vineri, 18 iulie 2014

Ochelari prin care controlezi cu ochii computerul, invenția unor studenți români


Patru studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, au inventat o pereche de ochelari inteligenți care pot controla computerul. Studenții spun că invenția lor ar putea ajuta persoanele imobilizate, care nu-și pot mișca brațele. 

Ochelarii acționează ca un asistent virtual. „Este format dintr-o pereche de ochelari video, adică pacientul poate vedea pe un ecran proiectat în fața ochilor o imagine de pe calculator și o cameră web care preia imaginea pupilei ca să știe în ce direcție se uită utilizatorul”, declară studentul Emil Condrea, unul dintre membrii echipei, pentru Știrile TVR.


Navigarea se face cu ajutorul ochilor, iar e-mail-urile, de exemplu, pot fi scrise mai ușor cu ajutorul textelor predictibile.

Studenții caută soluții ca dispozitivul să fie micșorat pentru a fi cât mai lejer de purtat și speră să găsească un sponsor pentru a produce gadgetul în masă. Invenția a primit premiul de eecelență la Festivalul Internațional al Educației de la Iași.

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/ochelari-prin-care-controlezi-computerul--inven%C8%9Bia-unor-studen%C8%9Bi-rom%C3%A2ni-080456006.html

Niciun comentariu: