sâmbătă, 1 august 2015

REGII DACILOR – Informații inedite

Ilustratie de GABRIEL TORA
Regii geto-dacilor au rămas în istoria lumii prin faptele lor.

Dromihete, cel care l-a învins de două ori pe regele Traciei, Lisimah – fost general în aramata lui Alexandru Macedon – a rămas în istorie mai ales datorită unei lecții pline de înțelepciune dată dușmanilor; Burebista a fost considerat cel mai mare rege trac, conducând un regat de câteva ori mai mare decât România de astăzi; Decebal s-a făcut remarcat în cele mai terbile războaia purtate în acea vreme împotriva Imperiului Roman, imaginea acelor fapte rămânând înscrisă în piatra Columnei lui Traian…

Deși știm unele lucruri despre aceștia, cu siguranță nu știm destul iar munca unor istorici este providențială pentru lămurirea și conservarea informațiilor care ne definesc istoria antică.

Pe această linie se înscrie și cartea REGII DACILOR, scrisă de istoricul Dan Oltean. În cele 1.000 de pagini descoperim multe lucruri pe care nu le vom găsi în cărțile de istorie. Și tocmai de aceea, ele trebuie popularizate.

În consecință, l-am invitat pe Dan Oltean să realizăm două emisiuni despre Regii Geto-Dacilor, pentru ca informațiile inedite pe care le-a descoperit în cele 450 de lucrări pe care le-a consultat în timpul documentării la această carte, ca și ceea ce a descoperit în muzee sau cercetând la pas cetățile geto-dacice, să ajungă la cât mai mulți.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

P.S. Singura carte disponibilă acum scrisă de Dan Oltean, RELIGIA DACILOR, o puiteți cumpăra de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Regii dacilor – Prima parte


 

Regii dacilor – Partea a doua

8 comentarii:

un pic anonim spunea...

OAMENI DE TOATĂ ISPRAVA...asta sunteți voi! Cum ar zice țăranul român. Energiile ancestrale sunt din ce în ce mai puternice. Centrii latenți au început să se activeze și pulsațiile lor sunt sesizabile de cei chemați să trezească Neamul. Acești centrii subtili rezonează cu INIMA Neamului, care la rândul ei trimite în conștiințele bătrânilor daci un semn.
Regii dacilor ne susțin de acolo de unde sunt...
Ca răspuns, unii încearcă blocarea...sau deturnarea. Cel mai puternic reprezentant al lor de aici este pus guvernator al României. Ghici ghicitoarea mea?
Întrebări ajutătoare: cine a condus România în ultimii 25 de ani? Cine a schimbat președinții ca pe ciorapi? Cine a făcut din regele junglei o pisicuță?


Anonim spunea...

Nu te mai amagii cu "energiile ancestrale" si nu ne mai prostii si pe noi...Totul,absolut totul s-a hotarat mereu si mereu in afara acestei tari amarate....De data aceasta insa,ar trebui sa va puna pe ganduri faptul ca NU a "transpirat" NIMIC,absolut nimic din ce s-a hotarat in luna iunie la intalnirea din Austria a Grupului Bilderberg...Ori asta inseamna ca ne asteapta in cel mai fericit caz "vremuri grele" vorba unuia numit Mojor(pe romaneste Maior) care-a fost mare sef la sri.....Asa ca Domnule " un pic anonim"lasa energiile si pulsatile caci n-au nici-o treaba cu vremurile care vor venii,si care,sa fii sigur ,vor fi ffff grele,te asigur,daca nu chiar ultimele pentru aceasta tara si popor...

un pic anonim spunea...

Cu prietenie, dl anonim din 03.08, ora 12.52. Nu pentru dvs. era mesajul. Pe dvs. chiar vă așteaptă vremuri grele. Și pe cei asemenea dvs. Nu vă contrazic.
Mesajul este pentru cei care au capacitatea să depășească această dimensiune.
Și spre surprinderea dvs. vă asigur și eu la rândul meu, că nu sunt puțini (chiar dacă sunt minoritari, deocamdată și din păcate) cei care o fac și o vor face în viitorul apropiat.
Și dacă cei care stau ca oile și își plâng soarta și sunt tot umezi de ce vremuri îi așteaptă nu găsesc soluția (care este pentru început interioară...)îi prostesc cu următoarea concluzie: mai rău decât extincția nu are ce să vă aștepte (și pe ceilalți de fapt, doar că noi mai și trăim nu doar tremurăm, ba avem și generozitatea, altruismul și patriotismul...da, patriotismul, să încercăm să salvăm această SUPERBĂ ȚARĂ și acest MINUNAT NEAM).
Și un argument de mult bun simț: toți marii conducători ai Neamului, marii noștri oameni de cultură au scris și susținut același fapt.Știu, au vrut toți să vă prostească. Ca atare, nu-i mai citiți. Citiți-l pe cel pe care l-ați indicat, discutați cu cei speriați, stați în genunchi că poate veți avea o scăpare și, ffff important, nu vă lăsați prostit!
Așteptare ușoară, pentru că îndoieli nu aveți.

un pic anonim spunea...

Nu este prima oară când mi se întâmplă. La cei atenți sincronicitatea se manifestă imediat. Ia uite ce am găsit pentru cârcotași. „Scribul lui Dumnezeu”, Jakob Lorber vă transmite: "oamenii ce au mintea în mod predominant orientată către cele lumești vor plânge, se vor tângui și se vor lamenta din moment ce toate minciunile și înșelăciunile lor nu vor mai avea sorți de izbândă. Cei care vor fi pătrunși de semnul Meu nu vor mai avea greutăți cu negustorii, samsarii și cămătarii, deoarece ei își vor orienta ființa și privirea lăuntrică doar înspre locul în care Îl vor vedea pe Fiul Omului venind în slavă și cu o mare putere, pășind pe norii cerului".
Pfffuuu, ce lecție pentru kkcioși.

Anonim spunea...

Pentru ULTIMU ANOMIM 3 august 2015, 12:52
Timpuri grele vor veni pentru imperiile de la rasarit al carui trambitas se pare ca esti.
Orice imperiu e un lucru rau pentru ca asupreste popoare si le distruge limba si cultura.
Pasol la turbinca ciortai..ha ha ha...
Traiasca Romania!!!!!

Calin spunea...

Referitor la citatul din Jakob Lorber (vezi 03.08.2015 ore 20:30), va rog mentionati volumul si pagina. Multumesc.

Anonim spunea...

Eu sunt fiu de getodac. Pentru mine, orice aducere aminte despre strabunii mei, din partea oricui iubeste acest neam si aceasta tara valoreaza infinit mai mult decat orice noua teorie a acestor "libarci fosgaitoare" care distrug tot ce este omenesc si natural....si mai ales gratis de la Bunul Dumnezeu.

Anonim spunea...

“Dacul adormit”, uimitoarea formațiune creată de natură în Prahova

Natura a creat la Slănic, la Muntele Verde, o figură de Sfinx, botezată „Dacul adormit“, care poate fi observată doar dacă perspectiva este rotită. Misteriosul chip a fost sculptat de vânt şi ploi într-o rocă numită tuf clinoptilolitic, folosită după accidentul de la Cernobîl pentru ameliorarea consecinţelor exploziei.

În urmă cu câţiva ani, un turist a făcut publică o descoperire interesantă, un Sfinx sculptat în roca Muntelui Verde. Descoperirea a fost cu totul întâmplătoare, prin rotirea fotografiei în plan vertical, dezvăluind un chip bărbătesc, foarte apropiat ca trăsături cu imaginea consacrată a regelui Decebal.

De altfel, în mod inspirat, descoperitorul a botezat formaţiunea „Dacul adormit“, atrâgând şi atenţia asupra faptului că Sfinxul de la Muntele Verde se erodează constant din cauza rocilor casante care i-au dat naştere.