vineri, 29 august 2014

RĂSCOALA de pe Muntele Găina. La Luncşoara, moţii înfruntă mafia lemnului

de Marcel Bărbătei

50 de săteni din Luncşoara, judeţul Arad, au blocat de dimineaţă, la prima oră, accesul în pădurea lor al utilajelor de defrişare şi au întors din drum maşinile cu buşteni ale jefuitorilor de păduri. Reprezentantul moţilor, Doru Vânt, susţine că vechea conducere a Asociaţiei Composesoratului Urbarial, deşi are mandatul expirat, continuă să ia decizii în numele membrilor composesori, cu toate consecinţele păguboase care decurg de aici.

„Prin acordul de mediere, fostul preşedinte continuă să recunoască contracte ale căror clauze sunt expirate… Statutul spune că preşedintele convoacă Adunarea Generală a Membrilor la propunerea a 20 la sută din membri. Deşi cei 20 la sută, sau o cincime din membri, i-au cerut de două ori să convoace Adunarea Generală, acesta a refuzat. În plus, se foloseşte de o hotărâre judecătorească, în care se precizează că mandatul său încetează atunci când se va alege o nouă conducere. În aceste condiţii, în care refuză convocarea Adunării Generale, înseamnă că el va rămâne preşedinte pe viaţă”, a declarat Doru Vânt.

Urmăriți informații noi pe cotidianul.ro

2 comentarii:

ile spunea...

imi povestea cineva care a cumparat niste lemne in Oltenia de la un MOT de departe,spusele motului:ce fura politicienii e nimic fata de ceea ce fura strainii din padurile romanesti. pentru ca la noi,la olteni, niste crampeie de paduri printre terenurile cultivate,nu se pot fura lemne din padure 'ca-n codru' numai putin cu spatele de babe amarite, si exista padurari destul de suparaciosi..in schimb la motisori,in tara padurilor prin ale cocaluri de munti...cica cei mai ai dracu hoti sint firmele austriece...De aia am intrat in UE,de asta are nevoie Europa de noi.. sa ne suga...Se va rezolva si problema furtisagurilor , padurile se refac in 50-60 de ani pamint sa fie...numai oamenii sa le lase in pace... acesta Europa nesatula si aceste hiene locale trebuie priponite la ele acasa

Ciobanul de la oi spunea...

Bine spus Ile, suntem numai o zona de ocupatie de parca tara noastra n-a suferit destul dupa sute de ani de ocupatie, acum trebuie s-o rada de tot.