joi, 22 ianuarie 2015

O adolescentă din Deva şi tatăl ei au urcat pe cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado


O tânără de 17 ani din Deva, Alexandra Marcu, a urcat, împreună cu tatăl său, pe cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 de metri) din Chile, după o ascensiune care a durat 14 ore, cei doi urmând să se întoarcă acasă la începutul lunii februarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alexandra Marcu şi tatăl său, Dan Marcu, au cucerit cel mai înalt vulcan de pe planetă - Ojos del Salado (6.893 de metri), din Chile, după o ascensiune care a durat 14 ore.


Alpiniştii şi-au anunţat recordul printr-o postare pe Facebook.

"Am ajuns pe cel mai înalt vulcan al lumii! Mulţumesc România, mulţumesc tuturor celor care ne-aţi fost alături!", a scris Alexandra.

Hunedoreanca în vârstă de 17 ani se află la cea de-a şasea expediţie dintre cele şapte înscrise în circuitul celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent şi vrea să devină a treia alpinistă de pe glob care parcurge integral celebrul circuit.

"Expediţia a fost obositoare, cea mai dificilă de până acum. Am avut şi o porţiune de escaladă, aproape de 7.000 de metri. Urcarea a durat opt ore, iar în total de la tabăra de bază până în vârf şi înapoi am făcut 14 ore", a declarat Alexandra Marcu.

Ascensiunea pe Ojos del Salado, situat la graniţa dintre Argentina şi Chile, este apreciată drept una dintre cele mai dificile din lume pentru că vârful se află în cea mai aridă zonă de pe glob, deşertul Atacama.

Ojos del Salado este cel mai înalt vulcan al lumii şi al doilea munte ca înălţime de pe continentele Americii, după Aconcagua. Piscul este escaladat în mod normal din decembrie până la sfârşitul lui martie şi face parte din circuitul "Volcanic Seven Summits".

Alexandra Marcu este cunoscută pentru ascensiunile sale pe cei mai importanţi vulcani de pe Terra. Adolescenta din Deva este cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe Pico de Orizaba (Mexic) şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13777416-o-adolescenta-din-deva-si-tatal-ei-au-urcat-pe-cel-mai-inalt-vulcan-din-lume-ojos-del-salado

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cinste lor,o fata cu un suflet mare,bine crescuta si cu multa vointa.
Sa le ajute Dumnezeu in toate!