marți, 7 ianuarie 2014

Alertă în SUA: Apa din cel putin 4 state, contaminată din cauza exploatării gazelor de șist


In cel putin patru state americane au fost primite sute de de plangeri privind contaminarea surselor de apa cu petrol sau gaz, iar poluarea a fost confirmata in cazul unora, se arata intr-un raport care arunca indoieli pe pretentiile industriei petroliere ca asemenea probleme apar rareori.

Associated Press a cerut date privind plangerile legate de exploatarile de gaze de sist in Pennsylvania, Ohio, Virginia de Vest si Texas, si a gasit diferente mari in felul in care autoritatile dezvaluie aceste probleme. Cel mai transparent s-a dovedit statul Texas, scrie ABC News.

AP a aflat ca numai in Pennsylvania s-au inregistrat in 2013 398 de reclamatii privind poluarea cu petrol sau gaz a surselor locale private de apa potabila, iar in 2012 au existat 499 de plangeri.

Printre motivele plangerilor se numara reducerea debitului de apa, poluarea cu gaz sau alte substante. Mai mult de 100 de astfel de cazuri au fost confirmate in ultimii 5 ani.

Una dintre familiile care a depus plangeri a obtinut o intelegere cu firma de exploatare, primind 1,6 milioane de dolari despagubire.

Extragerea combustibililor din depozitele de sist presupune pomparea a sute de mii sau chiar milioane de litri de apa, sare si substante chimice in pamant pentru a sparge roca si a elibera gazul. O parte din acea apa, impreuna cu apa subterana, urca apoi spre suprafata. Pe acest parcurs ascensional, lichidul ajunge in apa freatica, contaminand-o.

Sursa: http://www.ziare.com/international/america/alerta-in-sua-apa-din-cel-putin-4-state-contaminata-din-cauza-exploatarii-de-gaze-de-sist-1276092

9 comentarii:

Anonim spunea...

,,Cine sapa groapa altuia......''

Anonim spunea...

si populatia americana e victima corporatiilor. dar si a propriei lor inconstiente- in timp ce ei au savurat distractiile oferite de visul american, corporatiile, guvernul, armata si-au facut de cap actionand in numele lor, atat extern cat si intern.

Anonim spunea...

http://burebista2012.blogspot.ro/

eliza spunea...

La multi ani Daniel. Merge cercetarea istorie? inainte cu Dumnezeu, nu?

Anonim spunea...

va dati seama ce o sa se goleasca tara daca incep astia exploatarile? si nici nu pot oamenii sa-si vanda case, pamanturi, fiindca n-au cui, cine drak cumpara in zone in care apa e otravita?

D. Pavel spunea...

Scurt "metraj" de Desene Animate / Cartoon cu Mitomanul National! Marionita Ocultei Mondiale Corporatiste care vrea sa ne distruga tara la propriu!

Vizionati va rog filmuletul si trimiteti-l mai departe:

https://www.youtube.com/watch?v=_Osx5tcV3zg

Anonim spunea...

Gerul arctic n-a mai venit in Romania. A venit doar chici..ura....
http://mygatewaytotheworld.blogspot.ro/

ile spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=5y_KJAg8bHI
Sa facem pace! Pentru un progres al spiritului - Dalai Lama, Stephane Hessel editura NEMIRA -MERITA CITITA http://www.youtube.com/watch?v=I1Nj0Bu_vA4
ma amuza ca din virful gindirii actuale moderne au fost indepartate principii druide sa zicem...folklorul poparelor are multe lucruri intelepte_zina maseluta este de la americani probabil,insa zina apelor zina padurilor,a pamintului oare ce fac:o jumulesc pe ZINA GAZELOR DE SIST.Populatia pricepe si ea ce poate,de aceea merita ceea ce i se intimpla. Blestemul pamintului nu numai dupa ce ti-ai batut joc de el ci chiar si inainte de a mai face o mare magarie,se trezeste pamintul odata si zice cam ca la olteni:MA FIR-AI AL DRACULUI ,TU CIT MAI AI DE GIND SA-TI BATI JOC DE MINE!Pamintul nu e nici budist nici ateu nici crestin, el e fiu al universului, iar omenirea sa iscat ca un fel de Pinocchio facut la batrinete, sa vedem cit ne mai rabda pamintul...
IN ACEASTA LUPTA INEGALA A UNEI TARI CU INTERESE LACOME SI PUTERI PE CARE NU LE VIZUALIZEZ (CA NU MA DUCE MINTEA SUFICIENT),DACA NU NE AJUTA PAMINTUL ROMANESC POATE POPORUL ROMAN SA STEA SI IN CAP SA-SI FACA HARAKIRI (ca sa fie mai spectaculos cind ii aluneca matele peste fata) NU VA POTEA INVINGE.Merita insa incercat orice ...dar mai ales sa cerem ajutorul cui trebuie...Nu de la oameni.

Daciana spunea...

http://www.gandul.info/stiri/o-judecatoare-din-vaslui-creeaza-un-precedent-juridic-istoric-in-romania-gazele-de-sist-nu-apartin-statului-ci-satului-11865193