luni, 4 august 2014

Pământul a trecut recent pe lângă un adevărat dezastru. Ce spun astronomii?


Erupţia solară uriaşă care a avut loc în anul 2012 ar fi avut efecte devastatoare dacă ar fi lovit Pământul. Astronomii spun că urmările s-ar fi resimţit chiar şi acum, după 2 ani de la acest fenomen.
Pe 23 iulie 2012, un uriaş nor de plasmă fierbinte a fost aruncat în spaţiu în urma unei erupţii solare.

Norul de plasmă a intersectat orbita Terrei, iar dacă erupţia ar fi avut loc cu doar o săptămână mai devreme , acesta ar fi lovit planeta noastră, iar efectele ar fi fost foarte grave.


Mai întâi, radiaţiile ar fi perturbat serios transmisiile radio, iar sistemele GPS nu ar mai fi funcţionat.


Apoi sateliţii aflaţi pe orbita planetei ar fi fost pur şi simplu arşi de particulele solare, acest incident fiind evitat la o diferenţă de doar câteva minute sau ore.

O zi mai târziu, alimentarea cu curent electric ar fi devenit imposibilă, fiind afectată astfel viaţa cotidiană a oamenilor, care depind în mare măsură de electricitate.

Daniel Baker, de la Universitatea Colorodao, care a cercetat erupţia solară din anul 2012, declară că este convins că planeta noastră şi mai ales locuitorii ei au avut un noroc incredibil.

Erupţia solară a fost observată cu ajutorul sondei spaţiale STEREO-A şi a fost la fel de intensă ca un eveniment similar din anul 1859, când aurora boreală a putut fi văzută chiar şi din Cuba, iar liniile de telegraf au luat foc.

 

Potrivit lui Pete Riley, de la Predictive Science Inc., şansele ca o eupţie similară să mai aibă loc în următorii 10 ani sunt de 12%.

În anul 1989, regiunea Quebec din Canada a fost afectată de o pană de curent provocată de o furtună solară puternică. Totuşi, aceasta avusese o intensitate de 2 ori mai mică decât erupţia din 2012.

Furtună solară de atunci a dus la mai multe ejecţii de masă coronală, care au fost catalogate de experţi drept o „superfurtună”.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13012382-pamantul-a-trecut-recent-pe-langa-un-adevarat-dezastru-ce-spun-astronomii

4 comentarii:

Eurodacul spunea...

Ce rost are acest studiu daca dupa urmatorul razboi nu mai supravietuieste nimeni? Mai bine studiem panselutele.....

un pic anonim spunea...

Exact ce va scriam. Saptamana asta care ne-a salvat este de fapt timpul castigat prin energia mentala colectiva implementata in continuumul spatio-temporal si astfel prin saltul pe o linie spatio temporala benefica. Chiar daca aparent totul merge rau de fapt totul merge catre bine. Raul doar curata atmosfera, fizica, eterica, mentala, etc. Datoria noastra este sa ne opunem...in interior. Puneti ulei in candele! ACUM! Juma din mirese vor ramane pe dinafara!
Hai ca este bine! Ca doar nu credeti ca intamplator am trecut pe langa nenorocire. Cine crede asa ceva, sa se impuste, nu de alta dar sa nu se chinuie.

ile spunea...

Extraordinar!totul graviteaza in jurul omenirii.E naiv! Nu are prea mare legatura,si in planul universului nu era pravazut acest lucru deci nu s-a petrecut. Parca din ceea ce se petrece acum pe pamint in 2014 este intrepatruns cu soarta pamintului si a oamenilor si a vietuitoarelor lui. Sa fim snaatosi si veseli! https://www.youtube.com/watch?v=8yZa1dG98vo
si comentariul este demn de luat in seama ,pia si daca muzioca afecteaza undele creierului atunic toata muzioca universului este adevaratul dirijor al vietilor noastre mai mult decit putem sa influentem noi ceva din jurul nostru.
acum iar ploua cu trasnete si fulgere rare ca o zbatere a intregii naturi..Sigur nu se inverseaza polii pamintului in timp ce noi tot povestim? Un ultim comentator mai frate are un pu8nct de vedere insa pot sa subliniez ca punctele de vedere sint flexibile :poate tocmai de aceea am rams ca sa ne chinuim si mai bine sa furnizam energie nu numai din bucurie...Care a scapat poate acum e fericit...Sa fim viteji ca optimismul orb poate fi uneori numai si numai dovada de inconstienta.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZEZYm7s-54Q
ce noroc pe noi ca ne-a ratat furtuna! mai e treba de facut.

un pic anonim spunea...

Soro, e clar ca e vorba de energie pozitiva nu ca aceea pe care o imprastii cateodata in cele ce le scrii. Si inca ceva, eu chiar cred, constient fiind, ca extraordinarul graviteaza in jurul omenirii, asa cum graviteaza in jurul fiecarei fiinte!Inclusiv a domniei voastre.
Energia pe care o emiti cand te chinui...e buna si aia, dar nu pentru cel ce o emite. Iar daca toti ar fi fost prapastiosi si mai mult ironici decat optimisti, atunci mie-n suta ne lovea ceva. Asa ii va lovi doar pe cei care nu prea daruiesc, nici macar zambete...
Si cred eu ca e mai bine pentru umanitate un optimist orb,uneori inconstient, decat un ironic frustrat, uneori ultrarational (si aici nu ma refer la dumneavoastra).