luni, 13 aprilie 2015

Imperiul Vlaho-Bulgar, un surprinzător episod istoric medieval


Una dintre etapele medievale ale istoriei noastre, extrem de puțin cunoscută de publicul larg, poartă numele de Imperiul Vlaho-bulgar, un episod spectaculos care și-a consumat povestea în secolele XII-XII-XIV.


Nu numai că românii nu știu mai nimic despre acest subiect, dar se duce o politică de confiscare a realității istorice și transformare a acestui episod într-unul care aparține istoriei bulgare și atât, în pofida tuturor dovezilor istorice.

01 Tarnovo
Veliko Târnovo – capitala Imperiului Vlaho-Bulgar
                        
Așa cum cu siguranță vă așteptați, statul român nu face, prin specialiștii săi, prea multe lucruri pentru punerea adevărului la locul lui, motiv pentru care am considerat că este foarte important ca acest subiect să ajungă la publicul larg.

Pentru a-l dezvolta, l-am invitat alături de mine, în această emisiune, pe dl prof. dr. Mihai Popescu.
Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

9 comentarii:

Anonim spunea...

Domnului Mihai Popescu, pasionatul căutător fără odihnă, i s-ar cuveni mulţumiri pentru toate cercetările sale. Nu auzisem despre imperiul valaho-bulgar.
Uimitoare fortăreaţa de la Veliko Târnovo. Pe pagina oraşului am găsit promovată cu un mare spectacol de lumini istoria dinastiei Asenilor, cum o numesc ei. Există şi un film de lung metraj. În Enciclopedia Britanică pagina despre Kaloyan face trimitere la limba greacă, ar însemna frumos şi ar de fapt fi o poreclă pentru Ioaniţă împăratul (1197 – 1207). Dar noi avem cuvântul caloian în obiceiuri rămase din epoca precreştină, legate de zeul ploii, unele articole fac trimitere chiar la Orfeu. Coincidenţă de nume sau şi la ei etimologia cuvintelor se studiază ca şi la noi, pe repede înainte? Poate nu ştiu de caloianul nostru.

Păcat că atunci când e vorba de educaţia copiilor, nu se întruneşte o comisie care să trieze ce anume să apară în manualele şcolare. Un paragraf despre împăraţii romani de origine dacică, altul despre imperiul valaho-bulgar, nu ar schimba cu mult structura programei de istorie şi nu ar fi un efort suplimentar impus profesorilor slab plătiţi, dar ar lăsa seminţe pentru mai târziu în memoria elevilor.

Anonim spunea...

In mod normal, cand afisezi o harta, iti asumi anumite responsabilitati......

Anonim spunea...

Romanii nostrii au facut parte din multe imperii, chiar si la conducerea acestora.Incepand cu regii de origine daco-romana la conducerea imperiului roman, apoi aliati ai gotilor, apoi cu gepizii,cu bulgarii ca cel de mai sus,cu ungurii in timpul lui Iancu de Hunedoara cu turcii si cu rusii.
Concluzia :
"LUCRU AMESTECAT A ADUS NUMAI RAU, SI A DUS LA DISPARITIA POPORULUI ROMAN"

Unknown spunea...

Dar cei care vind tricouri cu harta Rominiei fara judetele Hr si Cv ce responsabilitate trebuie sa-si asume?,La aceasta emisiune a venit un om destul de documentat iar cele spuse de dinsul ne face sa reflectam.

Anonim spunea...

Stimate Daniel Danaila, istoria este ceva iar varza altceva. Nu putem sa coboram pana la aparitia monocotiledonatelor in Ardeal in timp ce românii erau la sute de generatii distanta.

Anonim spunea...

SA RAMANERM LA APARITIA IN ARDEAL A CAPUSEI DE MONGOLIA CU ISTORIA.

CelCeCrede spunea...

Va salut,

Dupa cum ati putu observa, sper ca si Daniel, s-a inceput o campanie IDIOATA de denigrare a valorilor istorie romanesti de catre cei de la Adevarul.
Printre exemple : Caragiale era schizofrenic, Mihai Viteazul era un aventurier si, va rog sa va tineti bine de scaune, UNIREA DE LA 1600 A FACUT-O MARELE PATRIOT ANDREI BATHORY, iar poetul national Eminescu era un rus / armean care s-a trezit si el jurnalist.

Daniel, iti scriu ca de la dac la dac, nu este deajuns ceea ce faci prin blogul, emisiunile tale la Nasul...incearca sa urci mai sus, incearca sa impui o emisiune mai lunga si pe alte posturi de televiziune, la care vrei tu.

Simt ca in curand...nu va mai avea cine sa te asculte.

Sa fim Romani...numai de bine
CelCe Crede.

Unknown spunea...

Draga anonim daca v-as intreba de toate plantele di fam. monoctiledonatelor s-ar putea sa va bilbiiti putin iar pentru ca tot vorbim de plante si nu de istorie, eu cultiv deja a planta destul de primitiva numita amarant, care nu necesita mult efort in cultivarea ei si e utila in alimentatia omului cit si a animalelor.Nu degeaba mintuitorul nostru spunea,,Voi oamenii, dati perle de mincare la porci!
Va spun asta pentru ca si acesta este un capitol destul de negru din istoria omenirii.

Unknown spunea...

Mai comenteaza si cite unul pe care cred ca popa l-a botezat prost.