joi, 23 ianuarie 2014

S-A COMPROMIS. Willy Schuster, agent al propagandei revizioniste maghiare?

de Dan Tanasă

Am fost, alături de foarte mulți alții, plăcut impresionat de lupta lui Willy Schuster, țăranul din Moșna, pentru Roșia Montană și pentru apărarea proprietății private. L-am susținut și atunci când a manifestat pentru Roșia Montană și atunci când și-a apărat proprietatea privată împotriva abuzurilor SC Prospecțiuni SA și atunci când era la Pungești alături de țăranii de acolo și lupta împotriva explotării gazelor de șist. Iar despre lupta lui am și scris aici pe blog.

Willy Schuster mi-a lăsat însă un gust amar atunci când l-am văzut alături de frustratul Sabin Gherman, cel care s-a săturat de România de prin 1998 și continuă să lupte cot la cot cu propaganda revizionismului maghiar împotriva României. I-am atras atenția la un moment dat lui Willy Schuster că implicarea sa alături de un individ ca Sabin Gherman nu îi face cinste și îi poate afecta credibilitatea. Asta pentru că din relația Gherman-Schuster primul are de câștigat de pe urma celui de al doilea și nu invers. În urma discuției cu Schuster am rămas cu gândul că este alegea lui și că sunt destui interesați să profite de imaginea lui. Willy m-a asigurat că lumea încearcă să se folosească de imaginea lui și că el nu are absolut nimic de-a face cu iredentismul maghiar. Iredentism maghiar susținut puternic chiar de către Sabin Gherman.


I-am atras atenția lui Willy Schuster că numele lui apare alături de cel al lui Laszlo Tokes într-un top al ”ardeleanului anului 2013” promovat pe Facebook de o organizație obscură denumită ”Autonomy for Transilvania”. La acel moment Schuster mi-a spus că cineva încearcă să profite de imaginea lui și că el nu are absolut nimic cu acest proiect și că nu susține autonomia Transilvaniei.

În decembrie 2013 Willy Schuster apare alături de Sabin Gherman și un anume Mircea Daian în fotografii postate pe Facebook. Cei doi militează pentru autonomia teritorială și financiară a Transilvaniei. Daian susține chiar modelul catalan, autonomia teritorială a Transilvaniei fiind doar primul pas către o independență. Din nou i-am atras atenția lui Willy Schuster. De data asta Schuster mi-a transmis că nu e treaba mea să-l judec pe el.

Zilele trecute, activistul Willy Schuster se lăuda pe Facebook după ce organizația ”Autonomy for Transilvania” i-a conferit titlul de ”ardeleanul anului 2013”. Schuster a fost premiat alături de Laszlo Tokes, Sabin Gherman și Bojte Csaba. Cu adevărat grețoasă a fost însă remarca lui Schuster care anunța în mod public faptul că se simte flatat de compania lui Laszlo Tokes și a celorlalți doi în acest top.

Trec peste faptul că singurul personaj care nu pute în toată mizeria asta este chiar Willy Schuster. Cel puțin la prima vedere. Nici Tokes, nici Gherman și nici Bojte nu sunt prietenii României. Din contra. Într-o măsură mai mare sau mai mică toți trei se ocupă cu acțiuni prin care încearcă să facă rău României. Însă gestul lui Schuster de a anunța public faptul că se bucură ca un copil de un premiu primit de la o obscură asociație care militează pentru autonomia teritorială a Transilvaniei este cât se poate de condamnabil. Având în vedere faptul că cineva ți-a atras atenția că te bagi într-un loc mizer iar tu anunți public că ești flatat de compania unui anti-român infect precum Lazslo Tokes și a unui frustrat ca Sabin Gherman nu cred că mai încape îndoială că știi foarte bine ce faci. Și ceea faci tu este foarte condamnabil. Cel puțin în opina mea.

Dacă pentru tine Laszlo Tokes este o companie selectă, care te flatează, atunci pentru mine tu, Willy Schuster, te-ai descalificat complet și nu mai meriți absolut deloc sprijinul meu. Dimpotrivă, meriți toată atenția mea pentru ca lumea să afle că cineva încearcă să fure mișcarea ”Salvați Roșia Montană” și s-o folosească în favoarea propagandei revizioniste maghiare, care manipulează o mișcare curată pentru România și o deturnează în favoarea intereselor șovine maghiare.

Nimic, dar absolut nimic, nu te poate flata la compania lui Laszlo Tokes sau a lui Sabin Gherman, dragă Willy Schuster. Nimic! Iar dacă aveai un pic de demnitate refuzai să promovezi această mizerie. Să vină Tokes, Gherman și Bojte să lupte alături de tine, Willy!

Willy Schuster autonomy for transilvania ardeleanul anului

P.S.: Willy, nu ți s-a părut deloc suspect faptul că pe această listă nu se regăsește românul Eugen David, ardelean și el? Sau el nu merită să fie ardeleanul anului în timp ce Laszlo Tokes da?

21 de comentarii:

Anonim spunea...

Macar s-au lamurit lucrurile.

Anonim spunea...

era de asteptat pe de o parte, dar stau totusi si ma gandesc daca nu cumva, in spatele si altor ''voci'' care militeaza pentru Romania, pentru Rosia Montana, Pungesti, exista sprijinul ocultei mondiale ?!!!! Nu doresc sa improsc cu ''noroi'', este o intrebare sper si pertinenta.
Cu stma Florin

Anonim spunea...

Ne pierdem în detalii inutile şi lupte interminabile, de imagine, de teritoriu... şi totuşi totul merge aparent anapoda... Să fim sănătoşi, mental şi fizic !

Dumnezeu le va rîndui pe toate şi pe toţi !

Lalu Nicolae spunea...

Draga Daniel, de data asta este probabil ca esti in eroare. Willy este mai patriot decat majoritatea romanilor pe care ii conosc eu si nu-l apar aici in calitate de prieten al lui ci in calitate de cunoscator al actiunilor lui si al pozitiilor lui. In acelasi timp este un tip de o naivitate rar intalnita de care se poate profita foarte usor si care are credinta ca in esenta toti oamenii sunt buni asa cum el este. Acum el este si tracasat de o multime de lucruri care i se intampla, pentru ca nu-i usoara de purtat haina pe care i-a pus-o pe el Viata. Sunt o multime de sobolani care simt prada naiva si vor sa ia o gura din ea, pana ca ea sa-si dea seama. Ticalosi au fost si vor fi dar Willy nu este unul dintre ei. Am zis.

Daniel Roxin spunea...

Draga Lalu, acest gest nu poate fi scuzat ca fiind unul facut din anivitate. In al doilea rand, daca totusi ar fi asa, ar trebui sa se delimiteze public de acei oamnei si sa dea premiul inapoi. A facut-o? Nu. O va face? Nu cred!...

Anonim spunea...

Cand mama voastra ati auzit de un Roman pe nume Willy? Cand taranii Romani nu se descurca de azi pe maine, asta era prin parlamentul european varsand lacrimi de crocodil. Mare patriot? Poate mare khazar. Mars la laturi!

Anonim spunea...

De acord cu domnul Tanasa!
Schuster este intr-o companie selecta,a unor domni care au interese straine de neam si tara,deoarece rezoneaza cu ei.
Trebuie sa se hotarasca din care tabara face parte,a celor care vor binele tarii,sau ramane mai departe o unealta in mana celor care manipuleaza...
Domnule Lalu,poate il ajutati sa se hotarsaca mai repede...

Anonim spunea...

M-am gindit si eu la posibilitatea ca interesele straine sa fi fost amestecate in miscarea legata de Rosia Montana...a fost o miscare de mare amploare care se pare ca a fost sustinuta si de Soros care e de sorginte maghiara si UDMR ,din cite am inteles eu, a fost impotriva exploatarii de asemenea ( nu din patriotism fireste ci la gindul ca vor pune ei laba pe Transilvania intr-o zi) .
Va rog sa observati culorile steagului simbol de la Rosia montana :rosu alb si verde ,aceleasi ca ale steagului ungariei ( oare cine o fi ales
culorile astea pentru rosia montana?) ..sa fie o coincidenta?

De asemenea ma intreb : de ce nu au iesit si pentru Pungesti mii de oameni ca pentru Rosia Montana? MAnifestatiile pentru gazele de sist si pentru Pungesti in special, au fost foarte palide comparativ cu cele pentru Rosia Montana.... oare de ce?
PArerea mea este ca au fost angrenati organizatori platiti din diverse fonduri venite de la diverse persoane,organizatii ( gen Soros) ca sa mobilizeze oamenii...si pentru pungesti ar fi iesit daca era cine sa sttimuleze populatia ... foarte putini ies de capu lor in strada daca nu e cineva sa ii organizeze...sint multi oameni nemultumiti in tara dar nu au initiativa ... sintem dezbinati....

Geta Secuiu spunea...

Aceasta este o diversiune pusa la cale de specialisti! O cale simpla de a compromite pe Schuster, unitatea cetatenilor Romaniei intr-o problema ca cea a exploatarilor abuzive, de a fractura coerenta si consecventa militantilor semanand neincredere.Schuster si fiica lui nu au avut nimic de castigat ( ci de incasat bastoane in cap) alaturandu-se miltantilor antiChevrin si anti RMGC.Din ce direcie vine diversiunea se vede sin lista personajelor din obectiv. Acestia deturneaza si sabiteaza actiunea antifracturare si anti RMGC pt. ca lupta pt. autonomie are principalul substrat economic- ce sa faca autonomii cu o Transilvanie fara aur?Daca au aurul si tot c mai este in context, nu le mai tr4ebuie nimic, nici FMI, nici BM. nici BE: Totul este ca sa nu se alature romanilor si sasii si dupa ei si altii, secuii, de exemplu!

Anonim spunea...

Anoim

Mare dreptate ai in to
t ce ai spus.


Lalu Nicolae spunea...

Mai oameni buni, voi priviti si judecati totul si pe toti conform credintelor voastre despre felul cum ar trebui sa fie una si alta si nu va puneti intrebarea daca au vreo relevanta voirile voastre in economia existentei. Nu va intrebati, oare, niciodata, care-i planul Celui Ce Dispune, ca poate, ca sa ne aduca undeva, nu stiu unde, zic si eu asa, trebuie mai intai sa ne treaca prin alte trairi. Sunt in fruntea noastra inși, care au facut rele fundamentale neamului asta si voi dati intr-un amarat de taran care are ghinionul ca-i zice Willy si nu Ion si-i cereti sa judece si sa actioneze taman ca aia de ne-au vândut pe bune, nu asa din vorbe.
Eu am fost si la Rosia Montana si am tinut un atelier la Fan-Festul de anul trecut si am daruit,tuturor celor ce au dorit, din colectia mea de seminte traditionale de legume romanesti si am fost si la Pungesti si la fel am facut un mic atelier unde am daruit iarasi din semintele mele. Il cunosc si pe Eugen David si-l cunosc si pe Willy. Amandoi sunt CURAȚI, NEMAJITI SI NEPATATI. Totusi nu le cereti sa judece, sa actioneze si sa va minta ca niste politicieni. Or mai si gresi, nu zic nu dar in esenta sunt OK. Voi credeti ca vor lasa, papusarii, in pace, niste oameni ca ei, cand au atatea mijloace ca sa-i manjeasca. Nu!
Problema nu-i la ei ci la noi, ca nu mai avem credinta in oameni si cand vedem cate unul mai acatarii asa ne bucuram cand auzim sau citim cate ceva de rau de el-Ti-am zis io ca n-are cum domle, asa moralitate, iete-te na. Multumiti in sinea noastra ca si acela s-a dovedit a fi tot cam ca noi.

Anonim spunea...

de la DRAGOS SCORTANU

Willy Schuster e un nume complet strain, nicidecum romanesc, deci nu amcum sa il banuiesc de patriotism!
Faptul ca a militat impotriva RMGC se datoreaza sentimentului egoist al proprietatii, nicidecum pt sentiment national! Si ca orice jigodie, a profitat de momentul cooptarii in echipa Tokes and Co. de catre astfel de zdrente penale, i s-a cantat in coarne si si-a amintit subit ca el defapt nu e roman, ci orice altceva! E cazul prostului nebagat in seama care isi da cu arama pe fata cand apare momentul propice, si care deci nu e nici ardelean si nici roman!Sa-si ia toti limbricii retrograzi facebook-ul lor si sa isi faca din el catapulta catre noi prapastii...pana la urma se vor face toti o apa si-un pamant! E un fapt imbucurator ca a fost deconspirat un asa personaj, altfel il banuiam de buna-credinta.Incepe sa se cearna bobul deneghina, stati sa vedeti cati or fi vopsiti, e abia inceputul fratilor!Probabil,daca nu sigur, asta e ori bozgor ori jidan!Mai vb...

D. Pavel spunea...

Foarte rusinos domnule Willy!

Cum se mai uita satenii si vecinii la tine si cum iti vei mai vinde produsele lactate?

Anonim spunea...

Anonim spunea:
"M-am gindit si eu la posibilitatea ca interesele straine sa fi fost amestecate in miscarea legata de Rosia Montana...a fost o miscare de mare amploare care se pare ca a fost sustinuta si de Soros care e de sorginte maghiara si UDMR ,din cite am inteles eu, a fost impotriva exploatarii de asemenea ( nu din patriotism fireste ci la gindul ca vor pune ei laba pe Transilvania intr-o zi) .
Va rog sa observati culorile steagului simbol de la Rosia montana :rosu alb si verde ,aceleasi ca ale steagului ungariei ( oare cine o fi ales
culorile astea pentru rosia montana?) ..sa fie o coincidenta?

De asemenea ma intreb : de ce nu au iesit si pentru Pungesti mii de oameni ca pentru Rosia Montana? MAnifestatiile pentru gazele de sist si pentru Pungesti in special, au fost foarte palide comparativ cu cele pentru Rosia Montana.... oare de ce?
PArerea mea este ca au fost angrenati organizatori platiti din diverse fonduri venite de la diverse persoane,organizatii ( gen Soros) ca sa mobilizeze oamenii...si pentru pungesti ar fi iesit daca era cine sa sttimuleze populatia ... foarte putini ies de capu lor in strada daca nu e cineva sa ii organizeze...sint multi oameni nemultumiti in tara dar nu au initiativa ... sintem dezbinati....'

Si eu sunt de aceeasi parere.
Este de fapt urmarita Transilvania, cu toate bogatiile ei intacte.

Anonim spunea...

Eu zic sa nu tragem concluzii pripite si sa nu jignim pe cineva care poate a gresit .Dupa a 2a greseala in aceasi directie ar fi sanatos tragi concluzii.

Anonim spunea...

nu este adevarat, il urmaresc de ceva timp si este un roman de admirat, acm 2 zile a avut o postare in care clarifica situatia:'Eu nu am avut niciodata televizor si nu prea citesc nici ziarele. Stirile le ascult la radio si caut pe net informatia de care sunt interesat. Cam astea sunt consumul meu de media zilnica. Poate asta e si motivul pentru care nu stiu prea multe despre cei trei oameni alaturi de care am aparut ca Ardelean al Anului 2013.
- Despre unul am stiut ca a aprins scanteia revolutiei in `89.
- Un altul, moderator de televiziune, m-a invitat in repetate randuri in talk show-urile sale unde am putut povesti de pasurile Taranului Roman, chiar s-a deplasat la mine in gospodarie si a transmis o emisiune despre instrainarea pamanturilor patriei (indemnurile mele din ultimele minute ale acelei emisiuni vi le recomand si acum, ca fiind de mare actualitate).
- Despre al treilea am aflat doar in ultima ora ca face mult bine orfanilor si se increde in Dumnezeu.

Despre autonomie am mai auzit si in copilarie, cand fusesera proaspat desfiintate regiunile autonome maghiare, cu ocazia venirii lui Ceusescu la putere (sau cel putin eu asa le asociam), dar asta intamplandu-se in Tarnaveni, unde eram bine amestecati pe strada copii de romani, sasi si maghiari iar tatal meu predicand Evanghelia in toate trei limbile, mie nu mi-a fost inoculata nici o nostalgie in acest sens.

Pe mai departe televizor n-am in casa si nu ma uit aproape deloc la mass-media asta manipulatoare, cel mult la emisiunile in care apar colegii protestatari sau eu, cu durerile Poporului asta atat de napastuit, emisiunile astea online si punctual. (De exemplu m-am uitat la Nasul Tv cand a fost Maria Olteanu si ceilalti doi la o zi dupa mine).
Emisiunile Look Tv sau Transilvania Life le-am vazut doar cele in care am aparut si eu iar retorica moderatorului nu mi-a fost cunoscuta pana in urma cu cateva zile cand am fost invitat la o intalnre la care a participat si dansul in Sibiu, sa vorbesc despre Gospodaria Taraneasca, sansa dezvoltarii Agriculturii Romaniei. Intalnire la care intr-adevar am vazut ca ideologic nu prea ne potrivim.

Acum prioritatea numarul unu pentru ca sa: "Ne luam Tara inapoi !", asa cum se afla intre hotarele ei actuale ca un intreg unitar si indivizibil si cu un Popor suveran (popor compus din diferite etnii, religii, ideologii, culturi, etc.), este sa ramanem uniti, toti cei cu "inima romana" si cu constiinta libera, sa gasim quintesenta (un numitor comun) a ceea ce ne uneste ca sa cream, cu ajutorul lui Dumnezeu o structura organica, faina, bazata pe valorile noii paradigme a increderii, dragostei, empatiei si impartasirii, pentru ca vechile structuri stricate sa nu mai aibe trecere.

Doamne ajuta !'

Anonim spunea...

veti observa, daca o sa fiti ceva mai atenti, ca oameni cu asemenea potential sunt mediatizati intotdeauna

NAN spunea...

Domnul Daniel Roxin nu face afirmatii nefondate.De mult urmaresc activitatea lui Willy Schuster si m-am asteptat sa fie cu joc dublu.L-am intrebat personal pe Willy Schuster ce parere are despre NASUL TV ?Raspunsul a venit ca un trasnet:ESTE TELEVIZIUNE COMERCIALA!Cred ca vrea sa-si asume VICTORIA DE LA ROSIA MONTANA fiind desemnat ARDELEANUL ANULUI 2013.Sa dea premiul inapoi:doamne ajuta!

Gerula spunea...

Cum adica sa-si asume victoria de la Rosia Montana , si noi astia care am iesit luni intregi in strada si am strigat si am urlat contra proiectului , noi ce suntem , masa de manevra ? Vorba boierului Motoc , " sunt prosti , Maria Ta ", " Prosti , da , multi " , raspunde Voda Lapusneanu.

NAN spunea...

Gerula sti bine cine trebuia sa fie ARDELEANUL ANULUI 2013 pe bune:EUGEN DAVID.Dar din pacate nu suna bine Laslo Tokes decat asociat cu Willy Schuster ca romanii sunt "prosti" in vizorul lor dar trezindu-se SPIRITUL DACIC in NOI, nu mai putem suporta teatrul lor de 2 bani.Bunicii mei erau batuti cu liniarul peste maini cand vorbeau romaneste la scoala pe vremea austro -ungariei.Am suportat destul ,hunii n-au limita:doamne ajuta sa primeasca ce merita.

Dan Tomozei spunea...

Nu stiu daca ati observat dar pana sa se infiltreze Schuster, Benedek si ceilalti “eco-teroristi” la Pungesti n-au fost ciocniri intre fortele de ordine si protestatari, cum au aparut aceste specimene cum au inceput provocarile la adresa Jandarmeriei si afisarea bannerelor gen “Moldova nu e Romania”, “Suntem sub ocupatie Romaneasca”, “steagul” Moldovei, etc.
Multumim “domnilor transilvaneni” dar NOI MOLDOVENII n-avem nevoie de “ajutorul” vostru. N-avem nevoie de “ajutorul” unor DIVERSIONISTI care sa ne invete cum sa-i uram pe “sudisti”, munteni, “mitici” sau olteni sau cum sa distrugem STATUL NATIONAL UNITAR ROMAN!!!!!

P.S.:
Ati vazut cat de “speriat” era Schuster la Mosna (nici nu voia sa iasa din curte) ca va fi batut de cei de la Prospectiuni S.A. pentru ca mai apoi (dupa nici doua luni) sa se duca la protestele de la Pungesti si Bucuresti ? Pe drumul catre cele doua locatii nu se mai temea ca va fi “capturat” de catre cei de la Prospectiuni S.A.?
Sau cum i-au spart capul brutele alea de jandarmi in Piata Universitatii pentru ca dupa 2 saptamani sa fie prezent alaturi de Gherman, Daian si ceilalti la intalnirea “autonomistilor transilvaneni” de la separeul restaurantului Hermania din Sibiu (28.12.2013)?