miercuri, 24 iunie 2015

Primele două Războaie Mondiale nu au distrus România cât politicienii noștri în ultimii 25 de ani. DEZVĂLUIRI

SCRISOARE DESCHISĂ
Dragii mei concetățeni, sînt și eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit oraș Bucureștiul. Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit pînă cînd am ieșit la pensie.

Am muncit 42 de ani, din care 22 pentru propășirea socialismului și 20 pentru dezvoltarea capitalismului și a democrației, de la care am sperat mult mai mult. Acum, sunt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am pricopsit. Îmi petrec anii chivernisind banii de pensie, în primul rînd pentru plată facturilor.

Știți și dumneavoastră, poate mai bine ca mine, că viață de bucureștean te obligă la folosirea unor servicii și facilităţi publice indispensabile, cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon și cîte altele... Tot uitindu-mă prin facturi, am observant un lucru pe care aș vrea să vi-l împărtășesc și dumneavoastră. Și anume că eu, ca și dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova, care e o companie franţuzească, dar îmi vinde apă românească, deoarece, cu siguranță, nu o aduce din Franța. Deci eu, atunci cînd fac duș sau cînd îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franța.

Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sînt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian.

Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă la Paris, să se integreze în UE. Telefonul, indiferent că-l plătesc la Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura să zic ceva la telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine. Cablul TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. Ăștia, mărturisesc că nu știu de unde sînt, dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă mai e român sau european...

Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa, că nu mai e în tot Bucureștiul un PECO românesc! Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sînt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobînzi grele și comisioane către bănci străine, fiindcă în București, în afară de CEC, nu mai e nicio bancă românească. Deci, ne integrăm cu succes și în sistemul financiar European, cu portofel cu tot. Dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări, fiindcă marfa e aproape 90% de import.

Deci, cam astea sînt urmările politicii de privatizare a celor care au condus țara în ultimii 25 de ani. Am fost predați la pachet, pe post de consumatori captivi, unor companii străine care ne calculează prețurile în euro, deși noi sîntem plătiți în lei! Pe facturi, prețurile cresc fără să ne întrebe nimeni, deși noi avem un contract cu fiecare dintre aceste companii de utilități.

Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară? Dar să știți că situația asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește în toate marile orașe din țară. Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afară țării. Pagubele sînt uriașe!

Au dispărut, în ultimii 25 de ani, peste 1200 de mari întreprinderi productive: fabrici, uzine, combinate, cooperative, sisteme de irigații și cîte altele!

În România, primul război mondial, plus al doilea război mondial, plus cutremurul din 1977 nu au distrus 1.200 de întreprinderi. Politicienii ultimilor 25 de ani au reușit această performanță!

Nici bomba de la Hiroșima plus bomba de la Nagasaky nu au reușit performanța asta, e dovedit statistic. Deci, politicienii noștri din ultimii 25 de ani sînt mai răi ca bomba nucleară! Nu mai vorbesc de recordul de a crește datoria publică la o sumă uriașă în euro. I-au spus „datorie publica”, deși nu ne-au întrebat pe noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, doar ca să fie siguri că e datoria noastră, a poporului, și că noi o vom plăti… Noi și nepoții noștri!

Cît mai poate dura o asemenea situație? Ce fel de țară vom lasă noi moștenire copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de pe-acum să-și facă o situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că vreo 4 milioane de tineri români muncesc în străinătate și, din generațiile care se ridică, mai toți vor să plece, fiindcă este o adevărată performanță să-ți găsești un loc de muncă în țara ta!

Nimeni nu cere de pomană. Toată lumea dorește un loc de muncă! Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii, și alea livrate de străini, vom pieri ca țară și ca neam în cîțiva ani de zile.

Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și recapete controlul asupra serviciilor publice și asupra întregii economii!

Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi. Ele trebuie să fie în mâna românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu prețuri din ce în ce mai mari!
Dumnezeu să ne lumineze mintea! În caz contrar, vom trage apa la București și vom face plata la Paris, ca și pînă acum!

Fă un bine țării tale! Citește și dă mai departe!
Cu drag,
Ilie Şerbanescu

15 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu cred ca romanii s-au prostit de tot de cand Romania a fost primita in UE. De ce sa dam tot ce avem celor din Vest cand si noi am stiut si mai stim ce sa facem cu avutia noastra nationala, si acum incape pe mana altora. Asa cum am auzit si citit tara a fost solicitata(obligata) sa renunte in favoarea altora ca sa fim primiti in UE, si oare acum sa fim mentinuti si sa nu fim exclusi ? Cred ca de la oficiali nu putem primi acum raspuns, poate altadata...

Alexandrescu Mihaela spunea...

Sunt intru totul de acord si sunt cat se poate de dureroase aceste adevaruri. Unde sunt romanii care, iubindu-si tara, pot sa si faca ceva pentru indreptarea lucrurilor?

Anonim spunea...

Buna ziua,

mai cuprinzator de atat nu se poate,felicitari domnule Serbanescu!
As face o paranteza privitor la plata facturilor de gaz spunand ca din pacate nu platim gaz ci KW ,umfla mai mult factura,intelegeti nu-i asa?Cu 25 de ani in urma ne plangeam ca ne tine pe intuneric ,acum stam de ''buna voie si nesiliti de nimeni''si nu o ora ci cat de mult putem.Ceausescu asa cum a fost el ,nu a vandut tara ci din potriva si nu a murit nimeni de foame,acum insa se moare de foame cu ...magazinele pline.Ne meritam cumva soarta?

Mihai spunea...

Mentinand calculele dar si proportiile, oare 'evolutia' din urmatorii 25 de ani unde o sa aduca aceasta tara?!

Anonim spunea...

pai este logic.
Acum am fost in razboi mascat si cu estu si cu vestu care ne-au sapat la greu industria grea si constructoare de masini.Si razboiul este de 25 de ani cu ca al doilea razboi care a durat cam 5 ani. Am pierdut si vre-o patru milioane de locuitori.Razboiul nu s-a terminat inca si se pare ca va fi si mai rau.

Anonim spunea...


Pierderile Romaniei in cele doua razboi mondiale cu tezaurul pierdut au fost de 500 miliade de euros. Mai mut de 3 ori adica 1600 miliade de euros a pierdut Romania in ultimii 25 ani! Cred ca am rabdat destul!

Anonim spunea...

De ce nu aducem la conducerea Romaniei Regele Mihai sa ne jucam si ultima carte la dispozitie ?

Dragi romani decizia e a voastra nu apoliticienilor!

D. Pavel spunea...

...."politicienii" nostri - cei mai multi - habar NU au avut care au fost intentiile sioniste asupra Romaniei, in sensul ca se va ajunge chiar aici!

Ca sa va lamuriti mai bine - NU IGNORATI VA ROG, CI TRIMITETI MAI DEPARTE - urmariti cele doua filmulete:

https://www.youtube.com/watch?v=Jzph809dgyc
https://www.youtube.com/watch?v=2enb5gC5rHA

....si apoi unde s-a ajuns! (NU este INCA tradus in romaneste, insa multi veti intelege esentialul):

https://www.youtube.com/watch?v=pnGl8Nz0oLE&feature=youtu.be

PS. Trimiti-le mai departe pentru ca NU sunt "gulgute"!

Anonim spunea...

Privatizarile principalelor companii romanesti au fost facute in favoarea companiilor straine de stat care sunt echivalentul sovromurilor sovietice. deci, statul roman nu mai e proprietar si totul e in proprietatea statului francez, italian sau suedez. Culmea nerusinarii, dupa ce ani de zile ne-au facut capul mare cu Coposu pentru dreptul taranului roman la proprietate acum dreapta si stanga a dat dreptul la proprietate strainilor transformand barbatii in zilierii continentului la statut de emigrant mexican si femeile in carne vie in Italia. Tot activismul dreptei in favoarea micii proprietati s-a transformat peste noapte in activism al trusturilor straine pentru preluarea terenurilor agricole de la taranii romani adusi la sapa de lemn in combinatiile dintre gastile de banditi din Parlament. Se vede clar, scopul lor a fost de depopulare a Romaniei mai ales cu celebrul ordin:
,,Romani, plecati afara!''
Intrebarea ramane, dupa depopulare cu cine o sa fim inlocuiti? Care e populatia de inlocuire? O tara fertila in secolul 21 nu poate ramane depopulata pentru ca nici tarile alea din lumea a treia nu raman depopulate nici macar dupa un razboi civil.
Multumim din inima tovarasilor din CIA : PNL, PNTcd, Miscarea populara si ce a mai ramas in frunte cu UNPR sau mai stiu eu ce gasti de falsi stangisti.

Anonim spunea...

Păi nu se cânta pe toate posturile << Vrem o tară ca afara >>?!!!...si in timp ce unii dintre noi vrem ca afara ,altii din exterior vor ce avem noi : natura pura,cernoziomul fertil,padure virgina,preparate traditionale ,colbul potecilor din codrii nostri racorosi si misteriosi ca de ex. printul Charles; altii au preluat deja unele resurse ;altii poftesc la bogatiile subsolurilor strabune ,pozitia geo-strategica etc....ramane de vazut daca stramosii nostri incuviinteaza si mai rabda ,caci restabilirea ordinii drepte intr-un asemenea context intern si extern nu mai sta la îndemâna puterii umane ...


Anonim spunea...

Raspuns la intrebarea:

> De ce nu aducem la conducerea Romaniei Regele Mihai sa ne jucam si ultima carte la dispozitie ?

Regele Mihai este responsabil de distrugerea Romaniei in 23 august 1944!

https://www.youtube.com/watch?v=j_WbO1LPD8w

Daca Regele Mihai nu l-ar fi arestat pe Antonescu adica " Trădarea de la 23 august 1944" Romania nu ar fi fost bolsevizata! Regele Mihai este Iuda care a primit 2 avioane de la Stalin in timp ce tara a fost ocupata de rusi si soldatii romani au fost dusi in Siberia cu trenul mortii 16 zile fara apa si hrana!!

https://www.youtube.com/watch?v=S3Ya1B1rTQE

Carol I a venit cu o valiza si acum tradatorului Mihai i s-au retrocedat bogatiile Romaniei. De ce ginerele lui primeste o pensie de 60 mii euros in timp ce mari ale culturii romanesti traiesc in mizerie?

Regele Mihai a plecat cu tren de bogatii ... printre care un Rembrandt


Ce e curios ca niciun student din "acei 1000 studenti arestati" nu confirma ce spune el .....

Mai mult Regele Mihai trebuie sa-si faca ADN-ul sa demonstreze ca este fiul lui Carol al 2-lea pentru a infirma ca nu e un bastard asa cum se vorbeste!

Anonim spunea...

pentru a afla mai multe uitati-va la:


https://www.youtube.com/user/meritocratiaromania/videos

Armand spunea...

Domnul Şerbănescu a arătat că mai sunt şi români care nu preferă doar «Suliman» şi «Ce le place blondelor».Felicitări dumnealui! Dacă măcar fiecare ar conştientiza "micile capcane" financiare din viaţa de zi cu zi, poate că s-ar ajunge la acel prag critic ...
În ceea ce priveşte cele comunicate, sintetizând, aş putea spune că ceea ce se întâmplă pe plan naţional nu este decât o oglindire (la altă scară) a ceea ce se întâmplă pe plan mondial.Poate că cineva vrea ca NICI o naţiune să nu-şi fie AUTOSUFICIENTĂ, să depindă de importuri - alimentare, energetice, "cultură" (tendinţe), împrumuturi ...

Anonim spunea...

Daca o mica parte din aceste bogatii furate se vindeau pe vremea lui Ceausescu, romanii nu ar fi fost nevoiti sa stea la coada pentru 100 gr de salam ... si nu ar fi suportat toate neajunsurile
iar in ultimii 25 ani de "democratie" , romanii nu ar fi fost nevoiti sa ia drumul pribegiei ....

Nu putem sa trecem cu vederea aceste jafuri!!!

Anonim spunea...

Resursele tarii sunt protejate prin constitutie! Dar s-a gasit o modalitate sa se concesioneze! Am luat teapa odata dar ni s-a luat tot!
Resursele noastre sunt tepuite!!!
Presedintele ne da tara inapoi prin a nu lua nicio pozitie la aceste jafuri prin care explotarea lor distrug intreaga planeta!
Deci macar Germania se protejeze si tot ar fi bine pentru ca asa s-ar sista unele exploatarii care au repercursiuni in intreaga Europa si poate ar putea scapa si dintre noi!

Multi romani s-au bazat pe garantia constitutie privind faptul ca resursele sunt ale Romanie dar au fost aspirate de monstrii planetei!