceste afirmatii sunt (usor)de demonstrat si pentru fiecare punct se poate scrie un articol intreg.
Va multumesc.